Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Błagam!!! proszę o namiary firmy która zbujuje mi dom od A-Z

Recommended Posts

Jestem załamana poniewaz nigdzie nie mogę znaleźć porządnej ekipy!!!

Aby mi zbudowała dom dom nie jest duzy ma powieżchnię uzytkową 96 m2 = garaż i pom. gospodarcze!!!!

Jestem z Otwocka woj mazow.

Czy koś mogłby mnie poratować mi dać jakies namiary!!!!!??

Dom moze być z keramzyty lu ze zwykłej cegły!!!!!

Może już ktos xbudował i mogłby polecić fajna ekipę

pozdrawiam

Hmm, no to jak chcesz się wprowadzać na koniec 2007, to przy budynku w technologii tradycyjnej będzie to trudne do wykonania. Ale może ktoś coś poradzi.

Dom niewielki 96m2 mówisz, to może w konstrukcji drewnianej, zwany także "kanadyjczykiem"? Jest kilka tematów na forum o tym np. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=38169&highlight=kanadyjczyk Jest to dobra technologia (kilkukrotnie szybsza od tradycyjnej), sostowana z powodzeniem w wyżej rozwiniętych, pod względem budowlanym, od Polski krajach. Oczywiście w niżej rozwiniętych też można powiedzieć, że stosuje się technologie drewniane budownictwa mieszkaniowego. :p

Firma od A-Z

Rozmawialiśmu\y z taką firmą , która powiedziała że załatwia od początku dokumenty na temat budowy po efekt końcowy"pod klucz"

Jest to firma która buduje domy z keramzytu.

Czekamy teraz na kosztorys tylko troszkę się schodzi!!!!

Może ktoś ma już z Was wybudowany do z KEREMZYTU!!!!!

Bo nie ma czegoś takiego jak porządna ekipa... sztuka budowania jest najwyraźniej zbyt trudna do opanowania dla ludzi którzy wybierają pracę w tej branży... Nawet jak się wydaje że ekipa jest git, to i tak na pewno coś, za przeproszeniem, spier* lub zrobią byle jak :-?

• 2 weeks później...

Aby mi zbudowała dom dom nie jest duzy ma powieżchnię uzytkową 96 m2 = garaż i pom. gospodarcze!!!!

Jestem z Otwocka woj mazow.

Czy koś mogłby mnie poratować mi dać jakies namiary!!!!!??

Dom moze być z keramzyty lu ze zwykłej cegły!!!!!

Może już ktos xbudował i mogłby polecić fajna ekipę

pozdrawiam

A w jakim rejonie kraju szukasz ekipy?

Bardzo dobry pomysl bo wychodzi o wiele taniej od budowania domu wlasnymi silami zmieniajac co chwila wykonawce.

Jesli chodzi o Trojmiasto i okolice to moge spokojnie polecic ekipe,ktora wybuduje ci wszystko pod klucz.

pozdrawiam

exit

nie zgadzam sie - pobudowalem juz 3 domy wiec jestem starszym amatorem ds budownictwa jednorodzinnego. takie firmy sa tylko :

a- trzeba im za to zaplacic odpowiednio wiecej / jakies 20% / plus fra VAT

b- jak daja normalne ceny to trzeba ich po prostu pilnowac - byc najlepiej raz dziennie na budowie, miec wystko poplanowane- gniazdka, grzejniki, veluxy , etc. i tyle, cala filozofia.

nie wszyscy uciekli do irlandii- to jakis mit histerycznie podchwycony przez

a partaczy , ktorzy latwym sposobem widuja ceny

b developerow ktorzy latwym sposobem windują ceny

:roll:

• 3 weeks później...