kadra 04.12.2006 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Przyszła pora na wymianę garnków - mam takie zbierane, głównie emaliowane, poodpryskiwane, nieskompletowane, a w znakomitej większości poprzypalane... Małż przystał na pomysł, że moze Święty w tym roku się szarpnie na nowe gary, ale powiedział, że Święty musi załatwić to sam. No i super pomyślałam, ale teraz nie wiem, w co zainwestować. Chciałabym te takie srebrne (stal kwasówka?)... Widziałam takie w ikei, ale nie przekonały mnie... Może macie jakieś doświadczenia - pytam bo rozpiętość cenowa jest olbrzymia i nie wiem czy tutaj obowiązuje zasada im droższe tym lepsze, tym bardziej, ze nie chciałabym przegiąć. Kiedyś był jakiś cepter czy coś, ale gdzie to kupić?... Doradźcie cos , proszę...buzia_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna K. 04.12.2006 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Ja kiedyś po prezentacji Zeptera zastanawiałam się nad kupnem jakiegoś zestawu (3 garnki, sitko i coś tam jeszcze- 4 tyś zł), ale ostatecznie doszłam do wniosku, że niestety musiałabym się nauczyć na nowo gotować. A na to nie miałam ani czasu ani ochoty- ja nie z tych co w kuchni lubią pokucharzyć. Na patelni Zeptera kotletów ani naleśników nie usmażysz(chyba że dojdziesz do wprawy ale tłuszcz bardzo sie wtedy pali), a mój mąż na samych warzywach nie pojedzie długo - i zrezygnowałam. Kupiłam zwykłe garnki ze stali szlachetnej Berg-Hoff z grubszym dnem za 230 zł. Są dosyć ciężkie. Gotuje mi super, dobrze się myje, nawet jak coś sie przypali to ładnie się zmywa, zupa jest gorąca przez kilka godzin - o ile jest przykryta pokrywką. Mankament- na patelni(jest duża) nie usmażę naleśników- ale to jest chyba "wada" wszystkich garnków z grubszym dnem . Kiedyś butla gazu wystarczała mi na 1,5 - 2 miesiące. Teraz na 3 miesiące. Gotując zupę - gaz muszę zmniejszać do minimum, bo nawet trochę większy płomień- i cała kuchenka jest do mycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadra 04.12.2006 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Anna K.dziękuję za odp. Ciekawe, co piszesz. A gdzie kupiłaś te garnki?pozdrawiam K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 04.12.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 tu jest podobny watek : http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=87230&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna K. 05.12.2006 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Ja te garnki kupiłam w sklepie gosp. domowego.Były różne od150-ponad 500 zł. Różniły się wykonaniem, ciężarem, gwarancją. Na moich pisało że mają 30 lat gwarancji-chociaż nie wiem jak miałabym cokolwiek egzekwować, gdyby coś się ewentualnie stało(nie mam paragonu). Można je myć w zmywarce, mają szklane pokrywki. Mam je niecały rok, i nadal są lśniące tak jak na początku. Moja koleżanka kupiła podobne garnki, nawet były droższe (ponad 300 zł) i nie są ładne, wyglądają jak te z bazaru za 100 zł. Jak na razie jestem zadowolona, ale będę musiała jeszcze dokupić kilka, i nie wiem czy cały zestaw czy może da się kupić np 2 większe oddzielnie. Nawet znalazłam podobny zestaw tej firmy-tylko moje są bardziej szerokiei płaskie, a te wyższe. Nie wiedziałam,że można je nawet kupić przez internet. http://swiatkuchni.com/go/_info/?id=277 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 30.12.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 Kilka lat temu kupiłem za zaskórniaki komplet garnków, takich z nierdzewki, ale z grubym i ciężkim dnem. Żona nie może się ich nachwalić. Wystarczy w nich zagotować cokolwiek i później zmniejsza się gaz do minimum i dalej się gotuje, pokrywka jest ze szkła i daje wgląd do wnętrza. To co obecnie jest w sprzedaży tylko przypomina te garnki co mamy. Ale one są dużo lżejsze, trzeba dobrze się zoririentować czy te z grubszej blachy wogóle jeszcze bywają, bo są najlepsze.Przede wszystkim łatwo utrzymać je w czystości i trudno je przypalić, a jeżeli już to dają się doczyścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szifo 22.02.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Odradzam garnki AMC - od pokrywek odpadaja uchwyty po roku uzytkowania!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts