ubek 04.12.2006 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Witam. Ostatnio złożyliśmy zgłoszenie do Insektora budowlanego o zamiarze rozpoczęcia użytkowania naszego domku. Otrzymaliśmy dokument, w którym owszem, nie było nic niepokojącego, ale nie znalazłem słów "zezwala się na użytkowanie" lub "nie wnosi zastrzeżeń" itp. Dokument (nie mam go przed sobą, ale nazywa się poświadczenie) stwierdza, ze inwestorzy dokonali zgłoszenia. Jest tam mowa o parametrach budynku, zasadach eksploatacji poszczególnych instalacji, konieczności dokonywania okresowych przeglądów, itp. Pytanie do forumowiczów: czy to już wszystko? Czy otzrymam jeszcze jakiś kwit (wydaje mi się ze powinna to być decyzja). Generalnei wszystkie dokumenty dostarczyłem, wraz ze wspomnianym poświadczeniem zwrócili mi dziennik budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietrov 04.12.2006 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Narazie jest to tylko potwierdzenie zgłoszenia zamiaru użytkowania.Urząd ma 21 dni na zgłoszenie sprzeciwu. Jeśli tego nie zrobi, można przystąpić do użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 04.12.2006 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Dokładnie, jak w ciągu 21 dni brak odzwu mozesz śmiało mieszkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 04.12.2006 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Dzięki. Kurcze, właśnie dziś zamierzałem się zameldować. Ale to chyba nie jest problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
www005531gazeta.pl 05.12.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Dzięki. Kurcze, właśnie dziś zamierzałem się zameldować. Ale to chyba nie jest problem? Jest. Musisz odebrać ze Starostwa dokument, w którym będzie napisane, że masz pozwolenie na użytkowanie. Bez tego Cię nie zameldują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 05.12.2006 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Kurcze, żona wróciła z urzedu gminy i ... jesteśmy zameldowani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
www005531gazeta.pl 06.12.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 A jak będzie sprzeciw to Nadzór Budowlany automatycznie występuje z grzywną za nielegalne użytkowanie z karą min. 10kZł a jako dowód podaje zameldowanie w budynku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 06.12.2006 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Miejmy nadzieję że tak nie będzie. Kurcze, człowiek całe życie sie uczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts