enickman 01.12.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Kto wie jak duży dom (pow. zabudowy) mogę postawić na 300m pow.tzn. ile odchodzi na małą architekturę, podjazdy i co tam jeszcze jest w przepisach (wariant min.)?Czy np. dom o pow. zabudowy 260m2 nie będzie za duży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stastny 01.12.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 WitamPytanie postawiłeś dość enigmatycznieParametry takie jak dopuszczalna pow. zabudowy i pow. biologicznie czynna działki określają warunii zabudowy lub plan miejscowy.Z tego co wiem przeważnie (najczęście) na terenach zabudowy jednorodzinnej max pow, zabudowy jest ustalana na poziomie 30% (wszytskie budynki na działce łącznie mogą stanowić 30% powierzchni)Pow zabudowy czyli tylko to ca zajmie obrys budynkuPowierzchnię biologicznie czynną ustala się przeważnie na poziomie 60% (tak cós mi się kojarzy)Rozpatrując taki przypadek jak wyżej czyli, że pow. zab. 30% a biol. czynna 60% wyniknie że na dojścia dojazdy baseny, korty itp zostaje 10% działkiPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 02.12.2006 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 dokladnie takie mam warunki w MPZP (30% zabudowa + 60% biol. czynne)czy to oznacza, ze moge podstawic dom o pow. 300m, a te 10% jest na dojazdy, szambo i mala architekture? czy tez elementy te wchodza w te 30% (w moim przypadku 300m2)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stastny 02.12.2006 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 WitamNie będę sie powtarzał... przeczytaj dokłądnie to co napisałem wyżej, zajrzyj do aktu właśności aby sprawdzić powierzchnię swojej działki, oblicz ile z tego jest 30%....itd, itp.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 04.12.2006 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 06.12.2006 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 W zasadzie nie wiem, czy Ci dziekowac bo napisales nieprawde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stastny 06.12.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 a czemu nieprawdę???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 06.12.2006 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 bo jest dokladnie odwrotnie niz napisales - podjazdy, chodniki, szambo (o ile zrobisz je tak, ze na mim nic nie rosnie), smietnik (budka) oraz taras wchodza w pow.zabudowy wliczana do owych 30% - sprawdzone u architektamozna te przepisy jakos obejsc (nie planowanie podjazdow na planie zagosp., podjazdy z dziurawej kostki, tylko na kola itd.), ale czy to zostanie "zaliczone" w gminie - do końca nie wiadomo.W praktyce pozostawia sie na te dodatki okolo 100m2, czyli kierujac sie Twoja opinia moglbym wydac pieniadze na projekt, ktory potem bylby dla mnie bezuzyteczny Nie mniej pozdrawiamM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts