AAgnieszk 03.12.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Czytam w ulotce: styropian w promocyjnej cenie 144,95/m3 styropian EPS 70 (FS-15) kupujesz w grudniu, odbierasz na wiosnę ... Kompletnie nie orientuje sie w rodzajach styropianu itp. więc doradżcie czy ten styropian będzie ok. do ocieplenia budynku? Grubość 10cm., taki potrzebuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 03.12.2006 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Tak nadaje sie na ocieplenie ścian. Cena obecnie to coś ponad 160zł/m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajja 03.12.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 AAgnieszka podaj proszę namiary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 03.12.2006 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 cena O.K, trzeba dopilnować tylko aby w uwagach na fakturze był zapis odbiór towaru np. kwiecień, zwrócić uwagę, czy styro z frezem czy bez.... no i najważnejsze aby firma istniała do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 04.12.2006 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Kajja, jest to hurtownia RCMB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 04.12.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 ja bym jeszcze popytał o styro bez faktury. znam jednego producenta u którego można tak kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 04.12.2006 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 A ja myślą że w styczniu a nawet lutym bedzie można dostać jeszcze taniej. Jak teraz juzproponują takie rozwiazanie to znaczy że już podaż zaczyna przewyższac popyt co jest normalne bo nikt jużterz w grudniu nie zamawia styropianu. narobia w grudniu na plac, w styczniu dla tych co zapłacą teraz i odbiorą później a w lutym zrobia promocje i będą prosić żeby kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 04.12.2006 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 mnie kiedyś powiedzieli żebym kupił w grudniu bo od stycznia podrozeje. efekt- w styczniu potaniał. kłamcy! ale na mnie zarobili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 04.12.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Nie tyle kłamcy co producenci chcący zachowacciągłosć produkcji.jeśli juz proponują takie rozwiązania to znaczy że juz teraz nie mają zamówień na 100% produkcji grudniowej albo styczniowej.Z tym że jeśli nie pokryją mocy produkcyjnych aż do końca marca to pod koniec martwego zimowego sezonu styro potanieje i tak sie stało u Ciebie. Ale jest też druga strona. Jeśli zbiorą zamówienia aż do końca marca a na kwiecień już ruszą normalne budowy i nie nadążą robic to w kwietniu jeszcze podrozeje.Choc w to wątpię bo wielkie inwestycje ruszaja późno a w tym roku był taki bum że każdy kto miał kupić już kupił. Ja sie spodziewam jeszcze lepszej ceny i czekam.Po połowie stycznia zaczne powoli węszyć. Na allegro macie MAGBUD za 150zł z transportem czyli cena już taka jak tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 05.12.2006 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 U mnie to nie takie proste, ponieważ dopiero w kwietniu rozpoczynam budowę, ocieplanie budynku planuję w 2008 roku, więc dalam sobie spokój z tym styropianem, choć będzie mi potrzebny na wcześniejsze etapy stanu surowego...ale nie w takiej ilości i nieco innego rodzaju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 05.12.2006 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 U mnie to nie takie proste, ponieważ dopiero w kwietniu rozpoczynam budowę, ocieplanie budynku planuję w 2008 roku, więc dalam sobie spokój z tym styropianem, choć będzie mi potrzebny na wcześniejsze etapy stanu surowego...ale nie w takiej ilości i nieco innego rodzaju. Radzę poczekać, ceny powinny spaść. Sprzedawcy w ten sprytny sposób wykorzystują dobrą koniunkturę i chca zapewnić sobie dobra cenę na przyszłość Ceny znów poszybują w górę na jesień 2007r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts