Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przestrzegam przed pseudo-stolarzem od schodów!!!

_ZBYCH_

Recommended Posts

izuś, oczywiście, że uwierzę, nawet w to, że zrobiono je tobie za darmo w nagrodę za aktywnośc na forum muratora ;) nie mam też powodu by nie wierzyć, że zrobione je z sezonowanego 100 lat w słońcu afrykańskim z hebanu. Iza, ja tobie we wszystko uwierzę! Ale nie uwierzę w to, że jesteś zdolna do tego, by targać ludzi po sądach za 300 zł lub 3000 zł. Nie uwierzę w to, że nie potrafisz z ludźmi rozmawiać bez pośrednika pana w czarnej todze. Iza chcę wierzyć i wierzę w to, że dla ciebie człowiek zawsze jest człowiekiem, a nie kombinatorem, który mysli jakby tu cię oskubać. Nie żyjesz przecież w społeczeństwie wilków, bo ani ja ani ty wilkami nie jesteśmy.

• Odpowiedzi 238
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

izuś, oczywiście, że uwierzę, nawet w to, że zrobiono je tobie za darmo w nagrodę za aktywnośc na forum muratora ;) nie mam też powodu by nie wierzyć, że zrobione je z sezonowanego 100 lat w słońcu afrykańskim z hebanu. Iza, ja tobie we wszystko uwierzę! Ale nie uwierzę w to, że jesteś zdolna do tego, by targać ludzi po sądach za 300 zł lub 3000 zł. Nie uwierzę w to, że nie potrafisz z ludźmi rozmawiać bez pośrednika pana w czarnej todze. Iza chcę wierzyć i wierzę w to, że dla ciebie człowiek zawsze jest człowiekiem, a nie kombinatorem, który mysli jakby tu cię oskubać. Nie żyjesz przecież w społeczeństwie wilków, bo ani ja ani ty wilkami nie jesteśmy.

no niestety, aż tak wspaniałomyślny wykonawca nie był .... to byłby niezły gratis :D

za 300 PLN to się chyba nawet nie da pociągać po sądach .... ale jakby się dało to czemu nie ....???

zanim rozpoczęłam budowlaną przygodę, sądziłam podobnie jak TY, że wilków wśród ludzi nie ma, ale życie zweryfikowało moje zdanie :(

ja z ludźmi bardzo rozmawiać lubię i nie stronię od tego, tylko dlaczego pijawka i oszust myśli, że jak ja z nim pogadam a on to oleje, to pan lub pani w czarnej todze go nie dosięgnie?? i po to jest ta walka, bo trzeba się szanować i bronić swojej godności jak ktoś ją depcze

nie zamierzam popierać złodziejstwa, oszustwa i braku odpowiedzialności

na szczęście stać mnie na to, żeby z tą plagą walczyć a nie bezwiednie jej przyklaskiwać

czytając forum odniosłem wrażenie, że jest tutaaj prowadzony jakiś rodzaj wojny: inwestor-wykonawca, klient indywidualny-hurtownik, producent-kupiec. I naważniejsze są w tym wszystkim nie ofiary: czyli zawsze iinwestorzy, klienci indywidualni, kupcy, którzy albo to przepłacili, albo zostali oszukani, ale trofea: czyli kolejne dane osobowe publikowane na forum muratora. zadziwia mnie to jak zbiegają się forumowicze pod takie wątki, z jakim zaangażowaniem dyskutują, z jakim to wyczuciem sprawiedliwości wyrokują, przesądzając o winie lub o jej braku.

A ja cały czas obserwując Twoją "krucjatę" w obronie "staruszka" stolarza, w sporze o marne 3tysie odnoszę wrażenie, że to właśnie Ty próbujesz wywołać taki podział. I znamienne w tym całym wątku jest to, że ze strony wykonawców/sprzedawców/producentów chyba nikt oprócz Ciebie i samego zainteresowanego z rodziną się nie odezwał w obronie stolarza. Czyżby nie zaglądali do tego działu? A może nie biorą udziału w dyskusji bo nie ma kogo bronić?

Właśnie takie wątki pozwalają przynajmniej czasami zweryfikować potencjalnego wykonawcę/dostawcę/producenta.

I może się zdziwisz, ale w przeszłości ze dwa razy zdarzyło mi się skorzystać z usług wykonawcy, który był "obsmarowany" w tym dziale. Bo dla mnie jest to jest to tylko jedno ze źródeł wiedzy na ten temat. Ale zdjęcia Zbycha i opinia biegłego nie pozostawia miejsca na wątpliwości.

Partacz i tyle. A referencje? Czego to papier nie przyjmie.

Allegro - portal ogłoszeniowy jak każdy inny a może i lepszy, bo zawierający opinie stron transakcji.

Z własnego doświadczenia - bardzo żałuję że w tym dziale nie pojawiło się wcześniej ostrzeżenie przed oszustem, który naciągnął mnie na 16tyś zł.

Wydawało mi się, że człowieka zweryfikowałem bardzo drobiazgowo - pracodawca roku, bohater artykułów w PB i innych pismach, jeden z większych odbiorców materiału od producenta. Pozytywne referencje :lol:

Może mu daruję, co? Tak byłoby honorowo?

i to wszystko o 3000 zł.

To sprecyzuj może tą "magiczną" granicę, od której walka o swoje w sądzie nie jest hańbą na honorze?

izuś, i teraz dochodzimy do sedna: spowiadasz się tu z rodzaju traumy, który przeżyłaś w kontakcie z ludźmi, gdy budowałaś dom. nigdy nie twierdziłem, by nie bronić godności, by pozwolić partaczom partaczyć - znajdź mi jeden post, w którym broniłem stolarza, który robił schody zbysiuniusiowi. Mi chodzi tylko o to, by zachować umiar (w tym akurat przypadku przez umiar rozumiem: nie dopierda.... nie za wszelką cenę człowiekowi).

Zwróć uwagę, w którym momencie zacząłem pisać ze zbysiuniusiem? czy wówczas, gdy napisał: "przestrzegam przed pseudostolarzem..." i opublikował zdjęcia dokumentujace ogrom zniszczeń, z którym tylko pobojowisko na zboczu góry Armagedon równać się może?

Nie, izuś. Zacząłem pisać, gdy zbysiuniusiu zaszalał z blekpiarem, z wzywaniem do przeprosin pod rygorem pozwu, z szarpaniem się ze starszym panem - bo mi się taki sposób traktowania ludzi nie podoba.

Zacząłem pisać, gdy gwardia forumowa rzuciła się stolarza - bo nie podoba mi się zagrywka: banda łysego na jednego.

Naprawdę Izuś wierzę, że zbysiuniusiu świetnie ustawił tobie detektory ruchu i sprzedał doskonały polimerowy aku, który podtrzyma napięcie w systemie przez 30 lat, gdy odetną przestępcy tobie prąd - nie to jest przyczną mojego pisania. Mi się nie podoba jak ludzie traktują ludzi.

izat

tak jak "fachowiec" w ogóle nie zrozumiał dlaczego klient nie chciał się zgodzić na bejcowane g....., tak hybris w ogóle nie rozumie, o co ci chodzi...... strata czasu......

ciekawe tylko, czy jako wielki doktor-przedstawiciel, jest tak samo wyrozumiały wobec klientów, z którymi ma do czynienia ? :lol:

czy też 3 tysie w tą, czy w tamtą, nie mają dla niego znaczenia ? :lol:

ciekawe, co na to pracodawca.....

a tak w ogóle to staruszek-stolarz nie robił żadnych schodów! ! ! schody były już - betonowe....

izat

tak jak "fachowiec" w ogóle nie zrozumiał dlaczego klient nie chciał się zgodzić na bejcowane g....., tak hybris w ogóle nie rozumie, o co ci chodzi...... strata czasu......

ciekawe tylko, czy jako wielki doktor-przedstawiciel, jest tak samo wyrozumiały wobec klientów, z którymi ma do czynienia ? :lol:

czy też 3 tysie w tą, czy w tamtą, nie mają dla niego znaczenia ? :lol:

ciekawe, co na to pracodawca.....

a tak w ogóle to staruszek-stolarz nie robił żadnych schodów! ! ! schody były już - betonowe....

Pewnie Pan Hybris jest tez partaczem w związku z czym dopuszcza partactwo w działanuu innych. Innego wytłumaczenia nie widzę. Raczej bałbym się zostać jego klientem.

Właściwie to doskonały sposób na biznes.

Ogłosić się jako super fachowiec od schodów, znaleźć klienta , wcisnąć mu chłam za 3 tysiące i następnie zająć się szukaniem następnego jelenia.

Oczywiście klient jako prawdziwy gentelman i w ogóle człowiek o wysokim morale nie będzie dochodził swoich praw w sądzie, czytaj "robił miazgi z człowieka za głupie 3 tysiące".

Po prostu będzie zadowolony z tego co ma, nawet jeśli są to spartaczone schody.

A fachowiec naciąga następnego klienta i biznes się kręci.

Gratuluje pomysłu.

:evil:

Ale po co cokolwiek wciskać? :roll: W tym czasie można kolejną ofertę złożyć 8)

zbysiu, zbysiu. zobacz jak ci wszyscy olimpijczycy nagle przestali ciebie popierać. bijesz się o kotleta, straszysz starszego stolarza jakimś "blekpiarem", miotasz się jak karaś na stole, nawet wklejasz tu swoje wzory umów, po to żeby ludzie zobaczyli, że ty jestes kryształ.

tylko zbysiaczku, z tego co zauwazyłem, to na tym forum nikt sie nie trzaska z takim zaangażowaniem jak ty o 3 tys. zł.

(...)

Ja się trzaskam o 1,5 tys. zł :o 8)

izuś,

(...)

otóż nie zgodzę się z tobą w sprawach piętnowania za 300 zł / 3000 zł ludzi / wykonawców, którzy spartolą robotę. Takie napiętnowywanie kryje w sobie nieludzki absurd, mianowicie moznaby w myśl tejże zasady odcinać dłonie dzieciakom za kradzież złotówki na lizaka.

(...)

Ykhm, ale sekwencja zdarzeń ma znaczenie. 8) Nie ucina się dziecku dłoni widząc znikajacego w buzi lizaka :o Zbych nie zrobił miazgi po 10 sek. od ujrzenia tej gigantycznej fuszerki. Dziecko może w ramach kary wysniesc smieci do kubła albo ułożyc buty w wiatrołapie. Ten, pozal się boże, stolarz miał tez , z tego co pamietam, szanse na unikniecie miazgi juz po stwierdzeniu winy.

• 1 year później...
ZBIGNIEW TROJAK _ZBYCH _ ZAMIESZKALY BRZEZINY BIALOLEKA.DOPUSCIL SIE KLAMST I OSZUSTW NA TYM FORUM I NA SPRAWIE SADOWEJ ,PRZECTAWIL FALSZYWE DOWODY . INFORMUJE ZE POMIMO FALSZERSTW I OSZUST SPRAWY NIE WYGRAL . TAKI MLODY A JUZ TAK POTRAFI KLAMAC .OSTRZEGAM NIE ZADAWAC SIE Z TYM PANEM TROJAKIEM BO JEST OSZUSTEM I OPLUWA LUDZI W INTERNECIE .INFORMUJE PANA ZBIGNIEWA TROJAKA ZE JAK WYCOFA MNIE Z TEGO FORUM I MNIE PRZEPROSI TO JA WYCOFAM SWOJE UWAGI .A JESLI KTOS NAPISZE COS NA MOJ TEMAT ZLOSLIWEGO NAPISZE WIECEJ NA PANSKI TEMAT W TAKIEJ FORMIE JAK PISZA.DOSC SWOBODY DLA OSZUSTOW I KLAMCOW INTERNET DLA LUDZI POWAZNYCH DOROSLYCH ITELIGETNYCH

ZBIGNIEW TROJAK _ZBYCH _ ZAMIESZKALY BRZEZINY BIALOLEKA.DOPUSCIL SIE KLAMST I OSZUSTW NA TYM FORUM I NA SPRAWIE SADOWEJ ,PRZECTAWIL FALSZYWE DOWODY . INFORMUJE ZE POMIMO FALSZERSTW I OSZUST SPRAWY NIE WYGRAL . TAKI MLODY A JUZ TAK POTRAFI KLAMAC .OSTRZEGAM NIE ZADAWAC SIE Z TYM PANEM TROJAKIEM BO JEST OSZUSTEM I OPLUWA LUDZI W INTERNECIE .INFORMUJE PANA ZBIGNIEWA TROJAKA ZE JAK WYCOFA MNIE Z TEGO FORUM I MNIE PRZEPROSI TO JA WYCOFAM SWOJE UWAGI .A JESLI KTOS NAPISZE COS NA MOJ TEMAT ZLOSLIWEGO NAPISZE WIECEJ NA PANSKI TEMAT W TAKIEJ FORMIE JAK PISZA.DOSC SWOBODY DLA OSZUSTOW I KLAMCOW INTERNET DLA LUDZI POWAZNYCH DOROSLYCH ITELIGETNYCH

tak dla celów dowodowych

Przeczytałem wetek z PRZERAŻENIEM...

Roobota spartolona tak że gorzej się chyba nie dało.... Nie wiem gdzie ten "fachowiec" terminował i pracował... ja nie dal bym mu zbić nawet skrzynki na kartofle...

Skoro robota spartolona to pieniadze się nie należą... niestety tutaj potoczyło się inaczej... ja bym po prostu nie zapłacił.

całe szczęście była umowa... nieważne czy na 19 stron czy na 1. Ja równiez zawieram umowy i to bardzo szczegółowo precyzujace zakres prac i efekty, umowa o wstawienie futryn ma u mnie 2 strony... i dzieki temu unikam kłopotów.

A szarpać się bede i o 30 tysięcy i o 30 zł a to dlatego że TO MOJE CIĘZKO ZAROBIONE PIENIĄDZE i nie widze powodu zeby oddawać komuś za pracę której nie wykonał nalezycie...

Dziwią mnie wypowiedzi niektórych w tym temacie... wprost propagujace partactwo i branie pieniędzy za niewykonaną usługę... ale może to taki sposób na życie...

całe szczęście była umowa... nieważne czy na 19 stron czy na 1. Ja równiez zawieram umowy i to bardzo szczegółowo precyzujace zakres prac i efekty, umowa o wstawienie futryn ma u mnie 2 strony... i dzieki temu unikam kłopotów.

Czy można będzie się do Ciebie zwrócić po wzory tychże umów? ;)

Wiesz może być cięzko z racji tego że poza ogólnymi paragrafami, tak jak dostepne są w necie, ich szczególność polega tylko na tym że bardzo dokładnie jest opisany przedmiot zamówienia/usługi. Po prostu robie to na wzór amerykański czyli piszę że "futryna ma być pionowo :) " Po prostu KAZDY najmniejszy szczegół. No i oczywiscie opisane konsekwencje niewywiazania się z umowy dotyczace obu stron, czyli np redukcja wynagrodzenia wykoanwcy, ale również dodatkowo X% dla wykonawcy za kazdy dzien opóżnienia w płatności, lub opóżnienia możliwego terminu rozpoczecia prac.

Dobrze skonstruowana umowa zabezpiecza interesy obydwu stron

Wiesz może być cięzko z racji tego że poza ogólnymi paragrafami, tak jak dostepne są w necie, ich szczególność polega tylko na tym że bardzo dokładnie jest opisany przedmiot zamówienia/usługi. Po prostu robie to na wzór amerykański czyli piszę że "futryna ma być pionowo :) " Po prostu KAZDY najmniejszy szczegół. No i oczywiscie opisane konsekwencje niewywiazania się z umowy dotyczace obu stron, czyli np redukcja wynagrodzenia wykoanwcy, ale również dodatkowo X% dla wykonawcy za kazdy dzien opóżnienia w płatności, lub opóżnienia możliwego terminu rozpoczecia prac.

Dobrze skonstruowana umowa zabezpiecza interesy obydwu stron

Właśnie te szczegóły byłyby, jak sądzę, najbardziej interesujące!

pan max_schody naprawdę mnie zadziwia... nie dlatego, że wykonał robotę jak wykonał, bo partaczy niestety jest więcej niż fachowców.

No bo jeżeli byłby prawdziwym fachowcem stolarzem to musiałby być oszustem żeby wciskać klientowi bubel a potem migać się przy reklamacji. Ja mam wielką wiarę w ludzi i wierzę, że on wykonał te okładziny schodów najlepiej jak umiał - po prostu temat go przerósł a potem przerosła go cała sytuacja.

Tak jak już pisałem to wszystko mnie nie dziwi. Ale dziwi mnie, że po roku ciszy odgrzał ten wątek.... :lol:

Co do samej pracy jest jeszcze jedna opcja, która by wyjaśniała umiejętności... pan max_schody przebranżowił się po tym jak przeszedł na wcześniejszą emeryturę po służbie. BTW Stoi jeszcze JW w Pomiechówku? Czy rozkradli tak jak kiedyś ukradli sprzed bramy wjazdowej armatę? :D