Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa samotnie budujących swój własny domek

zahir1000

Recommended Posts

Hm... wyborów projektu było już kilka, ale ciągle coś nie pasowało. Mam w głowie projekt, wiem jak to powinno wygladać, więc jeśli nadal nie znajdę, to chyba będę musiała zamówić indywidualny. W zasadzie dom o prostej bryle, z gabinetem na dole i 4 sypialniami na górze. Jak wybiorę na pewno się pochwalę.

• Odpowiedzi 275
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Za kilka dni kupuję działkę, budowę rozpocznę w 2007. Na podjęcie decycji duży wpływ miało forum Muratora. I choć buduję sama, wiem, że się uda. Nastepne Święta mam zamiar spędzić w nowym domu :p Czego również wszystkim budującym życzę.

Latte.m

Witaj Latte.m w Klubie. Może pochwalisz się nam domkiem ? chyba że jeszcze nie znalazłaś projektu to poczekamy cierpliwie :roll:

Latte.m witaj w klubie

Mnie sie już prawie udało, wiec dlaczego Tobie nie miałoby sie udac. :lol:

WESOŁYCH ŚWIĄT

I po Świętach :D

I tak podczas świątecznych wizyt nie mogłam doczekać się powrotu do domu, włączenia komputera, przeglądania forum i katalogów z projektami. (Chyba jestem uzależniona)

W piatek kupuję działkę więc wypadałoby jakiś projekt wybrac, tym bardziej, że chcę zacząc wiosną budowę :D

Uff podpisałam umowę na zakup działki 3000m2. :lol:

A projektu dalej nie wybrałam.

Zahir podoba mi się Twoj projekt, mały, zgrabny i ma wszystko na swoim miejscu. :D

Co najpierw wybieraliście działkę czy projekt?

Dzięki wielkie !!! gorąco go polecam.

Ja najpierw kupiłem działkę bo to wydaje mi się normalną koleją rzeczy. Gdy już wiesz jakie będzie ustawienie domu względem stron świata oraz warunki zagospodarowania to można rozglądać się za projektem.

Witaj filip27 !!!

Jak fajnie że dołączyłeś do Grupy bo już zacząłem się martwić że jestem jedyny wśród płci pięknej. Już widzę jakie będą wpisy że masz wybrany piękny domek ( Zameczek ) bo na prawdę jest niezły. Zdecydowanie musisz to zrealizować , życzę Ci wytrwałości ( sobie też :roll: ) W tym roku mury muszą stanąć i nie ma mowy żeby miało być inaczej. Będzie nam brakować wsparcia od naszych ''połówek" ale za to jaka satysfakcja będzie jak już staniemy na wykończonym tarasie. Z pewnością będzie to wzmacniające duchowo jak i psychiczne. Tak więc choćby dla tego nie można się poddać. Powiedziało się "A'' więc teraz czas na ''B''. Do dzieła !!!

Filip nie łam się.

Wejdź na stronę http://www.architekci.pl tam znajdziesz architektów i projektantów z twojego terenu. Złap z nimi kontakt , może da się co zrobić. Jak nie to stanowczo zażądaj zwrotu kasy od Archetonu pod grożbą wysadzenia siedziby, może zadziała :D ( jak Cie wcześniej nie posadzą :roll: )