Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowy lek:)))))

Rom

Recommended Posts

nie :D

ale zastanawiałem sie nad tym lekiem dla konia :D

:D

tez sie zastanawiam :wink: , bo np.w Niemczech w kazdej aptece mozna go kupic ( nie jest wcale tani :o )

przywozilam go nawet grzecznosciowo pewnej starszej pani , bo podobno pomaga jej na chore stawy :roll:

nie omieszkalam otworzyc i musze powiedziec , ze pachnie jak masc mentolowa :roll:

trzeba troszkę uważać. Ostatnio miałam w ręku chyba tą końską maść, jest w niej po prostu końska dawka hydrocortisonu. Nie wygląda na szkodliwą, jeżeli się posmaruje raz kiedyś cienko i nie na śluzówki to może nawet być skuteczna, tam są zwykłe składniki tylko w większych dawkach. Jednak nie polecam do stosowania przewlekłego, skutki mogą być opłakane...

Kiedys spotykalem sie w Niemczech , teraz ( w innym opakowaniu ) trzymam w rekach kupiony w moim sklepie spozywczym za ok. 9 zl - 500ml Pferdebalsam.

Na spodzie doklejona karteczka po polsku-" Balsam konski- krem zawiera ekstrakty olejkow eterycznych.Daje uczucie relaksacji stawow .Dobrze sie wchlania.Kosmetyk przeznaczony dla ludzi .Nie moze byc stosowany przez dzieci."

jeżeli tylko olejki eteryczne, to nie szkodzą. Ale warto sprawdzić w składzie, czy nie ma sterydu (hydrocortisonum) To co mi pokazywali mieło, nmoże to była jakaś odmiana

Pferdebalsam

-Aqua

-Cetearyl Alcohol

-Stearic Acid

-Paraffinum Liquidum

-Glycerin

-Ceteareth-20

-Ceteareth-12

-Dimethicone

-Camphor

-Menthol

-Eucalyptus Globulus Oil

-Chamomilla Recutita

-Melissa Officinalis

-Achillea Millefolium

-Viscum Album

-FFoeniculum Vulgare

-Humulus Lupulus

-Valeriana Officinalis

-Urea

-Propylene Glykol

-Sodium Carbomer

-Benzyl Alcohol

-2-Bromo-2-Nitro-Propane-1,3-Diol

-Iodopropynyl Butylcarbamate

-Phenoxyethanol

-Methylparaben

-Ethylparaben

-Propylparaben

-Butylparaben

-Cl.42090

nie :D

ale zastanawiałem sie nad tym lekiem dla konia :D

:D

tez sie zastanawiam :wink: , bo np.w Niemczech w kazdej aptece mozna go kupic ( nie jest wcale tani :o )

przywozilam go nawet grzecznosciowo pewnej starszej pani , bo podobno pomaga jej na chore stawy :roll:

nie omieszkalam otworzyc i musze powiedziec , ze pachnie jak masc mentolowa :roll:

Niedawno prosiła mnie o tą maść sąsiadka, abym ją jej przywiózł z Niemiec. Powiedziała, ze to na stawy. Myślałem, ze sobie żartuje, a tu czytam, że to poważna sprawa :o

pozdrawiam

Konrad