Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziwne rzeczy się dzieją...

Sonika

Recommended Posts

Coś dziwnego stało się przed chwilą, napisałam w SWOIM wątku wiadomość, którą chciałam skasować.

Kliknęłam na X, tu CAłY wątek wyparował :o .

Dobrze, że komp. zapamiętuje odwiedzone strony i mogłam do siebie napisać nową wiadomość, bo wątek powrócił.

Czy ktoś jeszcze miał coś takiego, czy tylko mnie się to zdarzyło?

Przedziwne :-? :o

Inna ciekawostka :)

Dzienniki budowy - komentarze

Tylko tutaj wpisujemy komentarze do dzienników...

Moderatorzy Redakcja, EDZIA

467 65263 01 Sty 1970 01:00

Coś dziwnego stało się przed chwilą, napisałam w SWOIM wątku wiadomość, którą chciałam skasować.

Kliknęłam na X, tu CAłY wątek wyparował :o .

Dobrze, że komp. zapamiętuje odwiedzone strony i mogłam do siebie napisać nową wiadomość, bo wątek powrócił.

Czy ktoś jeszcze miał coś takiego, czy tylko mnie się to zdarzyło?

Przedziwne :-? :o

Dokładnie to samo przeżyłam! Próbowałam usunąć ostatni post, który jakoś mi się zdublował, a zniknął cały temat.

Wątkiem, który zniknął były komentarze do mojego dziennika. Jak łatwo się domyślić, wcale mnie to zniknięcie nie ucieszyło! Na szczęscie mogłam wejść do "komentarzy" klikając na link pod moim postem w innym wątku. Co się stało? Zniknęły te komentarze, czy nie? Gdzie były, kiedy ich nie było? Potem same z siebie wróciły na miejsce - na szczęście.

Czy całe wątki moga tak sobie znikać? Czy "właściciel" wątku może go usunąć? Co wtedy z postami innych piszących w nim ludzi?

W dodatku trudno opublikowac posty. Długo trzeba czekać aż się pokażą na forum, czasem wcale się nie pokazują. Dobrze, że już nauczyłam się je kopiowac przed opublikowaniem, bo chyba by mnie trafiło, gdyby jakiś dłuższy mi zniknął. Właśnie dzisiaj nie udało mi się opublikować kolejnego odcinka dziennika budowy. Czemu?

A mnie zniknął kliku dni temu emblemat. Maiłam taką ładną dziewczynkę na plaży. :cry: Wstawiłam ją ponownie, ale po ca. 1 godzinie znów nie ma. O co chodzi? Czy to jakiś chochlik czy ktoś coś majstruje? Przyznaję, że nie jestem zbyt biegła jeśli chodzi o stroną techniczną forum, ale starm się radzić sobie czytając różne wątki, ale teraz nie wiem co robić. Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdr.

A mnie zniknął kliku dni temu emblemat. Maiłam taką ładną dziewczynkę na plaży. :cry: Wstawiłam ją ponownie, ale po ca. 1 godzinie znów nie ma. O co chodzi? Czy to jakiś chochlik czy ktoś coś majstruje? Przyznaję, że nie jestem zbyt biegła jeśli chodzi o stroną techniczną forum, ale starm się radzić sobie czytając różne wątki, ale teraz nie wiem co robić. Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdr.

ja też tak miałem :evil:

wczoraj dwa razy albo się nie wyświetlał, albo krzyżyk był

Pozdr.

widocznie za ładna była, no i rozebrana :roll: :wink:

Pozdr.

widocznie za ładna była, no i rozebrana :roll: :wink:

myślisz, że ktoś mi ją podprowadza :o :wink:

• 6 months później...
Zniknęło mi zdjęcie z dziennika. Co to może być?!

Może ktoś wyjaśni?

Próbowałam wkleić jeszcze raz i nic, nie działa, nie mogę zmienić tego postu.

post możesz zmienić, ale musisz ponownie "wrzucić" zdjęcie na serwer

na ImageShack tak czasem bywa, że z niewiadomych do końca powodów zdjecie "spada" z serwera

wtedy widok jest taki

http://img525.imageshack.us/img525/2393/imshnoservuv1.png

ratunkiem jest pewnie założenie tam konta, ale ono jest - w porównaniu np. z fotosikiem - mało przyjazne dla użytkownika

A mnie od jakiegoś czasu coś innego wk...

Po kolei: strona główna- zobacz posty (wsio rawno, swoje czy wszystkie)- informacja (o czym?????) i dalej strona główna- itd- 5,6,10 razy! rekord 12- paska w Maxthonie zabrakło. Później zamykanie- 12 informacji o niczym.

A mnie od jakiegoś czasu coś innego wk...

Po kolei: strona główna- zobacz posty (wsio rawno, swoje czy wszystkie)- informacja (o czym?????) i dalej strona główna- itd- 5,6,10 razy! rekord 12- paska w Maxthonie zabrakło. Później zamykanie- 12 informacji o niczym.

to chyba efekt wprowadzonych ograniczeń, dotyczących korzystania z wyszukiwarki

pomaga, jak się jej da trochę czasu, zwykle około pół minuty do minuty

można też próbować przez odświeżanie strony [F5], ale to działa zwykle po kilkunastu kliknięciach

Dzięki Ponury , już sobie poradziłam, ale z Twojej odpowiedzi wynika, że w przyszłości mogą mi zdjęcia znikać z powodu braku konta, dobrze zrozumiałam?

Nawet się nie doczytałam, że coś takiego jest potrzebne, no cóż nie ma nic za darmo :roll:

to trochę nie tak, ImageShack jest idealny do wrzucania fotek bez potrzeby logowania się

nie wiem, jaki jest mechanizm usuwania

z ImageShack spadały mi zarówno fotki kilkudniowe, tygodniowe, jak też takie, które funkcjonowały kilka czy kilkanaście miesięcy

ale to margines - na setki zdjęć, jakie tam wrzuciłem, może 10-12 przypadków

przy większej ilości zdjęć na pewno warto założyć konto na jakimś serwerze foto [niedługo kilka z nich będzie opisanych na Forum]; daje to większe możliwości modyfikowania fotek

na pewno są ograniczenia transferu, czyli ilości miesięcznych "oglądnięć" takiego zdjęcia

obsługa każdego serwera - obojętnie, czy to serwer foto, czy serwer np. ze skrzynkami mailowymi - zastrzega, że będzie się maksymalnie starała, ale w szczególnych wypadkach [awaria, wojna itp.] nie odpowiada za utratę przechowywanych na nim plików

zatem na pewno trzeba je mieć zapisane w komputerze, a jeśli są cenne - także na jakimś innym nośniku danych [płyta CD, pendrive, dodatkowy dysk twardy itp.] lub nawet kilku nośnikach

Dzięki za objaśnienia, uspokoiłeś mnie nieco :) a przede wszystkim uzmysłowiłeś mi (jak mogłam o tym nie pomyśleć?) , że komputer może mi np nawalić na amen i zostanę bez zdjęć, bo nie mam kopii na innych nośnikach. Mam ponad 15 tys zdjęć w moim kompie i większość z nich jest unikatowa. Aż nie chcę myśleć co by to było...

Pozdrawiam

• 1 month później...