Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

prefabrykowane wiązary

Recommended Posts

Kto zna firmę która zrobi mi wiązary na więźbę dachową (impregnowane ciśnieniowo) i przywiezie je _gotowe_ na budowę w okolicach Piaseczna pod Warszawą? Chodzi mi o wiązary prefabrykowane, zrobione porządnie w zakładzie, żeby budowa dachu poszła szybko. Jeśli to nie ma sensu, to oświećcie mnie... Np. jeśli koszt transportu jest zbyt duży a montaż wiązarów na miejscu jest prosty, tani i przyjemny.

(dach typu 'stodoła' - dwuspadowy bez niczego: 1 na dom + 1 na garaż - razem ok 250 m2 powierzchni połaci)

Dzięki, strony tych firm już sprawdzałem w Internecie (tak swoją drogą to chyba nie _wszyscy_ producenci prefabrykowanych wiązarów w Polsce), ale oni mają tylko impregnację zanurzeniową (ciśnieniowej nie mają). A jak pisałem chodzi mi o prefabrykowane z impregnacją ciśnieinową.

No chyba, że mnie przekonacie że zanurzeniowa też może być

Witajcie "stodołowcy" :smile:

Ja też mam dwuspadowy ok. 280m2 z poddaszem nieużytkowym i planuję więźbę z wiązarów. Na razie skontaktowałem się z wykonawcami i czekam na ich odzew.

Jeśli idzie o impregnację, to jak pogadasz z wykonawcą, to ci zrobi taką jaką chcesz. Ja rozmawiałem z jednym i mówił, że w zasadzie czterostronnie strugane drewno nie boi się robaka i jest trudniej zapalne, ale on rozumie, że ludzie są tradycjonalistami i jak chcesz, to Ci zaimpregnuje jak chcesz. Tylko już nie pamiętam, który to był, bo rozmawiałem z czteroma :smile:.

Mnie nie przeszkadza, ja mam do bardziej "atomowe podejście".

Z resztą podejrzewam, że prędzej zabije mnie stres związany z zarabianiem na ten dom, niż impregnat piętro wyżej.

Coca-Colę Pan pija, Panie Wojciechu?

[ Ta wiadomość była edytowana przez: mieczotronix dnia 2003-05-11 20:25 ]