Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NON STOP TO SAMO

Recommended Posts

Witam

Kupuje Muratora od kilku lat na początku mojej przygody z Muratorem wszystko było ok wiele można się było dowiedziec podstawowej wiedzy z dziedziny budownictwa ale im dłużej go kupuje to mi sie wydaje ze artukuły, zagadnienia, problemy sie powtarzają w różnych kombinacjach czasami troche zmienione, ale ogólnie non stop to samo

Ogólnie coraz wiecej reklam, coraz mniej treści konkretnych, artykuły są ogólnikowe nie zgłębiaja danego zagadnienia...

pozdrawiam 8)

Przybywają nowe technologie - i to chyba jest odpowiedź. Piszesz, że Non-stop to samo - no bo o czym mają pisać - o kopalniach uranu na Syberii?

Jja kupuję tylko wtedy, gdy jest coś właśnie nowego pod kątem swoich zainteresowań, a więc np. techniki dociepleń lub instalacje grzewcze...

Mam chyba wszystkie numery, gdzie był traktowany temat solarów - poszukaj w numerach M. takie artykuły sprzed 10 lat :o

...

Redakcja , to powinna z nadejściem wiosny

jakąś budowle patronować

wszystko z dokładnymi zdjęciami

na chłopski rozum opisane

ps. ludzie uwielbiają seriale u nas :lol:

Kubek za pomysł :D

tylko ten mój to mi córka stłukła :evil:

a więc,

może taki:

http://www.mosaicfrance.com/images/intro/cat%20mug%2055.jpg

Witam

Kupuje Muratora od kilku lat na początku mojej przygody z Muratorem wszystko było ok wiele można się było dowiedziec podstawowej wiedzy z dziedziny budownictwa ale im dłużej go kupuje to mi sie wydaje ze artukuły, zagadnienia, problemy sie powtarzają w różnych kombinacjach czasami troche zmienione, ale ogólnie non stop to samo

Ogólnie coraz wiecej reklam, coraz mniej treści konkretnych, artykuły są ogólnikowe nie zgłębiaja danego zagadnienia...

pozdrawiam 8)

Ja również kupowałem Muratora przez kilka lat, stosy urosły do pokaźnych rozmiarów i wreszcie powiedziałem dość i kupuję tylko te numery, w których mnie coś zainteresuje. Miałem taki system, że robiłem sobie zakładki np. komin, dach itp. szukając informacji faktycznie trafiałem na te same zdjęcia i podobne artykuły. Przechodziłem okres złości, potem buntu (kilka razy zabrałem głos w tym dziale - redakcji to się nie spodobało :( ) i przestałem kupować.

• 2 weeks później...

Mam krótki staż w kupowaniu M, ale po krótki okresie fascynacji przychodzi okres znużenia. Zastanawiał się jaka jest polityka redakcji?

Chyba jest obliczona na dużą rotację czytelników według schematu: jesienią kupują działki (czyli artykulik jak wybrać działkę), potem biorą kredyciki, potem mają dylematy: domy murowane czy drewniane, jakie ściany, z czego dach, jak się wybudują, to damy trochę o drzwiach, oknach, ogrzewaniu. Aha, koniecznie ogród z oczkiem wodnym. Tym sposobem mamy jesień, więc zamyka się nam cykl i znowu kupujemy działkę. I tak dalej...

Ale powtarzanie jednego zdjęcia w obrębie tego samego numeru uważam za NIEPROFESJONALNE! (nawet z tą samą kurtką robotnika powieszoną na słupie).

Zróbcie jakieś postanowienie noworoczne w redakcji: powtarzanie zdjęć też w cyklu rocznym!

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
Fotki -są te same

ten domek ze stawem to juz mi sie znudził :lol:

choć ładny jest

Redakcja , to powinna z nadejściem wiosny

jakąś budowle patronować

wszystko z dokładnymi zdjęciami

na chłopski rozum opisane

ps. ludzie uwielbiają seriale u nas :lol:

sellimku, dobry pomysl... :p

• 2 weeks później...
  • 4 months później...
Witam

pozdrawiam 8)

Potwierdzam

Choć na papierze lepiej się czyta i można tam gdzie "król chodzi piechotą"

Wole w sieci poszperać za informacjami

Dobija mnie przeglądanie stron i wpadanie non stop na te same twarde kartki z reklamami

Bez urazy

• 2 months później...

pozwole sobie podzielić się z Wami moją opinią o muratorze

jestem dopiero na etapie budowy >>> faza projektów w mojej głowie :)

po raz pierwszy kupiłem wrześniowy numer MURATORa i muszę powidzieć że jestem zażenowany !!

po pierwsze: na każdej prawej stronie jest reklama !! jest ich więcej niż w kobiecym ELLE !!

rozumiem, gazeta musi na siebie zarabiać (choć cena 9,99 zł nie jest zbyt niska) i stąd reklamy, OK ... ale dlaczego w bierzącym wydaniu (nie wiem jak jest w innych) jest około 8 reklam na twardszych/sztywniejszych stronach i w dodatku z wystającymi poza obrys gazety wstawkami ??!!

drugą kwestią jest fatalna jakość papieru użytego do druku, oczywiście poza reklamami - te są na dobrym papierze - reklamodawcy nie chcą się szmacić ...

i po trzecie czasopiso jest mało czytelne ... zaczynam atykuł, chcę czytać dalej, przekręcam całą stronę reklam i dopiero z trudem znajduję dalszy ciąg czytanego tekstu ! coś tu jest nie tak !

na chwilę obecną mam porównanie z miesięcznikiem "Ładny dom" który biorąc powyższe pod uwagę deklasuje Muratora w przedbiegach

powiem tak ... jeżeli chcę oglądać katalog reklamowy to biorę panoramę firm czy coś w tym stylu ale na pewno nie zapłacę za to 9,99 !!

to był pierwszy i ostatni numer Muratora jaki zanabyłem !!

pozdrawiam

Darek ZET

PS. forum na którym piszę jest rewelacyjne ! tyle wiedzy, doświadczeń i rzetelnych osób zgromadzonych w jednym miejscu ... SUPER !!

Musze przyznac przedmowcy racje - LADNY DOM ma klase. Ja MURATORA kupuje, ale gdybym miala zrezygnowac i zostac tylko przy jednym - bez wahania odstawilabym MURATORA.

Poza tym strasznie mnie intryguje przypadkowa zbieznosc tematow wiadacych - jednoczesnie dodatki o wykanczaniu poddasza, przeglad wkladow kominkowych. Tak spontanicznie czy efekt dzialania wywiadu?

• 8 months później...