darekola 04.12.2006 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Szukam jakiegoś telefonu/interkomu bezprzewodowego - do łączności między dwoma domami - w odległości ok. 150m. Kabla nie chce mi się ciągnąć.A rachunków na telefon juz mam dość. Łączność oczywiści w duplexsie. Ale nie mogę znaleźć.Może ktoś ma coś takiego??? D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 04.12.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Ja używam bezprzewodowego telefonu klasy DECT Siemens Gigaset od 5 lat.Łatwo możesz dołożyć do jednej stacji bazowej do 6 słuchawek - pomiędzy nimi jest możliwość pracy jako interkom oraz odbierania połączeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 04.12.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Ja mam jakiegoś panasonica i też mu zasięgu wystarcza na 2 domy w odległości 50 m. Jakby mu jakąś zewnetrzna antekę podał to 150 m spokojnie pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 04.12.2006 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Ja używam bezprzewodowego telefonu klasy DECT Siemens Gigaset od 5 lat.Łatwo możesz dołożyć do jednej stacji bazowej do 6 słuchawek - pomiędzy nimi jest możliwość pracy jako interkom oraz odbierania połączeń. też używam, ale jak chodzimy z wizytą do sąsiadów po drugiej stronie ulicy (ok. 50m.), to ledwo łapie. Może gdybym ustawił stację bazową gdzieś wyżej, w bardziej eksponowanym miejscu (przy oknie na pięterku) to bym sięgnął do 150m. Rozwiązanie jak najbardziej sensowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 04.12.2006 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Umieszczenie stacji bazowej (podstawki) na parapecie daje dużo - trzeba poeksperymentować. Mój ma zasięg u znajomych w bloku po drugiej stronie ulicy (100 m w linii prostej) - generaalnie w mieście zasięg jest wszędzie tam gdzie widzę moje okno, oraz w sąsiedniej klatce (ściany z wielkiej płyty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjj 04.12.2006 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 a sprawdzales zestawy typu elektroniczna niania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 04.12.2006 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 a sprawdzales zestawy typu elektroniczna niania? Eeeee nieee da rady, zasięg do 20 m. Testowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjj 04.12.2006 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 a ja widzialem zestawy z podana odlegloscia 230 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 04.12.2006 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Niania działa tylko w jedną stronę - z tego co wiem i mam, jeden nadajnik i jeden odbiornik. można jeszcze tak: http://www.mdk2.lublin.pl/MarynarkaWojenna/1-1/d/5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjj 04.12.2006 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 cpt_q: ja widzialem pelny duplex, i taki zasieg. niestety nie probowalem tego zestawu.co do twojego pomyslu, to jeszcze wigwam i ognisko z kocykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 05.12.2006 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 co do twojego pomyslu, to jeszcze wigwam i ognisko z kocykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimej 19.08.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Odkopuję bo miałem podobny problem ale nie wszedłem w siemensa bo słyszałem że gubi dźwięk, niestety się okazało że na rynku dobrym sprzętem już prawie nikt nie dysponuje w tym zakresie, ale jeszcze dorwałem panasonica w duplexie z reszta mozna nawet wiecej sluchaw tam wrzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts