HenoK 11.10.2008 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Wbrew pozorom i temu, co napisał doktorek hybris, nie jest to napisana przez prawnika 8 pkt. arialem 19 stronicowa umowa, przypominająca te z Providentu, a zaledwie półtorej strony napisanej przeze mnie czytelnie 11 pkt. arialem Umowa jest rzeczywiście trywialna. Widać, że prawnik nawet jej nie oglądał przed podpisaniem - zapisy z zadatkiem uznałby z błędne (nie może być zadatku na zakup materiałów; na to może być przeznaczona zaliczka; zadatek to zabezpieczenie wykonania umowy; w przypadku zerwania umowy przez wykonawcę powinien on zadatek zwrócić w podwójnej wysokości - to wszystko wynika z Kodeksu cywilnego). Taką umowę wykonawca powinien bez problemów podpisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 12.10.2008 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 ale wszyscy wierzą, że pan Trojak nie zawinił nic. Nie, Kasiu, wszysct wiedzą, że pan Trojak nie zawinił nic. Jedna literka, a ile zmienia ! kiedy ktoś pisze "Panie Araszkiewicz, zobaczy Pan, jaką kampanię zafunduję Panu po orzeczeniu sądu. Ale będzie Pan sławny! " Ja też swojemu partaczowi zafundowałem kampanię. I wiesz co ? TAK, TO JEST ZEMSTA ! Smakuje wybornie ! hahahahahha właśnie sie dowiedzialam, ze mam 20 lat Gratuluję. Oceniając po twoich tekstach - nie dałbym ci tyle. i chodzi tylko o to, że zszargał Pan moje nazwisko, dlatego mój tata chciał usunięcia paru rzeczy.. ROTFL ! Usprawiedliwieniem dla partaczy ma być dobro nazwiska ich dziatek ? :D:D No to naprawdę logika godna matematyka po uniwersytecie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hybris 13.10.2008 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 izuś, darling nienienie, to nie ja. ja jestem tu: http://www.hybris.pl i tu: http://www.historiamoichniedoli.pl a ten link z targów z lipska, który podałaś, to zdjęcie feliksa i jego syna. ale z ciebie detektyw izuś, fiu, fiu. równać się możesz tylko ze wszystkich-i-wszystko-pozywającym zbusiuniusiem. ps. oznajmiam, że jestem gejem, żydem i masonem. wiesz izuś jakie to piękne? geje się myją, ładnie pachną i nie walą w mordę, tylko machaja łapką i mówią: "a fuj!", co niniejszym czynię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokoralik 13.10.2008 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 izuś, darling nienienie, to nie ja. ja jestem tu: http://www.hybris.pl i tu: http://www.historiamoichniedoli.pl a ten link z targów z lipska, który podałaś, to zdjęcie feliksa i jego syna. ale z ciebie detektyw izuś, fiu, fiu. równać się możesz tylko ze wszystkich-i-wszystko-pozywającym zbusiuniusiem. ps. oznajmiam, że jestem gejem, żydem i masonem. wiesz izuś jakie to piękne? geje się myją, ładnie pachną i nie walą w mordę, tylko machaja łapką i mówią: "a fuj!", co niniejszym czynię. "Mądrzy ludzie mówią, bo mają coś do powiedzenia. Głupcy, bo muszą coś powiedzieć." - Platon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 15.10.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 równać się możesz tylko ze wszystkich-i-wszystko-pozywającym zbusiuniusiem. nie doceniasz mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 16.10.2008 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Hybris, po przeczytaniu Twoich tekstów, zastanowiłbym się dwa razy czy od Ciebie coś kupić. Aż tak bardzo nienawidzisz swojej firmy...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hybris 16.10.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 izuś, najdroższe ty moje dziewczę słodziutkie! ty pierwsza zdemaskowałaś mnie jako geja, stąd moja wdzięczność. Doceniam twoją typowo polską manierę tropienia wszędzie gejów, semitów, masonów. Tu nie ma nic do docenienia, tu jesteś całkiem normalna, przeciętna, zwykła, polska. W swojej zwyczajności dorównujesz zbysiuniusiowi, którego relacje z innymi ludźmi - czego dał dowód - są także typowo polskie. Z socjalistycznym enerdowsko-erefenowskim pozdrowieniem ps. oczywiście, całuski i ciasteczka i uściski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 16.10.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 oj hybris, nie zrozumiałeś mnie z tym docenianiem walczę w sądach z partaczami różnego kalibru (ja cały czas w temacie, nie interesują mnie Twoje zainteresowania, narodowość czy wyznanie) bez znaczenia jest czy pozywam o 3 tys czy o 300 tys PLN kaliber nie ma znaczenia i to właśnie musisz zrozumieć z KAŻDYM partaczem trzeba walczyć, napiętnować itp itd, tak ku potomnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hybris 16.10.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 izuś, teraz - kiedy już nie interesujesz się moicm wyglądem, ani orientacją seksualną oraz długością napletka - z przyjemnością z tobą podyskutuję. otóż nie zgodzę się z tobą w sprawach piętnowania za 300 zł / 3000 zł ludzi / wykonawców, którzy spartolą robotę. Takie napiętnowywanie kryje w sobie nieludzki absurd, mianowicie moznaby w myśl tejże zasady odcinać dłonie dzieciakom za kradzież złotówki na lizaka. wszak zasada jako taka nie zna litości, to człowiek ma wiedzieć czym jest litość, wyrozumiałość i gdzie są granice. gdyby wszyscy prezentowali twoje podejście i styl rozwiązywania sporów a'la zbysiuniusiu, wówczas życie w społeczeństwie stałoby się nieznośne. nie dlatego, że stosunki międzyludzkie nagle stałyby się sterylne, krystalicznie czyste, ale dlatego, że aktywność władzy sądowniczej spowodowałaby aktywność władzy wykonawczej - a to spowodowałoby pojawienie się kategorii lęku. ja bym się bał sąsiada, ty byś się bała, on i oni też by się bali. nie chodzi o to, że kazdy łamie prawo, ale o to, że sposób życia, który próbujesz przemycić - taki hugowski javertyzm - potrzebuje symbiotycznie przestępcy, łamacza prawa. bez tego ów modus vivendi nie ma racji bycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 16.10.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 jeżeli wykonawcy będą wykazywać się odpowiedzialnością, nie będą oszukiwać, naciągać, wyłudzać, wykonywać dzieło zgodnie z umową i zgodnie ze sztuką, to nie będzie spraw sądowych to chyba proste i nie ma nad czym dyskutować a ponieważ nie toleruję lekkoduchów, oszustów, naciągaczy i partaczy pozywać ich będę i ścigać do grobowej deski litość, wyrozumiałość ma zastosowanie ale nie dla powyższych typów ludzi a przykład dziecka i lizaka zupełnie nietrafiony amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hybris 16.10.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 ależ jak najbardziej trafiiony przykład. zatkał się tobie odpływ w toalecie. wzywasz hydraulika (umawiacie się na 50 zł / przepchanie). pan czyści, czyści, przepycha, kręci żmijką, kręci. następnie po 10 min. odchodzi, kasując cię na 50 zł. ty, ufna w moc żmijki oraz fachowość hydraulika, idziesz w końcu zrobić kupę. siadasz, bierzesz ulubioną gazetkę do ręki, słyszysz charakterystyczne plusk, plusk (cudowna onomatopeja) i po 5 min. gotowe. dopiero po naciśnięciu srebrnego przycisku orientujesz się, że woda się wylewa tobie na podłogę i podchodzi pod kostki. dzwonisz do fachowca, reklamujesz usługę, ale pan odpowiada: "Nie trzeba było jeść tyle gorzkiej czekolady". Następnie słyszysz jeszcze charakterystyczne "he,he,he" w słuchawce, po którym następuje : "beeep, beeep, beeep". Innymi słowy: fachura cię olał. I teraz dochodzimy do sedna sprawy:1) czy pozwiesz go do sądu?2) czy opublikujesz jego dane na forum muratora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 16.10.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 widać postępujesz z ludźmi tak jak opisałeś powyżej smutne to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hybris 16.10.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 izuś, a fuj! nie odpowiedziałaś na pytania! nie pisz o tym, co widać, czy też co się tobie wydaje, że widać, ale odpowiedz na dwa proste pytania. Jeżeli czegoś nie zrozumiałaś, to śmiało zapytaj, wszystko tobie wytłumaczę. Krok po kroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hybris 16.10.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 ps. powiedz, czy pozwałaś firmę RUST? zdaje się to ty miałaś do nich jakieś pretensje, o ktorych tu pisałaś. widzisz, łatwo sobie znaleźć starszego stolarza na Allegro, a następnie ciągać go po sądach za 3000 zł i straszyć kolejnymi pozwami. Nic bardziej trywialnego! Ale jak już trafi się na RUSTA, to cienko człowiek piszczy, co nie Izuś? Powiedz jak to jest? jak tam twoje principia walki z wykonawcami-partaczami! zdradź mi dalszy bieg sporu z RUST!?Plizzzzzz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 16.10.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 wracając do meritum wątku.....Zbych jako wykonawca, nigdy nie postąpił tak jak opisałeś to w swoim przykładzie, bo to nie jest jego poziomgdyby wszyscy moi wykonawcy byli tak solidni i odpowiedzialni nie byłoby spraw w sądzieTwoje dywagacje nadają się więc do jakiegoś innego wątku, bo Zbych to zły adres człowiek, który tak postępuje ze swoimi klientami oczekuje tego samego od swoich wykonawców, rzetelności i odpowiedzialnościjeśli coś schrzanisz napraw tokażdy normalny człowiek oczekuje tego, nie macha ręką na 20 ekip, które go naciągnęły, oszukały czy coś spartoliły, bo jest tak dobroduszny, cierpliwy i przyjmuje na siebie razy oraz za nic ma swoją ciężko zarobioną kasędla jednych 3 tys to góra szmalu dla innych drobnostka, ale nie o to chodzi w tym wszystkimjeszcze coś Ci wyjaśnić krok po kroku??jeśli chodzi o RUST'a to na szczęście nie miałam z nimi przyjemności Ps. a takiego hydraulika spuściłabym razem z tą kupą (mam nadzieję, że zrozumiesz przenośnię) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinIKS 16.10.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Innymi słowy: fachura cię olał. I teraz dochodzimy do sedna sprawy: 1) czy pozwiesz go do sądu? 2) czy opublikujesz jego dane na forum muratora? Hybris, muszę Ci podziękować za nicka na forum zbieżnego z nazwą firmy, w której pracujesz. Dzięki temu uniknąłem zapewne kolejnych problemów zakupowych sądząc po Twoim lekceważącym podejściu do "niewielkich" przekrętów. Mi jeden taki Bogu ducha winny "nieborak" wisi ponad 16tyś. To już jest według Ciebie kwota kwalifikująca do ciągania po sądach czy jeszcze nie? Od razu mówię - nie znam jego wieku, wiec nie wiem czy jest starszym człowiekiem. Odpowiadając na powyższe (nie do mnie) pytania: 1. Nie - przy takiej kwocie poświęciłbym ją dla przyjemności osobistego "wymierzenia sprawiedliwości" takiej gnidzie. 2. Jak najbardziej TAK, i nie tylko na tym forum Swoją drogą to przypadek wzięty z Twojej praktyki zawodowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hybris 16.10.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 izuś, izuś, czy miałabyś ochotę porozmawiać np. o marchewce, o gotowaniu rosołu albo o istocie niedzielnych obiadków u teściów i o tym, jaką torebkę zabrać do czerwonych bucików na obcasie? wiesz, juz o co mi chodzi? zauważ, że nie pisze o zbysiuniusiu, ani o stolarzu - pisze o zasadach, które są różne od twojej makiawellicznej doktryny: pozywaj choćby o złotówkę. powtórzę: nie robi się miazgi z człowieka, nie ciąga się go po forach internetowych za 3000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 16.10.2008 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 izuś, izuś, czy miałabyś ochotę porozmawiać np. o marchewce, o gotowaniu rosołu albo o istocie niedzielnych obiadków u teściów i o tym, jaką torebkę zabrać do czerwonych bucików na obcasie? jak tego zapragnę, to będę wiedziała do kogo się zgłosić wiesz, juz o co mi chodzi? zauważ, że nie pisze o zbysiuniusiu, ani o stolarzu - pisze o zasadach, które są różne od twojej makiawellicznej doktryny: pozywaj choćby o złotówkę. powtórzę: nie robi się miazgi z człowieka, nie ciąga się go po forach internetowych za 3000 zł. a dlaczego nie?? skoro ktoś robi ze mnie miazgę zostawiając mnie z problemem, i zaciera ręce, że znalazł jelenia, to dlaczego mam bezwolnie na to przystawać?? kwota nie ma tu nic do rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hybris 16.10.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 właśnie, że ma dużo do rzeczy kwota. poza tym, czy: 1) budując swój drugi dom w życiu, szukałabyś wykonawców na allegro? 2) czy wybierałabyś najtańszych wykonawców do swoich cudownych schodów? czy najlepszych? czy sprawdziłabyś referencje? czy nie? -----------------a teraz uwaga ogólna: czytając forum odniosłem wrażenie, że jest tutaaj prowadzony jakiś rodzaj wojny: inwestor-wykonawca, klient indywidualny-hurtownik, producent-kupiec. I naważniejsze są w tym wszystkim nie ofiary: czyli zawsze iinwestorzy, klienci indywidualni, kupcy, którzy albo to przepłacili, albo zostali oszukani, ale trofea: czyli kolejne dane osobowe publikowane na forum muratora. zadziwia mnie to jak zbiegają się forumowicze pod takie wątki, z jakim zaangażowaniem dyskutują, z jakim to wyczuciem sprawiedliwości wyrokują, przesądzając o winie lub o jej braku. pewnie można to jakoś uzasadnić psychologicznie, ale o wiele ciekawszy jest mechanizm stada kurzego, który tu działa. gdybym cię zapytał izuś: jak to się stało, że taka wyga forumowa jak ty, nagle zajęłaś miejsce zbysiuniusia, to co bys odpowiedziała? i to wszystko o 3000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 16.10.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 właśnie, że ma dużo do rzeczy kwota. poza tym, czy: 1) budując swój drugi dom w życiu, szukałabyś wykonawców na allegro? 2) czy wybierałabyś najtańszych wykonawców do swoich cudownych schodów? czy najlepszych? czy sprawdziłabyś referencje? czy nie? ........... gdybym cię zapytał izuś: jak to się stało, że taka wyga forumowa jak ty, nagle zajęłaś miejsce zbysiuniusia, to co bys odpowiedziała? i to wszystko o 3000 zł. ad. 1 TAK, a dlaczego by nie?? allegro to taki sam portal ogłoszeniowy jak inne ad.2 schody mam cudowne i zdziwiłbyś się, że tak TANIO mam je zrobione referencji stolarza nie sprawdzałam doprecyzuj końcowe pytanie, bo nie rozumiem o co w nim chodzi fraza "nagle zajęłaś miejsce zbysiuniusia, to co bys odpowiedziała?" nie jest dla mnie zrozumiała ps. już tak nie zdrabniaj Zbycha, bo to nawet nie jest jego imię i brzmi naprawdę śmiesznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts