Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czym doczyścić fugę po remoncie???

Martik

Recommended Posts

Witam

Wykończeniówka domku skończyła się znaim wykończyła nas ;)

Jeden problem nie daje mi spać- czym doczyścić brązową fugę w przedpokoju???

Sprawdzałam czy aby napewno polozyli brązową a nie omyłkowo białą....bo tego nie widac jak narazie. Mycie niewiele daje....białe ciągle wyłazi.

Jest jakiś specjalny preparat który doczyści fuge i wydobędzie jej prawdziwy kolor?

Witam

Wykończeniówka domku skończyła się znaim wykończyła nas ;)

Jeden problem nie daje mi spać- czym doczyścić brązową fugę w przedpokoju???

Sprawdzałam czy aby napewno polozyli brązową a nie omyłkowo białą....bo tego nie widac jak narazie. Mycie niewiele daje....białe ciągle wyłazi.

Jest jakiś specjalny preparat który doczyści fuge i wydobędzie jej prawdziwy kolor?

mam identyczny problem - ciemno czekoladowa fuga jest obecnie biala - narazie tylko szczoteczka daje rade - ale nie do końca ... próbowalem ejszcze płynu "Szop" ale też nei bardzo ...

Wczoraj córce się wylała na posadzkę w łazience czarna pasta do butów w płynie :evil: kafle, fugi tragedia.

Dziecko zaczęło to wycierać papierem toaletowym i mopować - wtarła w jasne fugi dość skutecznie :oops:

W końcu tatuś ratuj! Tatuś się podrapał w łeb i poszedł do garażu po takie cuś, co kiedyś kupił do czyszczenia felg w starym samochodzie (też córkowym :wink: )

To cus nazywa się Destrinol DES 50 i wzięło wszystko, nadziwić się nie mogłem :o

Witam

Z tego co czytam wynika najprawdopodobniej że fuga przy mieszaniu z wodą była za mało wymieszana a pigmenty w niej się znajdujące wystarczająco się nie rozpuściły .Wtedy fuga wychodzi miejscami brąz a miejscami kawa z mlekiem anawet i pokazuje się kolor biały [to jest cement czyli baza fugi]

Jeżeli jest tak to niepomoże żadne zmywanie.

Zyczę powodzenia w znalezieniu panaceum na ten problem

PIOTR B

Piotrze- na szczęście fuga była brązowa- osobiście widziałam :) tylko, że po jej położeniu było jeszcze mnóstwo prac w wyniku których fuga się zabrudziła... a niestety nie przyszło nam do głowy, zeby zafoliowac ułożoną podłogę i teraz dziadostwo wyłazi strasznie po każdym myciu...

• 2 weeks później...