wodzio 11.12.2006 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 musiałbym poszukać zobaczyć gdzieś w instr. o ile jest to tam napisane. Z obserwacji widziałem że ma to takie lamelki jak chłodnica w samochodzie więc powierzchnia jest spora. Też uważam że wentylacja (cyrkulacja) w przypadku grzania i wentylacji jest tu kluczowym czynnikiem, jak się chce szybko osuszyć, jednak przy nowym domu wiadomo że przez jakiś czas jest znacznie podwyższony stopeń wilgotności i nie ma co się tym aż tak bardzo martwić, a z uwagi na koszty grzania cykliczne wietrzenie poprostu mniej wychładza ściany, bardziej powietrze, więc wydaje mi się trochę ekonomiczniejsze (nie znaczy że szybsze). Osuszacz wydaje mi się ekonomiczniejszy, gdyż chodzi w obiegu zamkniętym (powietrze nawiewane mimo wszystko ma też sporo pary- oczywiście zależy to od tego powietrza). Podejżewam że w mroźny dzień wentylacja i ogrzewanie jest dużo skuteczniejszym procesem osuszania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 11.12.2006 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Osuszacz powietrza nie jest dobry w pierwszej fazie wiązania materiału. Zbyt szybko usuwa wilgoć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts