Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tego się obawiałem - nie żyją [*]

Cpt_Q

Recommended Posts

Gość M@riusz_Radom
Ano, jakby dostał polecenie służbowe to musiałby jechać .. Mnie natomiast zastanawia, czy dla rodzin poległych Policjantów Premier również przewiduje jakieś odszkodowania czy zapomogi. Jak nie, to będzie ostatnim #@^%$^%$#@ *(ZAKODOWANO), żałoby narodowej nie musi ogłaszać..

tragedia i wielkie wyrazy współczucia dla rodzin :( :(

a mnie przy okazji tego wydarzenia uderzyła jedna sprawa ...

o tym że policjanci, wojskowi i pewnie jeszcze tysiąc innych zawodów w ramach obowiązków służbowych załatwią to i owo na "prośbę szefa" na która oczywiście nie ma możliwości odmówić to chyba jasne i oczywiste dla wszystkich ... tak samo jak to że nie powinno tak być ...

a dzisiaj się dowiaduję z informacji jak to cała nasza miłościwie panująca klasa polityczna jest oburzona tego typu praktykami ... czy oni już naprawde tak się wyrwali z codzienności że do wczoraj sobie z tego sprawy nie zdawali ?? ledwo z 5 m-cy temu FAKT zrobił prowokację i później aferę że ktoś tam z jakiegoś ministerstwa wysłał bez namysłu służbowy samochód po (niby) ojca dyrektora ... wtedy też miał być temu położony kres ...

Minister Dorn przepytywany przez dziennikarza radiowych "Sygnałów Dnia" bagatelizował użycie policjantów i służbowego auta do prywatnych celów. Mówił: "... że policjanci podwożą się, czasem nawet podwożą kolegów w rejonie patrolowania, to jest tak powszechną praktyką i skądinąd zrozumiałą...". :-?