Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MAŁOPOLSKIE - polecany architekt. Adaptacja, projekt

Recommended Posts

Poszukuję architekta,który zaadaptuje gotowy projekt w Krakowie.

wymagania: :D

- wie co to jest rekuperator

- nie ma awersji do czytelników muratora

- może pomóc w pokonaniu barier biurokratycznych w architekturze

- jest otwarty na nowości i potrafi coś podpowiedzieć

- poradzi sobie z działką na której jest spadek 4m na 30m długości

Jeżeli macie jakieś doświadczenia w tej materii to bardzo proszę o pomoc!!

• 2 years później...

co znaczy dobry architekt

czy ktos taki co pracuje na dobrym programie komputerowym i wszystko widac w 3D nawet od srodka ale nie projektowal za wiele domkow pod projekty indywidualne ale projektuje mase gotowych (mowiac szczerze jego styl mi sie nie za bardzo podoba- wiekszosc domkow typu stodoła ,

czy taki architekt bedzie sie w stanie przestawic w projekcie indywidualnym na moje potrzeby ?? Kusi mnie to ze projekt jest dopracowany do szczegołow i kazdy detal bede widzial nawet od srodka w 3D

Czy dobry architekt od blokow , hall i magazynow to tez dobry architekt do domkow jednorodzinnych ? ,

czy architekt projektujacy projekty gotowe jest dobry do projektu indywidualnego

Czy architekt projektujacy tylko domki jednorodzinne prawie wszystkie takie same to jest to ? :)

Czy dobry architekt ktory ma tyle zlecen ze nie ma czasu to dobry wybor ?

no prosze jaki stary wątek wykopany...

ja bym jeszcze dorzucił:

czy dobry architekt to tani architekt a moze jednak ten bardzo drogi?

czy dobry architekt to ten z 40-to letnim stażem w zawodzie i duzym doswiadczeniem ale juz nie z glową do wymyslania rozwiązań oryginalnych czy może ktoś zaraz po studiach z głową pełną pomysłów i z chęcią zmierzenia się z wszystkimi trudnymi problemami?

czy architekt który ma mało zleceń i duzo czasu na Twój projekt to dobry wybór?

czy dobry architekt to taki z wizją czy też taki poddający sie wszystkim bez wyjątku zachciankom inwestora?

czy dobry architekt to taki, którego wszystkie realizacje Ci sie podobają?

czy lepszy jest architekt teoretyk bez wielu realizacji czy praktyk bez większej wiedzy teoretycznej?

czy dobry to robiący wizualizacje czy dobry umiejący narysować odręcznie?

czy dobry architekt to taki co ma dobre powiązania z urzędnikami i załatwi wszystko w 5 minut? (akurat w Krakowie rzecz pożądana...)

czy dobry do domu to taki co robi też wnętrza czy lepiej do wnętrz zatrudnić kogos innego (architekci wnętrz, dekoratorzy?

:D :D :D

moznaby tak bez końca...

a kobieta czy mężczyzna?

a lepiej blondyn(ka) czy brunet(ka)?

pozdrawiam i zyczę udanych wyborów... :D

No dzieki za odpwowiedz dorzuciles pare rzeczy na ktore nie wpadlem a ale tez sa istotne np z ta architrektura wnetrz, ale czy mozesz cos doradzic ewentualnie podeslac jakiegos linka gdzie juz o tym rozmawialiscie (prosba nie odsylaj mnie do szukaj :) bo wyskakuje tyle rzeczy na slowo architekt ze trzeba by kilku dni zeby to przeczytac :)

No wlasnie czy lepszy ktos z wizja czy lepszy praktyk ktory robi setki domkow ale praktycznie jeden podobny do drugiego i facet juz wpadl w taki samozachwyt ze mowienie ze moze tak jest dla niego smieszna licze na jakas podpowiedz

Przede wszystkim jak poznac czy architekt ma to cos :) ze jest artysta a nie rzemieslnikiem a z drugiej strony nie jest futurysta bo ja jednak skłaniam sie do domkow bardziej typowych

• 2 months później...

Witam!

Mam gorącą prośbę do forumowiczów z Krakowa i okolic.

Proszę o namiary na dobrego (niekoniecznie najtańszego) architekta, który wykona projekt lub przerobi gotowy, wykona projekty przyłączy, załatwi formalności związane z ustaleniami technicznymi poszczególnych przyłączy oraz (najważniejsze!!) formalności do pozwolenia na budowę.

Każda pomoc będzie mile widziana.

Pozdrawiam

manwe

• 3 months później...

Witam chcę polecić wszystkim rewelacyjnego architekta z Krakowa, który zaprojektował mi Dom marzeń warto dodaćże na działce o szerokości 12m. Mamy z żona taką funkcję jak chcieliśmy, potrafił obejść niektóre przepisy i w momencie kiedy mieliśmy problemy z Urzędami (bo budujemy sie w Krakowie) ani na moment nie zostawił nas bez pomocy. Zaprojektował nam wspaniały Dom taki o jakim marzyliśmy z żoną od dawna. Powiem jeszce jedno zrobił to naprawde za rozsądne pieniądze. Namiarami służe na prv [email protected]

Pozdrawiam

Sławek

• 3 months później...

szukam architekta/ki w krakowie lub okolicy , kogos kto ma pojecie o tradycyjnym budownictwie na terenie malopolski ....dom ma powstac na dzialce o pow.ok.1ha...na podkrakowskiej wsi.

jedno jest pewne , nie ma to byc zadna rezydencja ani dwor .... a raczej sielisko lub dosc obszerny dom wiejski

• 2 months później...

Witam,

to mój pierwszy raz :oops: (na forum) :D

szukam architekta w Krakowie, chodzi mi o projekt indywidualny,

moje preferencje:

- rozsądna cena usługi

- doświadczenie w temacie budynków jednorodzinych - tzn. szukam osoby która zajmuje się tym na bieżąco, a nie kogoś kto projektuje "galerię krakowską" i na chwilkę się oderwie żeby strzelić projekcik domku, ponadto zależy mi na projektach branżowych tzn. co.,elektryka itd. oraz przeprowadzenie projekt przez pozwolenie na budowę oraz później nadzór autorski

jeżeli znacie kogoś godnego polecenia będę wdzięczny

• 5 months później...
Gość nowy_budowniczy

Witam wszystkich,

poszukuję architekta, który mógłby się zająć adaptacją projektu i załatwieniem wszystkich formalności w urzędach, związanych z pozwoleniem na budowę.

Będę wdzięczny za wszelkie informacje i namiary.

pozdrawiam,

inwestor :)

Gość nowy_budowniczy

Dziękuję za informację. Możesz zdradzić jak duży dom budujesz. Ja planuję budowę domku ok. 150 m pow. użytkowej. Myślałem nad kupnem projektu gotowego i adaptacją. Zastanawiam się o ile więcej wyniesie zrobienie proj. indywidualnego.

Jesteś zadowolony z projektu?

Pozdrawiam

budowniczy

Budujemy z żoną dom dla dwojga, czyli ok 153 m˛ powierzchni użytkowej. Jestem BARDZO zadowolony z projektu, ponieważ wytworzył consensus pomiędzy małżonką i mną. Bez architekta oboje wnosiliśmy za dużo wzajemnie znoszących się pomysłów i poprawek do znajdywanych ad hoc projektów.

A jak wiadomo zgoda w rodzinie to podstawa :)

.