kolbe1 03.12.2006 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Witam, mam duży problem z piecem firmy Seko na eko-goszek. Nie da się ustawić parametry tak aby kocioł palił poprawnie, pierwszy problem to dym który wydostaje się z podajnika węgla który powoduje że na ścianach podajnika skrapla się woda i moczy cały węgiel, podobno za nisko schodzi żar w palenisku (tak twierdzi serwis) i dlatego również dymi podajnik, a wiec skracamy czas przestoju lub wydłużamy czas podawania- OK. dymi mniej ale za to nie dopala węgla i za 6 godzin mam całą szufladę niedopalonego węgla który spadł z talerzyka - tak być nie może - pracuje nad kotłem już 2 sezon i nie mogę wycelować - mieszkam w domu niedocieplony sciana porotherm 38 - ustawienie kotła temp 56 czas podawania 7 czas przestoju 14 piec po wyciągnięciu temp trzyma tylko 2-3 min i znowu włącza podajnik proszę o pomoc lub porady - Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/67224-du%C5%BCy-problem-z-piecem-seko-na-eko-groszek/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts