Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Vitoret Varmo piec

Recommended Posts

• 1 month później...
  • 7 months później...
Miał ktos doczynienia z tym piecem bo znajomy sprzedawca mi go bardzo poleca ale prawde mowiac wogole nie znalazlem opini uzytkownikow tego pieca? http://www.varmo.pl

TROCHE MINELO CZASU OD TWOJEJ WIADOMOSCI, A JA DOSTALEM TAKI PIEC I SZUKAM POMOCY,

VITORET 210 dokladnie, wczoraj go uruchomilem, ale nie wiem co dalej ?

Jak ktos czuje sie w temacie zapraszam do rozmowy.

Pozdrawia :lol:

Varmo vitoret z mozliwoscia sterowania zasoobnika na wode. Z piecem nie ma problemow z rozpaleniem i regulacja sterownika. Mam dom 300 m2 i jak narazie pale od 14 grudnia. Spalanie okolo 20 kg groszku na dobe. Pozdrawiam

Witam,

Ja mam dom 225 m2, dopiero go koncze ale piec juz mam i wczoraj go odpalilem, mam dylemat jakie nastawy itp , po pierwszym dniu zjadl mi okolo 40 kg, mam baniak 300litrowy, na manulnych mieszaczach, jedna pompka na CWU oraz dwie podlaczone rownolegle na C.O. (podlogowka, kaloryfery), komin ceramiczny 20 cm, wysoki 7,7.

Bylbym wdziczny za wszelkjie uwagi, doswiadczenia.

Pozdrawiam :wink:

Super. Bardzo mi sie ten piec podoba, który masz model czy były trudności z uruchomieniem i regulacją itp

kupiles ten piec ?

Czesc,

kupilem formalnie ale przez posrednika, ktory mi odjal Vat itp,

Vitoret 210 czyli z obsluga CWU, start bez zarzutu, a ustawienia to na ten moment ciemna magia, start odbyl sie w ostatni poniedzialek.

dlatego szukam kogos z doswiadczeniem

P+

• 5 months później...
podwieszam wątek, również mam ten piec Vitoret 210 ze sterownikiem PID, czy znacie jakieś inne tajne ;) ustawienia tego sterownika poza trybem 1704?? Przysłonę na wentylatorze macie w pełni otwartą czy przysłoniętą?? Podzielcie się uwagami jak wam działa i jak macie to wszystko ustawione.

• 2 months później...
  • 2 weeks później...
  • 3 months później...
  • 5 months później...