Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt APS147 pracownia ARCHI-PROJEKT

Recommended Posts

Witam wszystkich,

jestem nowy na tym forum wiec prosze o wyrozumialosc:) przymierzam sie z zona do budowy na wiosne APS 147 z Arch-projekt. czy ktos moze tez buduje ten domek a moze wybudowal? prosze o jakies info dotyczace tego projektu. co zmienic, co dodac, co ujac no i ile mniej wiecej kosztuje?

Pozdrawiam serdecznie

http://archi-projekt.com.pl - APS-147

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

NO to jest nas już trzech.

Ja tak samo chce wybudować APS 147 lecz z małymi zmianami a mianowicie troszeczkę chciałbym przesunąć komin w strone pokoiku i ściankę działową aby powiekszyć kuchnie i tym samym łazienke na górze. Przed wejściem chciałbym zlikwidować to długie zadaszenie, a zrobic balkonik coś jak APS 101 i jeszcze chcę zrobić wykusz w pokoju dziennym oczywiście podobnie jak APS 101. Koszt budowy przewiduje na ok 300tys.

Gość It****

Hej-fajnie, że jest ktoś jeszcze :) Zawsze to raźniej.

Nasze (poważniejsze) zmiany to przeniesienie garażu na poziom piwnicy - to ze względu na ukształtowanie działki, w dawnym garażu będzie łazienka i pomieszczenie gospodarcze, w dawnej łazience większy wiatrołap, w salonie wykusz jak w 101, taras też tak jak w 101 (potem zadaszony). Na górze na strychu pokój rekreacyjny i ciut powiększona łazienka. To tyle :wink:

Daj znać jak tam u Ciebie front robót.

Bo ja dopiero :( walczę jeszcze z projektem.

pozdrawiam

Gość It****

Ja też uważam, że 101 jest świetny, bardzo mi się podoba. Dla mnie byłby idealny, gdyby nie to, że jest trochę za duży. Dlatego też 147 robimy częściowo na "wzór" 101. Jak znajdziesz kogoś kto wybudował realnie 147 daj znać- chętnie zobaczyłabym też, chociaż zdjęcia.

:)

• 5 weeks później...
Gość It****

Hej Piotr.

Fajnie, że "rodzina" APS 147 się nam powiększa. :lol:

Napisz gdzie będziesz budował no i melduj jak coś będzie się u Ciebie działo na placu budowy.

Ja też chcę ruszać koło czerwca (jak tylko będzie pozwolenie). U mnie dużo zmian i projekt jeszcze się adaptuje.

Masz już jakiś kosztorys swojej budowy?

Pozdrawiam

Witam!

Mój plac budowy mieści się w Dąbrówce, jakieś 5 km od granicy Poznania.

Adaptator obiecał w tym tygodniu skończyć swoja robotę i złożyć wniosek o wydanie pozwolenia na budowę.

Zmian nie ma dużo...

Najważniejsze to:

- likwidacja balkonu (w obecnym domu walczę z wiecznie odpadającymi płytkami no i jest przecież ogród...),

- przesunięcie kuchni w miejsce małego pokoju od frontu (jest wtedy wgląd co dzieje się przed domem),

- jadalnia w miejscu kuchni.

No i chcę mieć jak najszerzej otwarte te wszystkie przestrzenie.

Zbieram obecnie kosztorysy robót do stanu surowego otwartego z dachem.

Pozdro

• 1 month później...

Witam!

Najważniejsze zmiany u mnie to:

- likwidacja balkonu (w obecnym domu walczę z wiecznie odpadającymi płytkami no i jest przecież ogród...),

- przesunięcie kuchni w miejsce małego pokoju od frontu (jest wtedy wgląd co dzieje się przed domem),

- jadalnia w miejscu kuchni.

No i chcę mieć jak najszerzej otwarte te wszystkie przestrzenie.

• 3 weeks później...

Witam,

My wprowadzilismy kilka zmian:

1. kominek w rogu

2. likwidacja sciany miedzy kuchnia i salonem

3. z garderoby na pietrze robimy pralnie

4. strych dzielimy na dwa pomieszczenia (2 osobne wejscia ze spocznika) i raczej podniesiemy troche sufit; bedziemy mieli tam garderobe i coś jeszcze, ale narazie nie wiemy co;)