TommyT 06.05.2003 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2003 witam,wiem ,że ten temat był już w obróbce, ale chciałbym jeszcze raz konkretnie zapytać, czy mając działkę rolną ok 0,5 ha (5000m), mogę wydzierżawić brakujące ok 0,6 ha, wybudować siedlisko i potem powiedzmy po kilku latach zrezygnować z dzierżawy, czy ktoś tak zrobił? czy wiążą się z tym jakieś nieprzewidziane konsekwencje dla mnie np. koniecznośc późniejszego odrolnienia pozostałej ziemi ?pozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TommyT 12.05.2003 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 nikt nic nie wie na ten temat ?? ((( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 12.05.2003 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 Nie jestem pewny na 100% ale chyba jest to możliwe do zrobienia.Na pewno ta dodatkowa ziemia musi byc w tej samej gminie.I najlepiej tam się dowiedz. Wydaje mi się tez ,że 1,1h też nie wszędzie jest wymogiem.U mnie w jednej gminie jest to 1.12,w sąsiedniej 1,17.Różnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 12.05.2003 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 Znam gminę która sama proponuje wydzierzawienie od niej brakującego areału,zalezy im na rozwoju u nich budownictwa.A więc mozna,trzeba tylko miec na to dokument. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TommyT 15.05.2003 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 niestety w gminie, która mnie interesuje jest podobno zarządzenie nadrzędne , które mówi, że ziemia na niezbędna do postawienia siedliska (>1ha) musi byc w jednym obrysie Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 15.05.2003 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 W naszej gminie nie było z tym najmniejszego problemu, tyle, że trzeba było wydzierżawić 3ha ze względu na rodzaj gleby. U nas również sami to zaproponowali. Dostaliśmy notarialnie poświadczony akt dzierżawy i w tej chwili załatwiamy dalsze formalności potrzebne do pozwolenia na budowę. Jak tylko je dostaniemy - rezygnujemy z dzierżawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 15.05.2003 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 Ila płacicie za dzierżawę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts