shatterhand 05.05.2003 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2003 Chciałbym zamontować zawór odcinający (2-calowy) aby korzystać z pieca w lecie-bojler płaszczowy mam podłączony do pieca centralnego(świetna rzecz,polecam!!!)Nie wiem czy zawór kulowy wytrzyma ciągłe różnice temp.jak i przełanczanie!Natomiast w tzw. zasuwie można jeszcze dociągnąć na głowicy.Co radzicie i myślicie?Znacie jakiegoś producenta w/w.Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.05.2003 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2003 raczej bez roznicy. stosowanie zasuwy ma sens jesli chcesz przydlawiac przeplyw o konkretna wartosc lub jesli zawor bylby tak duzy ze jego zamkniecie zmuszaloby do uzycia duzej sily. jesli chcesz tylko pracowac on/off na 2" to zastosowalbym kulowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shatterhand 05.05.2003 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2003 Dodam jeszcze ze spotkałem się z tym ze często te zawory kulowe po prostu od częstego używania popuszczały i dlatego straciłem do nich zaufanie.Podobno ze najlepsze to polskie; często się spotyka włoskie które nie są tak dobre! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts