klaudyjka 28.06.2007 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 witam,bardzo spodobał mi się ten projekt. Ma wszystko to czego potrzebujemy. Niepokoi mnie jednak mala kuchnia. Czy można w jakiś sposób ja powiększyć? Jaki bedzie w przybliżeniu koszt budowy takiego domu systemem gospodarczym? Chetnie zobaczyłabym zdjęcia z realizacji tego projektu. A tak najbardziej to interesują mnie wnetrza tego domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romasia3 10.07.2007 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Witam! Bardzo podoba mi sie ten projekt, na 99% jesteśmy z mężem zdecydowani na jego kupno.Chcielibyśmy dowiedzieć się jak najwiecej na temat budowy tego domku.Dlatego prosze o opinie osoby,które wybudowały według tego projektu lub są w trakcie realizacji, a także o przesłanie fotek z poszczególnych etapów budowy i nie tylko.Z góry dziękuje i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudyjka 11.07.2007 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 romasia3 - przyłączam sie. Czy nikt nie ma zdjęć z realizacji tego projektu? I co poradzić na małą kuchnię? Mile widziane zdjęcia z wnętrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egonic 30.11.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Mam zamiar zacząć budowę MLECZA (odbicie lustrzane) na wiosnę. Jesteśmy na etapie zmian projektu. Rezygnujemy z balkonu w sypialni nad garażem (zostanie portfenet), wyciągamy salon do lini słupów i ze względu na planowane ogrzewanie ekogroszkiem podpiwniczymy część pod kuchnią, jadalnią, łazienką i wiatrołapem. Obecna kotłownia nie będzie miała drzwi zewnętrznych i będzie pomieszczeniem do majsterkowania. Ze względu na koszty zmieniamy materiały: ściany z suporexu, stropy żelbetowe, pokrycie dachu gont bitumiczny, izolacja styropian 12cm. Planowane koszty 170tys.zł. Dodam że mamy już działkę, teść jest cieślą, murarzem i zbrojarzem-betoniażem w jednym a i mistrz dekarski się znajdzie w rodzinie. Jeśli chodzi o poruszaną wyżej kwestię wykuszu w jadalni to nie chodzi tylko o gust, on poprostu znacznie powiększa jadalnię. Mile widziane fotki z realizacji i uwagi dotyczące funkcjonalności. PS Widziałem z zewnątrz zrealizowanego mlecza bez wykusza i balkonu nad garażem, z zabudowanym wejściem (wiatrołap przesunięty "do przodu") Jeszcze zapomniałem dodać, że zamiast ścianki oddzielającej jadalnię och holu zrobimy słupy podpierające podciągi i dopiero jak wszystko będzie stało zdecydujemy czy przestrzeń między nimi wypełnić ścianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laura27 30.11.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Hej, ceiekawe czy autor postu wybudował już swojego mlecza:) Mógłby sie pochwalić, Według mnie balkon dodaje bardzo uroku temu domkowi, równiez stoję przed wyborem projektu i bedzie to prawdopodobnie "W stronę słońca " Muratora, jeśli ktoś chętny to proszę o opinie http://forum.muratordom.pl/nowy-projekt-muratora-w-strone-slonca,t118238.htm Zastanawia mnie , o ile skoczy koszt domu jeśli będzie balkon - trudno jest mi z niego zrezygnować Co do mlecza , jesli zdecydowałabym się na wykusz , powiększyłabym go na wzór tego z linku, a moze nawet jeszcze niżej http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=344&IdKolekcji= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudyjka 30.11.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 witam ponownie - też już mamy działkę. Mamy tez mape do celów projektowych. Nastepny krok - to zakup projektu. Raczej kupimy ten "mlecz". Jeżeli ktoś buduje mleczyka - to bardzo prosze o zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egtobiasz 26.04.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 Czy ktos z Was budowal lub buduje Mlecza z pracowni Archeton? Jesli tak to przeslijcie prosze jakies fotki na [email protected]z gory wielkie dzieki Ewa i Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudyjka 11.08.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 niestety, po dogłębnej analizie projektu i przestudiowaniu kosztów zmian - zdecydowalismy sie na inny projekt. Kupiliśmy "Ikara" z pracowni domus. Jest bardzo pobobny do mlecza. Zaczęlismy budowę pod koniec czerwca i już mamy postawiony prawie cały parter. Pozdrawiam wszystkich "mleczowców". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brystolbenroldy 11.11.2008 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Witam, jestem na etapie wykańczania wnętrz chętnie podyskutuję , wymienię się zdjęciami Jestem przede wszystkim ciekawy jak sobie poradziliście z kuchnią [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts