Gość amigo001 05.12.2006 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Nieostrożnie dozowałem piankę montażową i pianka pobrudziła drewnianą ramę drzwi. W jaki skuteczny sposób można usunąć zaschniętą piankę montażową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 05.12.2006 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Tylko mechanicznie. Napierw zetnij nadmiar ostrym nożem, tak by nie uszkodzić futryny, a następnie delikatnie zeskrob resztę. Pomocne sa: paznokieć i ewentualnie zaostrzona deseczka z dość miękkiego drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 05.12.2006 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Mozna stosować również złamany tekstolit. Tylko dość ostrożnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość amigo001 05.12.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Problem jest tego typu że futryna jest w ciemnym kolorze i nie chce uszkodzić lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 05.12.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Musisz skrobać bardzo ostrożnie. Jest to do zrobienia. Wymaga trochę precyzji.Na przyszłość zabezpiecz futrynę taśmą malarską przed piankowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 05.12.2006 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 było ale dla przypomnienia Preparat do usuwania utwardzonej pianki PU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość amigo001 05.12.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Musisz skrobać bardzo ostrożnie. Jest to do zrobienia. Wymaga trochę precyzji. Na przyszłość zabezpiecz futrynę taśmą malarską przed piankowaniem. Mądry Polak po szkodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość amigo001 05.12.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 było ale dla przypomnienia Preparat do usuwania utwardzonej pianki PUMoże się przydać, tylko muszę wyprubawać bo futryna jest z drewna. Dzięki na linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 05.12.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Prawdź w jakimś niewidocznym miejscu, czy nie usunie ci pianki razem z lakierem i futryną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 06.12.2006 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 I znowu dylemat: skrobać czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 06.12.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 przecież wiadomo że zawsze się coś upapra. ja obkleiłem taśmą wszystkie futryny. strach pomysleć co by było gdybym tego nie zrobił. no tak... w tym względzie to byłem mądry ale nie ustrzegłem się przed innymi wpadkami np. pękł mi śrubunek w posadzce od zimnej wody bo za solidnie dokręciłem, następnie przekułem także w posadzce rurkę od wodnego c.o. i przewierciłem kabel w ścianie ( i nastała ciemność ). tak więc miałem już dwie powodzie a jeszcze nie mieszkam w tym mieszkaniu. strach pomyśleć co będzie jak się do niego wprowadzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts