Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przestrzegam przed pseudo-stolarzem od schodów!!!

_ZBYCH_

Recommended Posts

Właśnie wysłałem do Sądu prywatny akt oskarżenia, więc zanim Pan przejdzie na emeryturę, to jeszcze raz stanie Pan przed Sądem, za pomówienie.

Zbychu, SZACUNEK ! :)

Jeśli mogę doradzić: poproś administrację forum o zabezpiueczenie danych na okoliczność sprawy. Choć pewnie już to zrobiłeś...

"Czy siwym włosom należy się szacunek(...)"

Do poczynań niektórych budowlańców bardziej pasowałoby Lady Pank: "(...) Dokoła same k... i złodzieje (...)"

• Odpowiedzi 238
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

WITAM .pisalem ze trepy ktore zdjecia wystawiane na forum byly juz dawno wymienione ale poblikacja byla czy to jest nie oszustwo .trzeba mlode wilczki nauczyc szacunku do starszych. o pina rzeczoznawcy tendecyjna ale to tez sie wyjasni . ja wspolczuje wszystkim kto ma wykonywac uslugie u TROJAKA TO DOPIERO KOSZMAR .A wypowiedzi kolegow mnie nie interesuja . TRZEBA ZNAC SPRAWE ZEBY SIE NA FORUM WYPOWIADAC . J ESTE WSZYSTKO CHORE , NACIAGANE . Ale nie ponize sie do tego poziomu I NIE BEDE SIE WDAWAL TE BZDURY POZDM

Nie wytrzymam i dodam swoje 3 grosze:

Pan Trojak zakładał u mnie w domu alarm, jest perfekcjonistą i przemiłym, kulturalnym człowiekiem!

Gdyby wszyscy w taki sposób wykonywali swoją pracę, mogłabym się przebranżowić i budować domy. Byłaby to zabawa, a nie pasmo udręk, bo niestety też miałam nieprzyjemność spotkać gołosłownych partaczy! :evil:

Panie Sławku, pozdrawiam i życzę wytrwałości, ponieważ ja już macham ręką...

Pan Trojak zakładał u mnie w domu alarm, jest perfekcjonistą i przemiłym, kulturalnym człowiekiem!

Gdyby wszyscy w taki sposób wykonywali swoją pracę, mogłabym się przebranżowić i budować domy. Byłaby to zabawa, a nie pasmo udręk, bo niestety też miałam nieprzyjemność spotkać gołosłownych partaczy! :evil:

Panie Sławku, pozdrawiam i życzę wytrwałości, ponieważ ja już macham ręką...

potwierdzam powyższą opinię

na swojej budowlanej drodze nie spotkałam drugiego tak kulturalnego człowieka

swoją pracę wykonuje bardzo rzetelnie i solidnie

chciałabym mieć do czynienia tylko z takimi ludźmi

• 8 months później...
PANIE TROJAK WSZYSTKIE OSZCZERSTWA PROSZE WYCOFAC POD MOIM NAZWISKIEM JESLI ZOSTALO W PANU TROCHE GODNOSCI

Panie Araszkiewicz, Pan właśnie nie wie, co to jest kultura osobista, godność, klasa, uczciwość...

Jeszcze Panu mało? Sąd II instancji uznał moją rację, ale uznał również, że powinienem oddać Panu te "schody". Ponieważ to nie jest możliwe, bo są one trwale przyklejone do podłoża i znając już Pana "fachowość", obawiałem się, że zniszczy Pan mi podstopnice z gresu, sąd żeby nie cofać sprawy do sądu I instancji, zaproponował ugodę i żeby nie oglądać dłużej Pana facjaty, przystałem na nią (i widzę, że chyba niepotrzebnie...) . Decyzją sądu oddał mi Pan część pieniędzy i pokrył Pan koszty sądowe. Sąd jeszcze wspaniałomyślnie oddał Panu część wpisu sądowego.

Sąd nie oczyścił Pana z zarzutów, przeciwnie - uznał, że jest Pan winny.

Przypominam, że czeka Pana jeszcze jeden proces za pomówienie, ale niestety w Warszawie długo się czeka. Mnie się nie spieszy, a wszystko, co Pan pisze działa na Pana niekorzyść.

P.S. Niech Pana dzieci Panu wytłumaczą, co to jest netykieta...

OD DZIECI MOICH TO Z DALEKA GRZECZNIE TO PAN NIE UMIE JAK ZWYKLE .PROSILEM PODKRESLAM PROSILEM ZAMKNAC TE NASZE NIEPOROZUMIENIE ZWROCILEM PIENIADZE ZOSTAWILEM SCHODY A PAN DALEJ SWOJE NIECH SIE ZASTANOWI CO ROBI .WSZYSTKIE POMOWIENIA JAK NIE SKASUJE TO JA OPISZE ILE W SADZIE NAKLAMAL JAKIM JEST PODLYM CZLOWIEKIEM JESLI PAN SOBIE TEGO ZYCZY TO PROSZE BARDZO TO JA ZALOZE SPRAWE I BEDZIE JEZDZIL DO N.D.M

A DOWODY NA PANA KLAMSTWO W SADZIE SAM NAPISAL I PODAL NIE MUSZE KLAMAC .DECYZJA NALEZY DO PANA ALE JESLI WYBIERZE PAN OPCJIE POMOWIEN DALEJ TO JA NAPISZE CZERWONYMI LITERAMI PANSKIE NAZWISKO I MIE ADRES I PODAM TE PANSKIE ZAROZUMIALSTWO AROGANCJE CZERWONYMI LITERAMI .WYBOR NALEZY DO PANA

OD DZIECI MOICH TO Z DALEKA GRZECZNIE TO PAN NIE UMIE JAK ZWYKLE .PROSILEM PODKRESLAM PROSILEM ZAMKNAC TE NASZE NIEPOROZUMIENIE ........

człowieku! to nie jest "nieporozumienie" ale ze zdjęć i opinii biegłego wynika, że to było jakieś bejcowane gówno, które za pieniądze chciałeś wcisnąć klientowi! i to jeszcze potwierdził sąd!

trzeba zawiesić interes na kołku i zająć się grą w szachy..... bo mało kto już się dzisiaj nabierze na taki szajs....

a tu wszystko jest dziwne, bardzo dziwne powiedziałbym. zadziwia ta umowa, którą inwestor-zbych konstruuje na wykonanie schodów za 3 tys zł. co też w niej było takiego, że stolarz zbladł, że nie bronił się jak tylko mół przed podpisaniem, a w końcu dodał jakąś "nieudolną" klauzulę, którą obśmiał inwestor? zbychu, weź wklej tu zdjęcie tej umowy, chciałbym zobaczyć te paragrafy. podejrzewam, że może się ona równać tylko z umowami z providentem, w których wszystko jest małym druczkiem (7pktTNR)

co jeszcze mnie dziwi, ano dziwi mnie to, że inwestor szuka stolarzy na allegro.

zadaje sobie pytanie (bo przecież jest róznica między zakupem płyty CD z ulubionym songiem, a zakupem usługi wykonania schodów) o to, dlaczego akurat na allegro? i dlaczego akurat ten usługodawca/stolarz. dzisiaj w przeglądarce Allegro wpisałem hasło: "schody" i w kat. "dom i ogród" mam 683 przedmioty - dlaczego właśnie ten stolarz??

czy dziwne jest to, że stolarz spartolił? jasne, że dziwne, bo przecież z wpisów wynika,że to stolarz starszej daty, z praktyką. powinien zatem mieć opanowaną technikę do perfekcji, a gubić sie i partolić dobiero przy renowacji mebli gdańskich.

dziwi także wypowiedź stolarza na temat zdjęć, a w szczególności na temat nieaktualności zdjęć opublikowanych przez inwestora.

co nie dziwi: nie dziwi wezwanie inwestora: "Panie Araszkiewicz, ma Pan 24 godziny na przeproszenie...." oraz obietnica złożenia kolejnego pozwu.

Nie dziwi nie dlatego, by miała ona swoje uzasadnienie, ale w kontekscie sporu inwestor-wykonawca sąd wydaje się być w tym przypadku (przynajmniej z perspektywy inwestora) jednym wyjściem z ewentualnego patu.

w tym wszystkim najbardziej dziwi jedno - że ludzie gotowi sa pozabijac się za 3 tys. zł.

ps.

filozofia zaczęła się od zdziwienia ;)

JAKIM JEST PODLYM CZLOWIEKIEM JESLI PAN SOBIE TEGO ZYCZY TO PROSZE BARDZO TO JA ZALOZE SPRAWE I BEDZIE JEZDZIL DO N.D.M (...) JESLI WYBIERZE PAN OPCJIE POMOWIEN DALEJ TO JA NAPISZE CZERWONYMI LITERAMI PANSKIE NAZWISKO I MIE ADRES

:D:D:D Kurna, jakbym mojego partacza widział i słyszał :D:D:D

Maksiu, ty weź i zamknij swe budowlańcze usteczka (by nie nazwać tego dobitniej). Spierniczyłeś robotę jak typowy polski budowlaniec, dostałeś za to od sądu po uszkach, więc przynajmniej siedź teraz cicho, boś sam sobie winien.

Zbychu, mam nadzieję, że niczego nie "znikniesz" z tego wątku i że nie zrobi tego za Ciebie Redakcja ! Powodzenia w sporze o pomówienie. :)

a tu wszystko jest dziwne, bardzo dziwne powiedziałbym. zadziwia ta umowa, którą inwestor-zbych konstruuje na wykonanie schodów za 3 tys zł. co też w niej było takiego, że stolarz zbladł, że nie bronił się jak tylko mół przed podpisaniem, a w końcu dodał jakąś "nieudolną" klauzulę, którą obśmiał inwestor? zbychu, weź wklej tu zdjęcie tej umowy, chciałbym zobaczyć te paragrafy. podejrzewam, że może się ona równać tylko z umowami z providentem, w których wszystko jest małym druczkiem (7pktTNR)

co jeszcze mnie dziwi, ano dziwi mnie to, że inwestor szuka stolarzy na allegro.

zadaje sobie pytanie (bo przecież jest róznica między zakupem płyty CD z ulubionym songiem, a zakupem usługi wykonania schodów) o to, dlaczego akurat na allegro? i dlaczego akurat ten usługodawca/stolarz. dzisiaj w przeglądarce Allegro wpisałem hasło: "schody" i w kat. "dom i ogród" mam 683 przedmioty - dlaczego właśnie ten stolarz??

dlaczego właśnie ten stolarz??

masz jakąś teorię na ten temat ? może podzielisz się z nami ?

OD DZIECI MOICH TO Z DALEKA GRZECZNIE TO PAN NIE UMIE JAK ZWYKLE .PROSILEM PODKRESLAM PROSILEM ZAMKNAC TE NASZE NIEPOROZUMIENIE ZWROCILEM PIENIADZE ZOSTAWILEM SCHODY A PAN DALEJ SWOJE NIECH SIE ZASTANOWI CO ROBI .WSZYSTKIE POMOWIENIA JAK NIE SKASUJE TO JA OPISZE ILE W SADZIE NAKLAMAL JAKIM JEST PODLYM CZLOWIEKIEM JESLI PAN SOBIE TEGO ZYCZY TO PROSZE BARDZO TO JA ZALOZE SPRAWE I BEDZIE JEZDZIL DO N.D.M

A DOWODY NA PANA KLAMSTWO W SADZIE SAM NAPISAL I PODAL NIE MUSZE KLAMAC .DECYZJA NALEZY DO PANA ALE JESLI WYBIERZE PAN OPCJIE POMOWIEN DALEJ TO JA NAPISZE CZERWONYMI LITERAMI PANSKIE NAZWISKO I MIE ADRES I PODAM TE PANSKIE ZAROZUMIALSTWO AROGANCJE CZERWONYMI LITERAMI .WYBOR NALEZY DO PANA

Ja nic do Pana dzieci nie mam. Kto Panu wytłumaczy lepiej, co to jest netykieta, jak nie własne dzieci, jak sądzę obeznane z internetem? Może jeszcze przy okazji niech Panu wytłumaczą, co to takiego interpunkcja, bo nie można Pana pisma zrozumieć.

Chyba Pan nie rozumie, co się do Pana pisze, no ale to mnie już nie dziwi...

My już zamknęliśmy nasze „nieporozumienie” w sądzie. Pieniądze Pan zwrócił częściowo (i zostawił tą kupę byle jakiego drewna w moim domu, którą nazywa Pan „schodami”), bo tak nakazał sąd. Z dobrej woli Pan tego nie zrobił, więc poniósł Pan jeszcze dodatkowo koszty procesu i biegłego. Niech się Pan cieszy, że odstąpiłem od wysokich odsetek umownych.

Dla mnie ta sprawa się zakończyła, więc nie wiem, po co Pan jeszcze odgrzewa ten temat.

Odnośnie pomówienia, to tak jak już wyżej pisałem, będzie Pan miał drugą sprawę w sądzie.

Jeśli czuje się Pan pokrzywdzony, to też może Pan złożyć pozew do sądu, ja się nie boję.

Może i pojeżdżę sobie do Nowego Dworu Mazowieckiego, ale i tak to Pan finalnie zapłaci za mój dojazd i utracone korzyści.

Proszę nie zapomnieć również o pozwaniu biegłego sądowego, bo napisał w opinii dla sądu „same oszczerstwa” na temat Pana i Pana pracy...

Podając na forum moje dane osobowe naruszy Pan po raz kolejny prawo, co będzie miało skutek negatywny dla Pana.

P.S. Czy Pan nie ma za grosz honoru?

krotko wycofa sie czy nie czy mamy pluc sobie przez internet czas meskiej decyzj

Za prezentowaną tu postawę i puszczane teksty życzę ci, chłopie, żebyś żadnego klienta już nigdy nie miał.

eeeeeee....... teksty są fajne..... składnia jak w trzeciej klasie podstawówki.... można się pośmiać..... :lol: