Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chcę budować z Unibud'em

Recommended Posts

trochę tych firm przepytałem z Polski na zachód od Wisły, sprawdziłem też czym różnią się ich oferty a różnią się w wielu szczegółach zasadniczo co na poczatku może wydawać się mało istotne, w konsekwencji jednak okazują się w użytkowaniu bardzo ważne ( zarówno w eksploatacji- to wiem z teorii, bo z krótko mieszkam w takim domu, jak i wykończenia i trwałości użytych materiałów)

ja budowałem z firmą z poznania

Ja buduję pod Poznaniem - część więc krajanowi.

Nie ukrywam, przejrzałem oferty firm poznańskich. Najbardziej spodobała mi się firma TDS - http://www.tds.com.pl Mają ciekawą ofertę. Ale jakoś dotychczas chciało mi się budować z Unibudem. A możesz podać z kim budowałeś? Jesteś zadowolony?

• 2 weeks później...

Zdecydowaliśmy z mężem że oststecznie - nie będziemy budować z firmą, która w swojej ofercie, a więc już na starcie, łamie wszelkie zasady budowy domów szkieletowych - klei styropian na ścenne płyty OSB. Zdecydowaliśmy się na TDS z Poznania - http://www.tds.com.pl

Ma ktoś jakieś doświadczenia z tą firmą?

• 5 weeks później...

O fachowości niektórych przedstawicieli tej firmy świadczy chociażby wypowiedź, na piśmie, Kierownika Działu Marketing, mgr Adama Szkiłądźa, który oświadczył, że stosowanie wiatroizolacji i styropianu ryflowanego nie ma żadnego technicznego uzasadnienia, a stosowanie tych materiałów ma jedynie podnieść poziom sprzedaż tych materiałów.

Kto chętny do budowania z Unibudem? - ja napewno NIE.

Czyżbym miała nosa rezygnując z budowania z Unibudem?

Choć nie ukrywam miałam kiedyś wielką ochotę na ich dom. Wydawało się bowiem że pracując według norm DIN (tak przynajmniej się chwalą) powinni budować z niemiecką skrupulatnością. Tymczasem widać bywa inaczej.

Czyżby inaczej budowali dla Niemców a inaczej na dla swoich?