Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przesuwane drzwi

cyla

Recommended Posts

Kochani Forumowicze ratujcie :roll:

Poszukuję pomysłu na rozsuwane drzwi dzielące dwa pokoje (salon i pokój obok niego).tak sobie umyśliłam na poczatku budowy ,że nie postawimy ściany tylko właśnie drzwi ,ale im bliżej decyzji i wyboru tym wieksza pustka w głowie :cry: Czy szklane czy drewniane i tak dalej....?????

Szukam wszędzie na forum ,ale nigdzie nie znalazłam podobnego rozwiązania. może ktos ma jakiś fajny pomysł,albo ciekawe zdjęcia. Prosze o pomoc :)

To link do rzutu patreru(-dla chętnych :p )

http://www.archeton.pl/index.aspx?ProjektID=693

Kominek już przesunęliśmy na tą krótką ścianke naprzeciwko wyjscia na taras i teraz został ból głowy co z tymi drzwiami............

ciężko powiedzieć dlaczego - nie jestem dźwiękowcem, mówię to z doświadczenia. Domyślam się że to dlatego że drzwi te są niejako zawieszone na szynie na której się suwają i nie są dociśnięte do ścian

, zakładam że kasetonowe częściową ten problem niwelują. W tej chwili mam przesuwane na ścianie i się nie sprawdzają

dla mnie osobiście mają jeszcze jedną wadę - otwierają je koty, więc podczas porannych harców nie mogę się przed nimi zamknąć

ciężko powiedzieć dlaczego - nie jestem dźwiękowcem, mówię to z doświadczenia. Domyślam się że to dlatego że drzwi te są niejako zawieszone na szynie na której się suwają i nie są dociśnięte do ścian

, zakładam że kasetonowe częściową ten problem niwelują. W tej chwili mam przesuwane na ścianie i się nie sprawdzają

dla mnie osobiście mają jeszcze jedną wadę - otwierają je koty, więc podczas porannych harców nie mogę się przed nimi zamknąć

Chyba czytałam o tych Twoich kotach na forum gazety :p

Zapodaj jeśli możesz zdjecie tych drzwi na mojego "mejla" [email protected]

A na dżwiekoszczelnosci :wink: tak bardzo mi nie zależy .ten drugi pokój to taki ma być gościnny i bajzelkowy dla dzieciaków a w razie "W" typu wielka biba będę miała duuuuuuuży salon.

cyla, już w tylu miejscach pisałam o tych kotach że ciężko powiedzieć czy to o moich futrzakach czytałaś (cztery ogony do czegoś zobowiązują;)

dżwi Ci nie pokarzę bo to zwykła, sitowa porta zawieszona na szynie nic szczególnego

szklane strasznie mi się podobają u znajomych są i wyglądają super, mają dwie wady: cenę i widocznie odbite paluchy ("działają" tak jak mleczne szyby w często używanych szafkach kuchennych)

cyla, już w tylu miejscach pisałam o tych kotach że ciężko powiedzieć czy to o moich futrzakach czytałaś (cztery ogony do czegoś zobowiązują;)

dżwi Ci nie pokarzę bo to zwykła, sitowa porta zawieszona na szynie nic szczególnego

szklane strasznie mi się podobają u znajomych są i wyglądają super, mają dwie wady: cenę i widocznie odbite paluchy ("działają" tak jak mleczne szyby w często używanych szafkach kuchennych)