Latarnik 21.12.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Witam, zegar rzeczywiście kupiłem na allegro za 99 zł. grrenuj, moja żonka własnoręcznie wykonała dekorayjne tynki, a na mojej stronie jest opis do tego.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gusiek 22.12.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 A ja właśnie razem z fachowcami wymyśleliśmy coś takiego używając farb Alpine Living Style, farb strukturalnych i białych farb farbionych pigmentami http://foto.m.onet.pl/_m/f958bbbf3ccc276a51dd7102ebbe8b49,5,19,0.jpg Więcej w galerii zdjęć domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 17.02.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 jedna z moich wizualizacji - sypialnia ze ścianą zacieraną http://img129.imageshack.us/img129/7056/houseinteriorzd1.jpg Co to znaczy ściana zacierana? Chciałabym mieć podobną w jednym z pokoi? Jak to się wykonuje? Czy to jest specjalna struktura do wnętrz z pigmentem czy też się to maluje? Będę wdzięczna za bliższe informacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdakarnas 17.02.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Jest jedna sprawa, na ktora chcialam zwrocic uwage. Struktury sa bardzo atrakcyjne i bardzo modne. Nalezy jednak pamietac, ze jezeli moda minie trzeba zacierac cala strukture. Mozna natomiast osiagnac bardzo podobny efekt samymi farbami i w razie jakichkolwiek zmain tylko przemalowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 17.02.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Czy mogę prosić bardziej szczegółowo? To są dla mnie fachowe terminy a ja nie z tej branży, wybaczcie.Jak zrobić taką strukturę jak na tym zdjęciu powyżej? I czy to się maluje czy już jest kolorowe? I jakimi farbami można osiągnąc podobny efekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdakarnas 17.02.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Jest kilka mozliwosci osiagniecia takiego efektu. Na przyklad sciane z pierwszego zdjecia mozna osiagnac kilkoma sposobami.1. Jezeli nigdy wczesniej tego nie robiliscie, najprostrzym sposobem jest uzycie podwojnej rolki. Niestety nie mam pojecia, czy takie specjalne rolki sa w sklepach w Polsce. ( nazwa jej to Woolie). Rolka jest podzielona na polowe i rynienka do niej jest tez podzielona na polowe. Do kazdej z komor nalezy wlac odpowiednio dwa kolory farb. Ja rowniez mieszam 1/4 Glaze do Farby, aby uzyskac gleboki kolor oraz tlusty wyglad. Moja sciana wyglada jak skora.2. Jezeli natomiast nie uda Wam sie zdoby Woolie, nalezy wtedy nakladac farby na przemian krzyzami. Jezeli nie uzyliscie Glaze wczesniej, mieszajac go z farba nalezy to zrobic na koniec (przemalowac cala sciane).Mysle, ze warto sprobowac samemu, naprawde nie jest to takie trudne a zaoszczedza pieniadze , No i jaka satysfakcja.Pozdrawiam bardzo serdecznieMagda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 19.02.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 http://images13.fotosik.pl/10/c8f7d6cb054f2fdb.jpg to moja ściana w kuchni - wykonanie własne, farbami. Czego się nauczyłam w trakcie? Ściana nie została zagipsowana - zwykły tynk i to było super. Fakturka sama z siebie. Na to farba w kolorze ciemniejszym, po półgodzinie farba jaśniejsza byle jak(dolałam białej). Wyjść miało tak jak na zdjęciu pierwszym (tym czerwono-pomarańczowym) więc zaczęlam zacierać koliście szmatką. I! tam gdzie miałam tynk wychodziło super. Ale wokół gniazdka i otworu wejściowego malarze uszczęśliwili mnie gipsem i jeszcze dwie dziurki, co im się nie podobały też zagipsowali. Efekt - na gipsie tą techniką się nie da - zaczęły wychodzić jednolite zmazy. Fuj! Wzięłam więc znowy wałek i już prawie nie mocząc go w farbie rozjechałam całą ścianę w rozmaitych kierunkach. Farbę nabierała już tylko kieduy wałek przestawał w ogóle zostawiać ślad. Jak chciałabym większy efekt to różnica w odcieniach powinna być większa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riood4 21.02.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Gdzieś tak "w połowie" dachu, zaczęłam się zastanawiać nad wnętrzami i stwierdziłam, że gładkich jednolitych ścian, to ja nie chcę. Pojawiła się koncepcja strukturek na ścianach. Zapoznałam się z ofertą fox'a i byłam happy. Kiedy dach " się prawie kończył" dotarło do mnie, że kobieta zmienną jest i w niedalekiej przyszłości będę miała ochotę na zmiany. Tylko jak pozbyć się wtedy fakturek (czy też strukturek) ze ścian (będzie kłopot ). I tak narodzła się kolejna koncepcja- ściany zacierane, była to raczej koncepcja wymuszona, gdyż strukturki (a może fakturki) miały być ze względów estetyczno-praktycznych (dwoje niesfornych dzieciaków i dwa duże niesforne psy). Wszelkie zabrudzenia możnaby względnie łatwo usunąć, bądź nie byłyby tak widoczne (a może same w sobie robiłyby za strukturkę ). Kiedy majstrowie schodzili z dachu i pytali co robimy ze ścianami ja właśnie na nowo odkryłam tapety. i zakochałam się w nich. Na rynku dostępne są przeróżne tapety winylowe,piękne faktury, piękne wzornictwo, szybko się to kładzie, a usuwa jeszcze szybciej (nie to co ich papierowe poprzedniczki). A efekt zapiera dech w piersiach!!! Poszukajcie w sieci, w razie problemów służę pomocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts