groobcio 03.12.2006 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Witam, Mam pytanko odnośnie dybli jakimi się montuje wieszaki do profili nośnych do sufitu z płyt K-G. Przeczytałem że to mają być metalowe dyble, i teraz nie do końca wiem jakie mają na myśli pisząc metalowe. Czy to znaczy że kołki plastikowe z metalowymi śrubkami szybkiego montażu nie mogą być ? Czy chodzi o to żeby cały kołek był z metalu ? Zrobiłem już większość sufitów i dopiero teraz zwróciłem uwage że pisza o metalowych. Czy mogę spać spokojnie czy raczej poprawić ?? I mam jeszcze jedno pytanie. Robiłem też konstrukcje na wieszakach (blaszki w kształcie U) i mocowałem do stropu jednym kołkiem. Czy wystarczy jeden kołek ? Mocowania sa co 50 cm / 100 cm Pozdrawiam i dzieki za pomocPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturo1960 04.12.2006 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 metalowe tzn.że "koszulka" jest metalowa a nie z tworzywa jak w zwykłych kołkach,w kazdej hurtowni z płytami g/k powinni je mieć,ale mocowanie nimi ma sens przy stropach pełnych nie teriwy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groobcio 04.12.2006 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Nie rozumiem tego ze stropami terivy. O co chodzi ? Czy takie kołki pastikowe wytrzymają ? Próbowałem własnym ciężarem sprawdzić i pędzej profile się wyginają niż kołeczki wychodzą więc chyba OK ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturo1960 05.12.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 chodzi o to że w stropie typu teriwa możesz natrafić na pustą przestrzeń i wtedy taki kołek nie trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts