mafla 03.12.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Jak w tytule - co zrobić żeby kot nie wracał do starego domu? Własnie podjął kolejną, czwartą już pielgrzymkę "na stare śmieci" ... niestety, sam nie wraca z powrotem, trzeba po niego jeździć. Ewidentnie nie podoba mu się nowy dom Może ktoś miał podobną sytuację i wie jak przekonać kota do nowego miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 08.12.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Ja swojego trzymałam 2 tygodnie bez mozliwości wyjścia.W róznych miejscach w ogrodzie wysypałam po trochy zawartośc kuwety.Nastepnie na smyczy(długi sznurek) oprowadziłam po nowym terenie.Kocur nie był zadowolony ale po kilku dniach takich sznurkowych spacerków jakoś sie przekonał i wychodzi juz sam ale porusza sie tylko w obrebie tarasu.Jak długo będzie taki zdyscyplinowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 12.12.2006 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Czeka mnie to niedługo (?). Pocieszam się, że zimą moja kocica niechętnie opuszcza domowe pielesze. ZAłatwia się i wraca na akwarium. Chcę po pierwsze wieźć ją do nowego domku baaardzo okrężną i długą drogą. Po drugie przetrzymać w domu, ile się da (czasem zostaje na kilka dni u mojej cioci i tam nie wychodzi z domu, więc może zrozumie tę sytuację jako coś podobnego do pobytu u cioci). Po trzecie wypuszczac pod kontrolą.Mam nadzieję, ze się wszystko dobrze skończy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geocache 12.12.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mafla 14.12.2006 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 dzięki za odpowiedzi, mój kot jest kastrowany, ale niestety był kastrowany już jako dorosły kocur, trochę za późno i pozostały mu nawyki "normalnego" kota był wieziony baaaaaardzo okrężną drogą, potem był trzymany koło 3 tygodni, co niespecjalnie mu się podobało, bo był przyzwyczajony do tego że mógł wychodzić na dwór w poprzednim miejscu potem po wypuszczaniu go na dwór - na początku kulturalnie wracał do domu i nie wychodził poza obręb placu.... az coś mu się przypomniało, poszedł (raczej nie okrężną drogą, bo już drugiego dnia w najlepsze urzędował na starym podwórku ) ostatnio sam wrócił do nowego domu, i liczę na to że mu się nie spodobało, nie wiem może za zimno, i że już nie będzie "pielgrzymował" pozdrawiam PS może kotek ten problem nie dotyczy....??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hamstergong 31.10.2017 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2017 Weterynarz powiedział mi, żeby trzymać kota 2 tygodnie w jednym miejscu i wtedy on namierza tą lokalizację (powinno tak być), może spryskaj dom kocimiętką, żeby lubił jeszcze bardziej to miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts