zender 09.12.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 Mam mercedesa w cenie malucha. Tak wyglada porównanie Creatona z Koramikiem. NIemożliwa jest taka sama cena przy jednakowym rabacie dwóch dachówek z tej samej pólki. Jesli tak to niech "Zender" poda cenę za dachówke podstawowa, dachówkę szczytową, gąsior oraz powierzchnię dachu. Twierdzę, że taka cena za dachówke w tym samym gatunku jest niemożliwa. Pozdrawiam Piotr witam odpowiadam hymm ciezko troche ,cena za CREATON „KERA – PFANNE” ANTRACYT ANGOBA 32 000 zl brutto z rabatem ???? % (niby ze 20%) cena za KORAMIC KARPIÓWKA ANTRACYT. ANG. 31 100 zl brutto z rabatem 15% cena za WIEKOR L15 PL GRAFITOWA 23 800zl brutto z rabetem 15% i teraz jak wszyscy widza cena jest rozna i to bradzo L15 nieche bo bo slyszlaem zle opinie o niej na formu. Za to bardzo podoba mi sie dach kryty karpiowka cena jest ta sama co creatona praktycznie! Mam problem bo nie widzialem karpiowki na dacho o kacie 30 stopni i nie wiem jak sie bedzie prezentowac moze juz nie bedzie taki super ! prosze o rade co wybrac KORAMIC KARPIÓWKA czy „KERA – PFANNE” a przeznam ze najabrdziej istotne w tym wyobrze jest dla mnie jakosc niechce miec zadnych problemow w przyszlsoci. Zapomianil bym dach 275m2 sklada sie z 2 dachow kopertowych + 1 dach dwo spadowy do tego dochodza 3 wykusze trojkatne na dachu kopetowym domu pozdr. zender Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.o 10.12.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Tak jak wspomniałem jest to niemożliwe i mam rację. porównujemy dwa rodzaje dachówek. Karpiówkę i zakładkową. karpiówka zawsze będzie droższa niż dachówki zakładkowe. Wykonanie dachu z karpiówki będzie również droższe niż z zakładkowej ( większe przekroje drewna na więźbę, większy ciężąr dachówki więcej elementów dodatkowych itd. ) o walorach wizualnych nie można sie wypowiadać wiadomo gusta. a tak na marginesie porównanie karpiówki Koramika czyli angobowana naturalna dachówka ( wszelkie zadrapania cięcia będą w kolorze ceglastym ) Kera pfanne barwiona w masie i spiekana. Co do jakości wykonania proponuję położyć obie dachówki obok siebie i porównać powierzchnię.Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zender 10.12.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Tak jak wspomniałem jest to niemożliwe i mam rację. porównujemy dwa rodzaje dachówek. Karpiówkę i zakładkową. karpiówka zawsze będzie droższa niż dachówki zakładkowe. Wykonanie dachu z karpiówki będzie również droższe niż z zakładkowej ( większe przekroje drewna na więźbę, większy ciężąr dachówki więcej elementów dodatkowych itd. ) o walorach wizualnych nie można sie wypowiadać wiadomo gusta. a tak na marginesie porównanie karpiówki Koramika czyli angobowana naturalna dachówka ( wszelkie zadrapania cięcia będą w kolorze ceglastym ) Kera pfanne barwiona w masie i spiekana. Co do jakości wykonania proponuję położyć obie dachówki obok siebie i porównać powierzchnię. Pozdrawiam Piotr dzieki za odp. decyzja utrzymala sie na Kera Pfanne i nie zaluje bo widzialem karpiowke na dachu o kacie 30 stopni i juz tak atakcyjnie nie wyglada pozdr. zender Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Świerzak 11.12.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 cena za KORAMIC KARPIÓWKA ANTRACYT. ANG. 31 100 zl brutto z rabatem 15% cena za WIEKOR L15 PL GRAFITOWA 23 800zl brutto z rabetem 15% hmm.. cos mi tu nie gra... czy Wiekor to nie istnieje już.. tylko zamiast niego jest Koramic? piszesz że masz 275 m2 dachu.. to faktycznie sporo...ale ja miałem 250 m2.. koperta bez jaskółek z wychodzącym garażem... imiałem wycene na Koramica na 13.500 pln... ale przywieźli mi uszkodzonąi chcieli ja wcisnąć!! więc kupiłem ruup ceramika sirius grafitowa angoba... w tej samej cenie... juz leży dowiedziałem się też że przy "kopecie" jest najwięcej odpadów... z tym że w twoim przypadku można je ulokować na jaskółkach których ja nie posiadam.. pozdrawiam i życze trafnych wyborów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts