Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA BUDUJĄCYCH ZIMĄ

sylwia13

Recommended Posts

• Odpowiedzi 98
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...

sylwia13,

To u Ciebie podobnie jak u nas, bo mamy już materiały, tylko będzie robiony podciąg przez cały dom i mamy już zalane do niego słupy i zrobione zbrojenie tej belki, z resztą czekamy na lepszą pogodę i mamy nadzieję, że w przyszłym tygodniu się uda. U nas dodatkowym utrudnieniem jest likwidacja starego drewnianego domku, który właśnie obudowaliśmy, a przed zalaniem stropu musi zostać rozebrany. Już w środku prawie nic nie ma tylko konstrukcja, ale i to musi zostać zlikwidowane. Także przyszły tydzień będzie bardzo pracowity, aby tylko pogoda nam nie pokrzyżowała szyków.

(Przenoszę się do waszego wątku na sugestię agnieszkakusi)

cześć Zygmor, po co dublować wątki :p

a u mnie nie zrobili łat i kontrałat. Za zimno.

Prawdziwa profesjonalistka z Ciebie Agnieszko :wink:

Ja, jak widać niewiele myśląc przystąpiłam do następnej grupy :oops:

Dobrze, że jest ktoś, kto pilnuje tutaj porządku :D

Co do budowy, u mnie zupełna stagnacja - czekam na maly plusik za oknem :)

Co do oszczędności to był strzał w dziesiątkę :D

Jak w grudniu zastanawiałam się czy ściany stawiać dużo osób pisało, żeby się nie spieszyć, że to ryzykowne, że ściany to 2tyg więc spokojnie jak wiosną zaczniemy to nic się nie opóźni. A teraz robią strop, kase na bk zaoszczędziliśmy bo jak kupowaliśmy to płacicliśmy 6.50 a teraz znajomy za 8.50 kupował i to na ostatni gwizdek bo zapisy już są na lipiec :o

Więc kasy i nerwów zaoszczędziliśmy :wink:

my wczoraj na ten temat rozmawialismy z mężem. Był przeciwny budowaniu zimą. Teraz okazało się, że mam juz dach i czekamy na dachówkę :wink: a do lipca musimy opuścić mieszkanie. Jesli nie zrobilibysmy tego co do tej pory to byłoby bardzo, bardzo ciężko.