moreti 03.12.2006 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Witam, mam pytanie, jakie sa wasze doswiadczenia w takiej konfiguracji: dom od developera (all bez instalacji i tynków w srodku) - 440 tyswykonczenie - 160 tys (bez naciagania tak wyszlo nam w kosztorysie prac) Kredyt na 100 inwestycji= 600 tys, z czego 440 developer w transzach + wykonczenie dla mnie 160 tys w transzach. calosc na 22 miesiace wykorzystania. I teraz mam pewien dylemat z wyborem banku, a wlasciwie systemu wyplacania transz i dokumentowania tego. Sensowne oferty na 600 kPLN mam w tym momemcie z:- LUKAS (0,5% marza, 0,5 prowizja, ubezpieczenie 20% braku wkladu, operat samemu)- MILLENIUM - 0,9%marza, 0% prowizja, 0 operat, ubezpieczenie tylko od 10% no i to smieszne ubezpieczenie na zycie, co wychodzi 0,24% rocznie wiecej od kapitalu. Lukas podobno bedzie mi wyplacac transze na moje zawolanie - pisac bede tylko oswiadczenia i zdjecia, ze cos tam wiecej zostalo wykonane - jak ma placic transze do 440 tys dla developera - ma w umowie - a moje transze na wykonczenie 160 tys rozpisalem im w kosztorysie. Powiedzieli, ze dla nich jest istotne, zeby na oncu inwestycji wyszedl operat szacunkowy na wartosc wieksza, niz 600 tys. Operat, ktory zrobilem teraz do kredytu juz wyszedl na 664 tys... MILLENNIUM twierdzi, ze all bedzei plynnie sie wyplacalo do momentu ostatniej transzy, gdzie przed nia bedzie inspekcja za 200 zł - i po niej wyplata ostatniej transzy.... Umowy jeszcze nie podpisalem - czekam z decyzja - natomiast poczytalem bardzo wiele dzisiaj, i cos mi sie nie chce wierzyc, zeby bylo tak prosto z wyplatami transz. Piszecie rozne historie i z nich wynika, ze sa same problemy z wyplata kolenych transz... Czy w mojej sytacji, gdzie 440 tys jest dla developera i jest rozpisane w umowie takie problemy takze moga byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts