Kubaty 05.05.2003 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2003 Od dłuższego czasu rozważam ofertę firmy Unibud.Jakie macie w tym zakresie doświadczenia? Jestem ciekaw wszelkich uwag za "tak" i wszelkich na "nie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 06.05.2003 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2003 Sam już stwierdziłeś w wątku "system szkieletowy", że dobrze się prezentują tylko w interniecie. Potem okazuje się, że są drodzy i (jak w przypadku styropianowego problemu) niefachowi. Ja zrezygnowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elban 08.05.2003 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2003 jest wiele lepszych firm a przede wszystkim rzetelniejszych w wykonaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elban 08.05.2003 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2003 jest wiele lepszych firm a przede wszystkim rzetelniejszych w wykonaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kot Kacper 16.05.2003 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2003 Czy naprawdę nikt nie buduje z Unibudem?Dostałem od nich ofertę i okazało się że stosują tynk na styropianie, a to podobno może (przy złym wykonastwie)szkodzić budynkowi.Do elbana - jakie znasz lepsze firmy? Możesz coś wskazać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elban 16.05.2003 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2003 trochę tych firm przepytałem z Polski na zachód od Wisły, sprawdziłem też czym różnią się ich oferty a różnią się w wielu szczegółach zasadniczo co na poczatku może wydawać się mało istotne, w konsekwencji jednak okazują się w użytkowaniu bardzo ważne ( zarówno w eksploatacji- to wiem z teorii, bo z krótko mieszkam w takim domu, jak i wykończenia i trwałości użytych materiałów)ja budowałem z firmą z poznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kot Kacper 17.05.2003 04:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2003 Ja buduję pod Poznaniem - część więc krajanowi.Nie ukrywam, przejrzałem oferty firm poznańskich. Najbardziej spodobała mi się firma TDS - http://www.tds.com.pl Mają ciekawą ofertę. Ale jakoś dotychczas chciało mi się budować z Unibudem. A możesz podać z kim budowałeś? Jesteś zadowolony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MM1719499045 18.05.2003 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2003 Ja buduję z Unibudem. Start przewidziany na wtorek 20.05. Najpierw wchodzi ekipa z Legalett-u. Od 9.06 Unibud stawia domek w stanie surowym zamkniętym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kot Kacper 27.05.2003 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2003 Zdecydowaliśmy z mężem że oststecznie - nie będziemy budować z firmą, która w swojej ofercie, a więc już na starcie, łamie wszelkie zasady budowy domów szkieletowych - klei styropian na ścenne płyty OSB. Zdecydowaliśmy się na TDS z Poznania - http://www.tds.com.pl Ma ktoś jakieś doświadczenia z tą firmą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubaty 28.05.2003 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 Jeżeli nie z Unibudem, to z kim?Proszę podzielcie się swoimi doświadczeniami - budowa pod Warszawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 28.06.2003 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2003 O fachowości niektórych przedstawicieli tej firmy świadczy chociażby wypowiedź, na piśmie, Kierownika Działu Marketing, mgr Adama Szkiłądźa, który oświadczył, że stosowanie wiatroizolacji i styropianu ryflowanego nie ma żadnego technicznego uzasadnienia, a stosowanie tych materiałów ma jedynie podnieść poziom sprzedaż tych materiałów.Kto chętny do budowania z Unibudem? - ja napewno NIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kot Kacper 02.07.2003 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2003 Czyżbym miała nosa rezygnując z budowania z Unibudem?Choć nie ukrywam miałam kiedyś wielką ochotę na ich dom. Wydawało się bowiem że pracując według norm DIN (tak przynajmniej się chwalą) powinni budować z niemiecką skrupulatnością. Tymczasem widać bywa inaczej. Czyżby inaczej budowali dla Niemców a inaczej na dla swoich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 03.07.2003 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 Wizytowałem niedawno jedną z budów Unibudu. Domom budowanym w Polsce daleko do tych co budują zgodnie, jak podkreślają, w zgodzie z normą DIN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts