Martik 01.12.2006 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Witam Wykończeniówka domku skończyła się znaim wykończyła nas Jeden problem nie daje mi spać- czym doczyścić brązową fugę w przedpokoju??? Sprawdzałam czy aby napewno polozyli brązową a nie omyłkowo białą....bo tego nie widac jak narazie. Mycie niewiele daje....białe ciągle wyłazi. Jest jakiś specjalny preparat który doczyści fuge i wydobędzie jej prawdziwy kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laskar 04.12.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Witam Wykończeniówka domku skończyła się znaim wykończyła nas Jeden problem nie daje mi spać- czym doczyścić brązową fugę w przedpokoju??? Sprawdzałam czy aby napewno polozyli brązową a nie omyłkowo białą....bo tego nie widac jak narazie. Mycie niewiele daje....białe ciągle wyłazi. Jest jakiś specjalny preparat który doczyści fuge i wydobędzie jej prawdziwy kolor? mam identyczny problem - ciemno czekoladowa fuga jest obecnie biala - narazie tylko szczoteczka daje rade - ale nie do końca ... próbowalem ejszcze płynu "Szop" ale też nei bardzo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martik 04.12.2006 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 cholerka....no u mnie to samo ale nie za bardzo widzi mi się ślęczeć na kolanach i zadreczać się... poczekam na odpowiedź jakiegoś specA moze jednak jest jakiś środek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moratar 08.12.2006 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Podobno jest jakiś kwas do czyszczenia fug, ale jaki gdzie i za ile to niestety niewiem. ....choć google mowi że np: ADEXIN z firmy DEITERMANN adres DEITERMANN.pl luib email: [email protected] l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 08.12.2006 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 są środki do czyzszczenia fug poszukaj na stronach http://www.sopro.pl i http://www.ultrament.pl lub http://www.starwax.pl powinienes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patikop 08.12.2006 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Ja proponuję środki z firmy HG. Bardzo dobre, do czyszczenia, usuwania nalotu. Proponuję ją zaraz po wyczyszczeniu od razu zaimpregnowac. Tak z doświadczenia, naprawde później jest dużo łatwiej. A brązowa fuga ma tendecję do brudzienia się i wtedy robi się miejscami ciemno szara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 08.12.2006 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Wczoraj córce się wylała na posadzkę w łazience czarna pasta do butów w płynie kafle, fugi tragedia. Dziecko zaczęło to wycierać papierem toaletowym i mopować - wtarła w jasne fugi dość skutecznie W końcu tatuś ratuj! Tatuś się podrapał w łeb i poszedł do garażu po takie cuś, co kiedyś kupił do czyszczenia felg w starym samochodzie (też córkowym ) To cus nazywa się Destrinol DES 50 i wzięło wszystko, nadziwić się nie mogłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martik 12.12.2006 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 dzięki Rezi, dzięki Cpt_Q i dzięki wszystkim którzy odpowiedzieli....fuga nadal szara ale przynajmniej wiem czym próbowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrborkowski 12.12.2006 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Witam Z tego co czytam wynika najprawdopodobniej że fuga przy mieszaniu z wodą była za mało wymieszana a pigmenty w niej się znajdujące wystarczająco się nie rozpuściły .Wtedy fuga wychodzi miejscami brąz a miejscami kawa z mlekiem anawet i pokazuje się kolor biały [to jest cement czyli baza fugi]Jeżeli jest tak to niepomoże żadne zmywanie.Zyczę powodzenia w znalezieniu panaceum na ten problem PIOTR B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martik 12.12.2006 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Piotrze- na szczęście fuga była brązowa- osobiście widziałam tylko, że po jej położeniu było jeszcze mnóstwo prac w wyniku których fuga się zabrudziła... a niestety nie przyszło nam do głowy, zeby zafoliowac ułożoną podłogę i teraz dziadostwo wyłazi strasznie po każdym myciu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12krzysiek 27.12.2006 00:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Spróbuj wybielaczem, chlorem, ale miejscowoJasne fugi tak się czyściJa jeszcze bardzo mocno mocze i szczoteczka lub gąbkalub drobny piasek i tjw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts