joanna_zaj 01.12.2006 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Mam pytanie:Czy prawda jest,ze po ulozeniu terakoty musze na dwa tygodnie wylaczyc cale ogrzewanie podlogowe?Jezeli to prawda,to zalamie sie bo zimno sie szykuje w moje stopki:).Prosze o szybka odpowiedz.Juz 3 dni jestem bez podlogowki i zimno jak nie powiem co:(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 01.12.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 ja słyszałem o tygodniu. po tym czasie włączyłem podłogówkę i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 01.12.2006 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Mam pytanie: Czy prawda jest,ze po ulozeniu terakoty musze na dwa tygodnie wylaczyc cale ogrzewanie podlogowe? Jezeli to prawda,to zalamie sie bo zimno sie szykuje w moje stopki:). Prosze o szybka odpowiedz.Juz 3 dni jestem bez podlogowki i zimno jak nie powiem co:(. Czas zależy od temperatury otoczenia, musi schnąć. Dwa tygodnie to może nie ale 10 dni i włącz, tylko na niską temperaturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magg 02.12.2006 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 No własnie, a co, gdy podłogówka jeszcze nie chodziła, a teraktota juz lezy... tzn prawie leży, bo jeszcze nie zafugowana. U nas tak wychodzi, że gaz włączy nam gazowania za jakiś czas a my wykanczamy podłogi, tam gdzie jest ogrzewanie podłogowe kładziemy płytki gresowe. Doradzono nam, aby przed uruchomieniem grzania nie fugowac. CZY SLUSZNIE?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna_zaj 02.12.2006 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Dzieki za szybka pomoc:).Zawsze to kilka dni mniej. Moj instalator powiedzial,ze lepiej nie ukladac terakoty,przed rozruchem podlogowki.Fugi powinny byc elastyczne,a czy maja one bezposredni wplyw na pekanie terakoty ,to ....nie wiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts