woland1980 02.12.2006 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Cześć, jestem na etapie koncepcji w projekcie indywidualnym i w zasadzie już wszystko dochodzi do końca w pomysłach... Szukam tylko pomysłu na ANTRESOLĘ. Dom jest parterowy i chciałbym znaleźć fajne wizualizacje domów z antresolą nad salonem, widokiem na salon itp... - Szukam linków do projektów z antresolami- zdjęć wnętrz z antresolami- ciekawych uwag i pomysłów. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 02.12.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 http://www.jmsa.pl/#tu jest duzo swietnych pomysłow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woland1980 04.12.2006 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 hej trafiłem na ten sam link tej samej nocy której napisałem ten wątek. Fakt strona świetna. Czy ktoś wie jak bardzo się cenią? Ktoś z nimi współpracował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woland1980 11.12.2006 22:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 podciągam i prosze olinki lub fotki wnętrz z antresolą... otwartą przestrzenią nad salonem itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 11.12.2006 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 http://rezulak.pl/antresola/wer%202_1.jpg http://rezulak.pl/antresola/wer%202_2.jpg http://rezulak.pl/antresola/wer%202_3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 11.12.2006 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 http://rezulak.pl/antresola/wer%201_1.jpg http://rezulak.pl/antresola/wer%201_2.jpg http://rezulak.pl/antresola/wer%201_3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taje 12.01.2007 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 hej trafiłem na ten sam link tej samej nocy której napisałem ten wątek. Fakt strona świetna. Czy ktoś wie jak bardzo się cenią? Ktoś z nimi współpracował? Odradzam. Chyba że masz na samo urządzenie wnętrza w standardzie, cytuję, "średnio-wyższym" minimum 3 tys. zł na m kw (same wnętrza, nie architektura). Cytat ze spotkania z JMSA. Plus to, że architekci zanim łaskawie zgodzą się spotkać i usłyszeć o zakresie potecjalnego projektu wysyłają wycenę projektu, żeby zniechęcić osoby których na warszawskie stawki projektów wnętrz nie stać - również bezpośrednio usłyszane. Znam też ludzi, którym JMSA wytoczyło 2 procesy w tym o naruszenie praw autorskich (inwestor ośmielił się nie uwzględnić niektórych niewykonalnie technicznych pomysłów projektantów), obydwa przegrane. Projekty swoją drogą mają bardzo ciekawe i urokliwe ale po takim początku współpracy spasowaliśmy (i to nie ze względu na warszawskie ceny, bo te byłyby dla nas do zaakceptowania, a raczej za wyraźnie artykułowaną pogardliwą postawę dla tzw. pospólstwa od, cytuję, "biedadomków"). Nie wspomnę o tym, że nie mają uprawnień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woland1980 09.05.2007 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Witaj, Dokładnie takie samo wrażenie odniosłem i to co tu mówisz to 100 PRAWDY.Zdecydowałem się zacząć z nimi. I co? Dostałem cennik, który tak jak mówiłeś jest z kosmosu ok 250zł za m kw. Aroganckie i górnolotne podejście do młodego (pewnie biednego) inwestora. DNO. To co prezentują na swojej stronie jest świetne - opis tez, ale niestety to tylko PR - wizytówka czegoś nieco innego... Ciekawe co piszeszm że nie maja uprawnień... jak zaglądasz na forum to rozwiń tę myśl.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulaGrzegorz 09.05.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Witam! Ja też chętnie pooglądam antresole nad salonami w parterówkach bo sama też chcę miec "otwarty" salon!!!!a co do jmsa to aranżacja bombowa!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 10.05.2007 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 hmm.. ja jakoś nie miałam problemu z nimi na etapie wstępnego dowiadywania się o ceny za usługi i dogadywania się mailowego ceny mnie nie powaliły z nóg, projekt indywidualny ok. 100 zl/m2 plus vat, wnętrza ok 120-140 zl plus vat... mnie interesował projekt indywidualny i wnętrza, mniej więcje podobnie jak u innych wypadli, a że zdecydowanie bardziej mi odpowiadają ich realizacje... to do przemyślenia zostało jeszcze może w dalszych etapach sprawiają problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woland1980 14.05.2007 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 hmmm... powiem krótko, podobno facet jest po chemii, a nie po architekturze, podobno laska jest po architekturze, ale bez uprawnień - projekty podpisuje kto inny, podobno procesowali sie z inwestorem o naruszenie praw autorskich i przegrali, podobno podobno podobno..... duzo się nasłuchałem... Nie powaliła cię cena ok 300zł za m kw projektu? hmmm... Moze dlatego mieli do ciebie inny stosunek jak podjechałeś S klasą? pozdrówka i zyczę wszystkiego naj:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 14.05.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 hmmm... Nie powaliła cię cena ok 300zł za m kw projektu? hmmm... Moze dlatego mieli do ciebie inny stosunek jak podjechałeś S klasą? pozdrówka i zyczę wszystkiego naj:-) hmm... nie powaliła mnie cena 100 zł za m2 projektu indywidualnego i cena ok 130 zl za wnętrza a nie 300 zł za projekt nie wiem czy jest gdzieś taniej, bo z tego co się orientowałam to takie są ceny w Krakowie niestety, małe wahania in plus lub in minus może źle się orientowałam... albo zer może nie umiem policzyć... chciałam albo projekt indywidualny - sam, albo same wnętrza i wbrew temu co sugerujesz, nie podjeżdżałam do nich w ogóle kontakt był tylko mailowy... ale tak, możliwe, że fluidy zasugerowały im rezydencję na bora-bora i ze dwie S-klasy no patrzcie jak to się można pomylić i być miłym dla nie tego klienta co potrzeba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woland1980 15.05.2007 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Spoko, masz rację że z samą wyceną to jeszcze nie przesadzili, nawet te 240zł jak mówisz za m kw. Jednak ja rozmawiając z nimi uległem wrazeniu, że oni bardzo kompleksowo myslą o całości więc do tego nalezy doliczyć też cenę za m kw ogrodu:-) i najlepiej żeby zlecić im wykonastwo, lub chociaż urządzenie wnętrza przez nich zaprojektowanego... a to kosztuje jak ktos tu wyżej pisał bagatela od 3000zł za m kw.... Zeby było jasne: Realizacje trafiaja w mój gust jak mało które. świetne zdjecia i podejrzewam świetne domy... więc marudzić mozna ale... może warto spróbować? my sięnie odwazylismy i poszlismy w malutką lokalną pracownie, młode małżeństwo architektów z małym bobasem jak nasz. Nadzór nad nimi maja starsi rangą a oni sami w sobie wydaja się pozytywnie zakręceni.... efekty niebawem... zobaczymy... aga, cena za m kw to u nich 35zł za budowlany więc to miało też jakies znaczenie. Mnóstwo spotkań, oficjalnych i mniej oficjalnych... fruwają po urzędach, chodza na naszą działkę, zalecają to i tamto... jestesmy zadowoleni z takiego ludzkiego podejścia. Projekt wyniesie nas około 10tys. za 200 m kw - nie licza nas za kryty taras około 60 m kw i sugestie wnętrzarskie... co do minusów to czas..... juz pracujemy razem ok 6 miesięcy... heh... zobaczymy jak to wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 15.05.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 życzę powodzenia, ja jeszcze nie trafiłam na takich miłych, i za taką cenę, ale ciągle szukam )) a z tym podejściem może i masz rację, ja na razie tak jak pisałam wstępnie do nich uderzyłam tylko o deklarację kosztów, żeby się zorientować nie wiem jeszcze czy będę z nimi wogóle rozmawiać bo... daleko, są z górnej półki było nie było cenowej (chociaż po realizacjach... to wzdycham patrząc na zdjęcia...) ... no zobaczymy... na razie i tak czekam aż to szaleństwo materiałowe się chociaż trochę uspokoi, więc mam czas na przekopanie się przez setki różnych pracowni bez pośpiechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woland1980 15.05.2007 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 co do tej ceny.. zeby nie było tak wesoło, to nie ma w niej branży i vatu. Zyczę powodzenia a co do czekania na szaleństwo materiałowe.... też byłem zwolennikiem Twojego podejścia.... ale, zmieniłem zdanie w ostatnim tygodniu kwietnia. Kupiłem cegłę na dom i stoii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 15.05.2007 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 ech... nigdy nie jest tak wesoło, żeby nie mogło byc weselej... a decyzje zmieniają się jak w kalejdoskopie... może zdarzy się coś co mnie popchnie do przodu, na razie sie toczę swoim rytmem, powoli załatwiając coś tu i tam... w sumie przestało mi się spieszyć po kupnie działki i chcę trochę odsapnąć od nerwów związanych z załatwianiem szybko, nerwowo i na zaraz już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woland1980 17.05.2007 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Nam kupno działki zajęło 11m-cy.Najpier stracilismy miesiąc na działkę której całe szczęście nie kupiliśmy - nieuregulowany status prawny nieruchomości... duzo by pisac. Potem az 6 miesięcy podział i negocjacje w sprawie naszego wymarzonego kawałka lasu..... Pośpiechu nie było ale jakie nerwy! Od podpisania przedwstepnej do notarialnej zdrozała jakieś 3 razy.... Uffff... Ale juz po wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcmagda 07.03.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 A ciekawa jestem czy w końcu z nimi współpracowaliście i jak się skończyło? Ze swojej strony jak szukałam do projektu to próbowałam się skontaktować, ale zupełnie bez odezwu z ich strony, więc olałam, ale teraz myślę o wnętrzach i się zastanawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts