justach 01.12.2006 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Mam pytanie do osób, które juź to przeszły lub mają taki problem jak ja. Mam zbudowany kominek w stanie surowym i szukam rozwiązania na jego obmurowanie (licowanie). Nie wiem jaki materiał zastosować, gdzie go można dostać itp... Proszę o rady i podzielenie się doświadczeniami. Pozdrawiam Justach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 01.12.2006 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Jestem obecnie na etapie robienia obudowy do wkładu kominkowego. Wybrałem obudowę typu rustykalnego. W poszukiwaniu materiałów objeździłem pobliskie składy z kamieniem i wybrałem łupek piaskowca po ca. 460pln/t. Mam zamiar załadować na przyczepkę z 250kg i upiększać kominek w długie, zimowe wieczory. Blat pod wkładem chcę zrobić z płyty granitowej 5cm też już upatrzonej. W przyszłym tygodniu jadę zamówić, ale to już dużo droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 01.12.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Ja też miałem Jutong obłożony piaskowcem. Jako że do kamieniołomu piaskowca żółtego mam rzut beretme cała obudowa (z płytami) kosztowała mnie całe ... 300zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 01.12.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 jabko, a masz może zdjęcie swojego kominka? Interesuje mnie, czy blat pod spodem też z pisakowca, bo właśnie zastanawiam sie nad takim rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts