Dzidek 05.05.2003 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2003 30 kwietnia wylałem ławę pod domek. Czy mogę już zacząć murować fundament z bloczków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 05.05.2003 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2003 Moi murarze zaczęli murować ściany fundamentowe dwa dni po wylaniu ław. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMDomek 05.05.2003 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2003 Ja wylałem ławę betonem B20. Po konsultacji z majstrem i kier. bud. śiankę fundamentową zaczęliśmy murować następnego dnia. Po 3 dniach stoi skończona. Teraz czekamy 3 tyg. przed rozpoczęciem budowy ścian. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gars 05.05.2003 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2003 ja po wylaniu B15 następnego dnia murowalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 05.05.2003 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2003 Myślę, że możesz, gdyż ława z bloczków nie powinna nadmiernie obciążyć fundamentu. Ja tak organizowałem roboty na budowie, że od wylania ław do rozpoczęcia murowania ścian piwnic ( z bloczków betonowych, wys.ścian 270cm)czy od wylanie stropu do murowania kolejnej kondygnacji mijał miesiąc... dlatego zeszło mi na tym dwa lata (2000 - fundamenty + piwnica i strop nad nią, 2001 - pozostałe kondygnacje + dach).Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Feft 06.05.2003 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2003 Ja ławy miałem lane ok. 10 kwietnia, ściany lałem 14 i 16 kwietnia, podłoga na gruncie - 30 kwietnia - teraz mam przerwę do 12 maja - ale tylko z powodu braku czasu ekipy. W przeciwnym razie już by murowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McLim 06.05.2003 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2003 A nie jest tak, że beton musi trochę odpocząć po wylaniu. Stropy przecież 'leżakują' ze 2 tygodnie zanim coś na nich zacznie się robić. No i jeszcze się je polewa (obficie) wodą. Z fundamentami nie powinno być podobnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts