Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Promocja na styropian

Recommended Posts

A ja myślą że w styczniu a nawet lutym bedzie można dostać jeszcze taniej.

Jak teraz juzproponują takie rozwiazanie to znaczy że już podaż zaczyna przewyższac popyt co jest normalne bo nikt jużterz w grudniu nie zamawia styropianu.

narobia w grudniu na plac, w styczniu dla tych co zapłacą teraz i odbiorą później a w lutym zrobia promocje i będą prosić żeby kupować.

:lol:

Nie tyle kłamcy co producenci chcący zachowacciągłosć produkcji.

jeśli juz proponują takie rozwiązania to znaczy że juz teraz nie mają zamówień na 100% produkcji grudniowej albo styczniowej.

Z tym że jeśli nie pokryją mocy produkcyjnych aż do końca marca to pod koniec martwego zimowego sezonu styro potanieje i tak sie stało u Ciebie.

Ale jest też druga strona. Jeśli zbiorą zamówienia aż do końca marca a na kwiecień już ruszą normalne budowy i nie nadążą robic to w kwietniu jeszcze podrozeje.

Choc w to wątpię bo wielkie inwestycje ruszaja późno a w tym roku był taki bum że każdy kto miał kupić już kupił.

Ja sie spodziewam jeszcze lepszej ceny i czekam.

Po połowie stycznia zaczne powoli węszyć.

Na allegro macie MAGBUD za 150zł z transportem czyli cena już taka jak tam

U mnie to nie takie proste, ponieważ dopiero w kwietniu rozpoczynam budowę, ocieplanie budynku planuję w 2008 roku, więc dalam sobie spokój z tym styropianem, choć będzie mi potrzebny na wcześniejsze etapy stanu surowego...ale nie w takiej ilości i nieco innego rodzaju.

Radzę poczekać, ceny powinny spaść. Sprzedawcy w ten sprytny sposób wykorzystują dobrą koniunkturę i chca zapewnić sobie dobra cenę na przyszłość :roll:

Ceny znów poszybują w górę na jesień 2007r