mieczotronix 05.05.2003 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2003 Kto zna firmę która zrobi mi wiązary na więźbę dachową (impregnowane ciśnieniowo) i przywiezie je _gotowe_ na budowę w okolicach Piaseczna pod Warszawą? Chodzi mi o wiązary prefabrykowane, zrobione porządnie w zakładzie, żeby budowa dachu poszła szybko. Jeśli to nie ma sensu, to oświećcie mnie... Np. jeśli koszt transportu jest zbyt duży a montaż wiązarów na miejscu jest prosty, tani i przyjemny.(dach typu 'stodoła' - dwuspadowy bez niczego: 1 na dom + 1 na garaż - razem ok 250 m2 powierzchni połaci) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 05.05.2003 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2003 Ja zamówiłem więźbę w firmie Eraga. Będą mi montowali od 15 lub 19 maja. Dach jest dwuspadowy o powierzchni 232m2. Cena to 14 tys brutto za całość. Budowa jest we wsi Korzeniówka, gmina Tarczyn, powiat Piaseczno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 05.05.2003 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2003 Wejdź na stronę http://www.mitek.pl i znajdziesz wszystkich polskich producentów wiązarów prefabrykowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 05.05.2003 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2003 Dzięki, strony tych firm już sprawdzałem w Internecie (tak swoją drogą to chyba nie _wszyscy_ producenci prefabrykowanych wiązarów w Polsce), ale oni mają tylko impregnację zanurzeniową (ciśnieniowej nie mają). A jak pisałem chodzi mi o prefabrykowane z impregnacją ciśnieinową.No chyba, że mnie przekonacie że zanurzeniowa też może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 05.05.2003 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2003 Ja zredygnowałem z impregnacji zanurzeniowej ponieważ pan Wojciech Nitka przekonał mnie, że wystarczy drewno suszone komorowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 05.05.2003 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2003 A kto to jest ten Pan Wojciech? I czym cię przekonał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 05.05.2003 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2003 Ekspert od budownictwa szkieletowego. Zobacz ten wątek:http://forum.murator.com.pl/viewtopic.php?topic=9357&forum=34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sroka 11.05.2003 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2003 Witajcie "stodołowcy" Ja też mam dwuspadowy ok. 280m2 z poddaszem nieużytkowym i planuję więźbę z wiązarów. Na razie skontaktowałem się z wykonawcami i czekam na ich odzew. Jeśli idzie o impregnację, to jak pogadasz z wykonawcą, to ci zrobi taką jaką chcesz. Ja rozmawiałem z jednym i mówił, że w zasadzie czterostronnie strugane drewno nie boi się robaka i jest trudniej zapalne, ale on rozumie, że ludzie są tradycjonalistami i jak chcesz, to Ci zaimpregnuje jak chcesz. Tylko już nie pamiętam, który to był, bo rozmawiałem z czteroma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 11.05.2003 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2003 Oczywiście, o ile ktoś chce wprowadzać więcej chemii do domu to zabronić nie można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 11.05.2003 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2003 Mnie nie przeszkadza, ja mam do bardziej "atomowe podejście".Z resztą podejrzewam, że prędzej zabije mnie stres związany z zarabianiem na ten dom, niż impregnat piętro wyżej. Coca-Colę Pan pija, Panie Wojciechu? [ Ta wiadomość była edytowana przez: mieczotronix dnia 2003-05-11 20:25 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 11.05.2003 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2003 Nie, nie pijam. Wolę piwo (ale dobre). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts