Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sezon Prezentowy :) - pytanie [moze nawet bardziej do Panow]

zielonooka

Recommended Posts

zmienilam troche uklad postu - bo nie wiem jak

u Was ale mi sie totalnie strona rozjechala

i sie tego nie da normalnie czytac :(

No sie zaczyna juz szalenstwo i znow latanie po sklepach w tloku i wydawanie 3 x tyle niz sie zarobilo :wink:

Zawsze co roku obiecuje sobie ze nie, tym razem na pewno zrobie zakupy swiateczne (prezenty) wczesniej a nie na osatnia chwile

klnac pod nosem i placzac z nerwow w kilometrowych kolejkach.

:wink:

Oczywiscie nic z tego nie wychodzi :-?

Moze jednak w tym roku sie uda :)

Mialam zamiar juz w listopadzie - ale oczywiscie nie udalo mi sie ,

moze jest choc szansa na poczatku grudnia :wink: zrealizowac postanowienie :)

Jak zwykle z prezentami dla Kobiet w mojej rodzinie - trafiam bezblednie i

mam duzo pomyslow (moze jedynym ograniczeniem jest $ - ale nawet

zeby sie totalnie nie splukac - jestem w stanie kupic cos fajnego z czego sie ciesza)

Problem zaczyna sie w momencie kiedy musze kupic prezent dla ... Mezczyzny.

I tu licze - nie ukrywam na pomoc - glownie moze nawet do Forumowych Facetow :wink:

(ale Forumowe Kobietki jak maja jakis pomysl - niech sie nie krepuja :wink: )

Oczywiscie - zawsze pozostaje niesmiertelnik w postaci perfum ale...

te ktore mi sie podobaja zaczynaja sie od ok 150 zl w gore i jak Panow jest paru - to musialabym bank obrabowac.

Pozatym nie zawsze mozna trafic w gusta.

Skarpetki, krawaty, koszule stanowczo odpadaja !!! :lol:

Wogole jakiekolwiek ciuchy odpadaja - nie wiem czy sie spodoba i nie znam do konca rozmiarow :)

A pozatym sama nie lubie dostawac ciuchow (nigdy mi sie nie podobaja niekupione przez mnie osobiscie

to nastawilam sie ze inni tez nie lubia). :wink:

Facetow " na tapecie" - mam czterech .

I z kazdym prezentowy problem :-? - bo nie wiem czy dobrze kombinuje

a co gorsza akurat kompletnie sie nie nam na tym co jest ich hobby :-?

Number 1 - Tata - mol ksiazkowy, fascynujacy sie historia i podrozami i Napoleonem

(takim jednym slawnym Francuzem, nie ze akoholem :wink: :lol: )

oraz gorami (od Tatry poprzez Himalaje)

Problem: kupuje natychmiast jakakolwiek ksiazke ktora miesci sie w kregu zainteresowan jak tylko takowa pojawi sie w ksiegarni

( a dwa juz chyba i tak nie ma gdzie ich trzymac) - wiec nie ma szans zebym kupila cokolwiek czego juz nie ma :-?

kosmetyki odpadaja - od 100 lat uzywa Old Spice (ktorego nie znosze)

i za chiny sie nie da namowic na cokolwiek innego a i zapas ma na 100 lat do przodu :-?

Pomysl: Cos zwiazanego z podrozami - jakis gadzet ale nie wiem jaki

a dwa - on nie ma za bardzo czasu na te swoje wyprawy.

No chyba ze w wakacje - wiec moze jakis przybornik fajny na kosmetyki - taki "podrozniczy" ? albo cos? :-? nie znam sie :(

Moze komus cos wpadnie do glowy

Number 2 : Brat - 17 letni zbuntowany osobnik przezywajacy obecnie dwie fascynacje

- gitare (zbiera na basowa ale prezentu za 1000 zl to mu nie zrobie :evil: ) i dziewczyny :wink: :lol:

Problem : nie wiem co jest modne w tym wieku a co "obciachowe".

Brat chetnie by wszedl w role "dandysa" i takimi perfumami by nie pogardzil -

ale takimi za 200 zeta co najmniej i conajmniej od Armaniego albo Gucciego

- albo koszula od Ermenegilda Zegny za 6 stow - no bez przesady :wink:

Pomysl: gadzet "muzyczny" cos do gitary ? :roll: ,

cos z kosmetykow meskich ale normalnych cenowo :wink: .

Zawsze tez wchodza w gre typowe rzeczy krecace nastolatka - jakas mp3? moze karnet na basen/ silownie?

cos do kompa - glosniki? itp? - ale za bardzo nie wiem co i jakiej marki (patrz : problem :wink: )

Number 3: Najlepszy Kumpel

Problem: Najlepszy kumpel jest informatykiem z zawodu, pasji i powolania

- w zwiazku z tym nie mam zadnych pomyslow i zadnego zorientowania w temacie :-? :(

Pomysł : - [brak] :(

Number 4 : Osobisty Facet - fan zdrowego odzywiania, zeglarstwa, narciarstwa, wschodnich sztuk walki ,

boksu (nie kobiecego :wink: :lol: ),

silowni, plywania, koszykowki, siatkowki , biegow przelajowych i cholera jedna wie czego jeszcze.... :-?

Problem: : zalezy mi na czyms extra :wink:

ale tez malo sie orientuje w tych tematach ktore sa mu bliskie :-?

Pomysl: : cos zwiazanego ze sportem (tia... bardzo trudno sie bylo domyslec :wink: :lol: ) ale co? :-? :-? :-?

ewentualnie - ta cholerna woda za 200 :-? ale nie wiem czy sie ucieszy

(to by bylo bardziej dla mnie :wink: )

Zeby bylo smieszniej ... Tata ma urodziny w wigilie (juz nie mial cholera kiedy... :lol: )...

a Brat na imie ma ......... Adam :-? :( :lol: :lol: :lol: czyli dla nich prezenty x 2 :roll: :lol:

Pomozcie sierocie - kierunek wytyczylam, bardziej mi zalezy teraz na jakis konkretnych nazwach (markach, produktach)

Dzieki z gory...

podpisano : rwaca wlosy z glowy Zielona :-? :wink:

Zadanie postawiłaś Zielonooka przed forumowiczami nie byle jakie. Zacznę od początku, bo sądzę, że z Twoim Tatą jesteśmy w podobnym wieku. :D

Napisałaś Napoleon, oczywiście kojarzę z osobą, a nie z trunkiem. Może coś z boku? o Księciu Poniatowskim?, w końcu zginął pod wodzą Napoleona w brudnych nurtach Elstery. A że podobno w chwili śmierci wykrzykiwał antynapoleońskie hasła, to już zupełnie inna historia. :wink: Albo coś o obecnie panującym królu Szwecji, ród Bernadotte, potomkowie napoleońskiego marszałka. A może coś zupełnie innego, oderwane od historii, Napoleona i okresu jego świetności. Może Tym?

Brat

Mp3 to chyba bardzo dobry pomysł, jeśli nie ma.

Najlepszy kumpel.

Może karnet na basen lub siłownię właśnie jemu. Będzie miał więcej siły klikać w klawiaturę.

Osobisty facet

Czapka, szalik, rekawiczki, skarpety, aby się nie przeziębił w okresie niskich temperatur ćwicząc wschodnie sztuki walki, w trakcie rejsu na przełaj na żagłówce z nartami na nogach. :wink:

A z tymi datami to masz naprawdę problem.

Dla swojego tata możesz kupić jakieś dobre wino lub koniak jeśli lubi od czasu do czasu podegustować (dowiedz się co pijał Bonapatre :wink: )+ np jakiś futerał na okulary jeśli je ma, a podejrzewam że może mieć skoro jest pasjonatem książek . A prezent może być jeden, nie sądzę aby Ci mężczyźni oczekiwali 2 prezentów.

Dla brata karnet na basen to dobry pomysł. Może być też karnet na siłownię-powiesz,że kobiety lubieją ładnie(ale bez przesady) umięśnionych mężczyzn. :p Może jakiś poradnik - jak uwodzić kobiety? :wink: W tym wieku może jeszcze się przydać.

Nic więcej nie wymyślę. Twój mężczyzna to ciężki orzech do zgryzienia- może jakaś fajna firmowa koszulka i spodenki do biegania latem?

Nie zazdroszczę Zielona :roll:

Dla Taty proponowałabym jakis dobry trunek i może płytkę DVD z jakiejś wysokogórskiej wyprawy ( niestety nic konkretnego Ci nie polecę ale na pewno takowe wydawnictwa istnieją ) .

Dla braciszka mp3 będzie strzałem w 10-tkę ( pod warunkiem że jeszcze nie posiada ) . Ale tu jest problem następującej natury - te wypasione i aktualnie modne są niestety drogie :-?

Dla najbliższego kolegi proponowalabym coś z dobrych kosmetyków . Gadżety związane z jego pracą i pasją na pewno posiada a jeśli czegoś nie ma , sam najlepiej potrafi sobie znaleźć .

Osobisty facet to chyba największy problem bo chciałabyś coś naprawdę ekstra . Z tego ci piszesz to perfekcjonista w każdym calu i byle co go nie zadowoli . Wobec tego postawiłabym na coś zupełnie nie związanego z jego pracą . Podoba mi się pomysł tomka - czapka , szalik , skarpety , rękawiczki , opaska . Odwiedź jakieś dobre sklepy sportowe i poszukaj produktów z materiałów technicznych - Windstoper , Gore-Tex , itp . Może skarpety narciarskie ? Skarpet nigdy nie za wiele :lol: Albo grzałki do butów narciarskich .

Hej dzieki!

Uwaznie czytam i notuje :wink:

Ale czekam jesczze na jakies strzaly

Braciak mp3 nie ma - moze cos pomysle o normalnie cenowym jakims

Fajny pomysl z tym "Poradnikiem uwodzenia kobiet" ;)

:lol: :lol: :lol:

Co do kumpla - macie racje - nawet nie ma co kupowac z jego "dzialki"

Facet - hmm... mm... kierunek dobry - ale jak mu gacie do biegania kupie a np. kolor nie taki bedzie to co? :lol: :lol: :lol:

"Facet - hmm... mm... kierunek dobry - ale jak mu gacie do biegania kupie a np. kolor nie taki bedzie to co? "

To będzie w nich paradował tylko przed Tobą. Takie "wasze gatki".

Tak, jak rano założy do biegania, to będzie znaczyło że wieczór będzie bardzo romantyczny , przy świecach i innych tego typu bajerach. To będzie znak dla Ciebie, że masz wcześniej przyjść z pracy i zrobić się na bóstwo. :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:

Ło matko, zielona....juz współczuję :wink: .

U nas na szczęście tradycja domowa obejmuje prezenty tylko dla dzieciaków..... nie robią sobie dorośli prezentów pod choinkę. A z dzieciakami...wiedomo, trzeba podejść z dobrej strony....napisały listy do mikołaja a mamusia zabrała i powiedziała że wyśle :wink: :D . I już wiadomo co dzieciaki sobie wymarzyły :D .

Ja tylko chciałam zaropoponować dla Taty kalendarz National Geographic, taki do zapisków różnych, one są tak fajnie wydane. Nie mam czasu szukać, żeby Ci linka wysłać, ale znajdziesz, na ich stronie pewnie, w Merlinie i w Empiku

Pociesz się, że mojego Tatę cieszą tylko prezenty związane z jego pasją jedyną - żeglarstwem i ma już chyba wszystko, co leży w granicach możliwości finansowych jego rodziny (parę lat temu Mama kupiła mu kilkunastokilogramową kotwicę :lol: ), a do tego najlepiej, zeby były zrobione własnoręcznie. Już na prawdę nie mam pomysłów. Ostatnio dostał zdekupoażowaną skrzynkę na wino z butelką (zdekupażowaną) soku malinowego oraz zdekupażowaną szafkę na CD. Motywy oczywiście marynistyczne. Kolekcja malarstwa marynistycznego (autorstwa wnuka) zajmuje całe ściany. :roll:

A faceta to może by wzruszyło coś właśnie własnoręcznie wykonanego: rysunek, grafika (umiesz przecież), albo skarpety wydziergane.

Ostatnio przynajmniej wokół mnie taka moda na dawanie sobie w prezencie rękodzieła :wink: Mnie się podoba :)

A czy któryś z Panów nie gra w brydża może? Fajny komplet kart to super prezent.

A może etui na wizytówki/karty kredytowe? Takie skórzane albo i srebrne...

Albo komplet do wina - korkociąg, zatyczki i różne inne utensylia w ładnej kasetce. Pióro markowe - można znaleźć w "ludzkiej" cenie.

Teoretycznie dużo tego... 8)

"Facet - hmm... mm... kierunek dobry - ale jak mu gacie do biegania kupie a np. kolor nie taki bedzie to co? "

To będzie w nich paradował tylko przed Tobą. Takie "wasze gatki".

Tak, jak rano założy do biegania, to będzie znaczyło że wieczór będzie bardzo romantyczny , przy świecach i innych tego typu bajerach. To będzie znak dla Ciebie, że masz wcześniej przyjść z pracy i zrobić się na bóstwo. :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:

hiehie :lol: :lol: :lol: :):):)

A czy któryś z Panów nie gra w brydża może? Fajny komplet kart to super prezent.

A może etui na wizytówki/karty kredytowe? Takie skórzane albo i srebrne...

Albo komplet do wina - korkociąg, zatyczki i różne inne utensylia w ładnej kasetce. Pióro markowe - można znaleźć w "ludzkiej" cenie.

Teoretycznie dużo tego... 8)

akacja - nie Panowie nie grywaja w brydza , a szkoda :)

Etui na karty - fajny pomysl ale ie wiem czy nie zbyt "niepozorny" pod choinke :)

Komplet do wina - to ja sama bym chciala :wink: :D

Ale sie pochwale

Teraz na mikolajki zrobilam "Osobistemu..." prezent taki - chodzilo o drobiazg - kupilam taka fajna maskotke Mikolaja (przy okazji daje cynk - W Rossmanie maja tego duzo w fajnych cenach - po pare zlotych (parenascie max) no i wyszlo mi ze Mikolaj musi przyniesc jakis drobiazg :wink: - to w Decathlonie kupilam- rekawiczki na silownie (takie bez palcow zeby sie łapki nie slizgaly i nie robily odciski). Wsadzilam w lapy Mikolajowi - i powiem szczerze "Osobisty..." ucieszyl sie jak dziecko :wink: :lol: [ bo mikolajki obchodzilismy wczoraj :wink: ) i jeszze sie okazalo ze stare mu sie podarly i wlasnie od paru dni sie wybieral po zakup nowych

Tak wiec prezent - trafiony w 10 :) [ a wydalam na wszystko naprawde symboliczna kwote ]Nawet cudem w rozmiar trafilam :wink:

Chyba lubie dawac prezenty :wink: :lol:

eh... bede ambitny... czyli... cos dla tajemniczego number 3...

najlepszy kumpel...

...czyli ma co najmniej 28 lat... jeszcze nie jest znudzony swoim hobby i tym co czyni z niego praca po kilku latach...

proponowalbym cos w tym kierunku... to ciekawe... w zaleznosci od 'opcji politycznej' wybierz odpowiednia:

http://wysylkowa.pl/ks418817.html

http://www.e-link.com.pl/x_C_I__P_440485-410002.html

http://www.twojaksiazka.com.pl/x_C_Sz2__P3_410006,410050,410047__P2_Linus+Torvalds,+David+Diamond.html

...hm... jezeli jest bardziej 'doswiadczony' to pewnie ma juz dosc informatyki... i lubi cos zupelnie innego... tu stawiam na 2 opcje:

albo juz jest managerem albo dopiero chce nim zostac...

wiec moze:

http://wysylkowa.pl/ks543293.html

http://www.gandalf.com.pl/b/osobowosc-lidera/

no.. jest jeszcze jedna opcja... jest nierefolmowalnym zapalencem, ktory nie jest w stanie ograniczyc czasu ktory spedza przy komputerze....

coz, tego nie zmienisz, ale przynajmniej nie bedzie garbaty ;)

http://www.amber.sm.pl/ksiazka.php?indeks=003244

hej