Tulla 05.12.2006 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Dziewczyny...błagam, pomocy! Jakie są najwcześniejsze objawy ciąży? Takie, które mogą się pojawic już ok. tygodnia po zapłodnieniu. Mój organizm zachowuje się nienaturalnie, a ja nie chcę się nakręcac, bo mogłabym się później rozczarowac... Może powiem dokładnie o co chodzi: 1. ból piersi (a dokładniej sutków) 2. po dwóch dniach doszło uciskanie w podbrzuszu i podwyższona temperatura (ok. 37,3) 3. płaczliwośc i rozdrażnienie można zrzucic na stres (albo po prostu za bardzo się wczułam ) Aha, co najwazniejsze - udało nam się przez przypadek wstrzelic w dzień owulacji (kiedyś w kwestii dzidziusia uznaliśmy, że będzie to "wpadka kontrolowana" - bez obliczania i planowania, co ma byc, to będzie) Niestety, robienie testu będzie miało sens dopiero za jakis tydzień, a ja już nie wiem, co ze sobą zrobic. Z nikim nie chcę rozmawiac, bo primo: nie chcę zapeszyc, secundo: zaraz będzie jakis przeciek i w razie pomyłki będę musiała się tłumaczyc nie jednej, ale kilku osobom. A do lekarza przecież teraz nie pójdę!!! Mamusie - obecne i spodziewające się!!! Pomocy! Jak można przetrzymac ten czas oczekiwania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 05.12.2006 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 zycze ci pozytywnego testu Test ciążowy PRE-TEST jest polecany przez Polskie Towarzystwo Ginekologiczne. Wiarygodność odpowiada testowi laboratoryjnemu i wynosi ponad 99%. Wykrywa już 6 dniową ciążę. Wystarczy pobrać próbkę moczu i wkroplić do okienka. Wynik testu w ciągu 3 minut. nie stosowalam .znalazlam takie cos w necie i pomyslalam , ze moze byc pomocny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tulla 05.12.2006 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Wielkie dzięki Czytałam o tym pre-teście, ale podobno robienie testów przed dniem spodziewanej @ mija się z celem, bo w większosci testy (nawet te najbardziej czule) zawodzą...Pokazują jedną kreskę, a później okazuje się, że jednak ciąża... Chociaż przyznam się do tego, że kupiłam dzisiaj ten test i będę go jutro "testowac" (nie należę do najcierpliwszych osób) I niezależnie od wyniku w przyszłym tygodniu powtórzę... Chyba, że uprzedzi mnie @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anam 05.12.2006 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Tulla,daj spokój z tym testem, zrobisz i będziesz się zatanawiała czy wynik jest prawidłowy. Pierwszym objawem ciąży jest zatrzymanie miesiączki. Ból piersi i podbrzusza to zapewne twoje odczucia psychiczne. Podwyższona temperatura może świadczyć o ciąży ale musisz ją mierzyć codziennie i oczywiście wykluczyć infekcję.A oczekiwanie na taką wiadmośc to cała przyjemność ( przechodziłam to ponad rok temu). Pozdrawiam i trzymam kciuki Ania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tulla 05.12.2006 22:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Pierwszym objawem ciąży jest zatrzymanie miesiączki. Ból piersi i podbrzusza to zapewne twoje odczucia psychiczne. niekoniecznie odczucia psychiczne, bo najpierw pojawiły się objawy, potem dopiero myśli. I wiem, że pierwszym objawem ciąży nie musi byc zatrzymanie miesiączki - to indywidualna sprawa. Ale masz rację, chyba mnie poniosło-właśnie tego się obawiałam... I wielkie dzięki, potrzebowałam głosu rozsądku (mój na urlopie, więc szukałam go tutaj ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna K. 05.12.2006 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Możliwe,że jesteś w ciązy. Równie dobrze może to być twoje życzenie i czujesz się tak jakbyś była w ciąży, ewentualnie nie planujesz ciązy i także szukasz wszystkich objawów u siebie. Trochę chyba zakręciłam, ale mam nadzieję że wiesz o co mi chodzi. Moja koleżanka(2 dzieci) twierdzi, że najdalej 3 dni po zapłodnieniu wiedziała,że jest wciąży. Przy drugiej ciąży mówiła,że już na drugi dzień bolały ją piersi. Inne objawy które obserwowała u siebie: po tygodniu skóra była bardziej gładka, cera ładniejsza. Mogę spytać się jakie jeszcze miała objawy. Nie wiem jak ona to wyczuwała. Ja przy drugiej ciąży nie mogłam pić herbaty,nie mogłam myć zębów-odruch wymiotny po kilku sekundach mycia, lodówka śmierdziała padliną- co kilka dni ją myłam, myłam i wymiotowałam, w koncu mąż zlitował się i kupił nową - która też strasznie śmierdziała i chciałam ją reklamować , i dopiero po dwóch miesiącach głodowania (nic nie mogłam wyjąć z lodówki bo wszystko śmierdziało) połapałam się że jestem w ciąży. Piszę "śmierdziało" bo tylko to słowo potrafi oddać ten zapach który czułam. Brzydki zapach czy fetor to za słabe określenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 06.12.2006 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 06.12.2006 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Tulla, Ja próbowałam przez wiele miesięcy i za kazdym razem maiałam "ciążowe objawy". A kiedy nam się naprawdę udało, to już totalnie nic nie czułam Zaczęłam coś czuc dopiero niedawno prawie po miesiącu. A teraz już 8 tydzien Zrób test, najwyżej wyjdzie Ci taka blaaada kreska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tulla 06.12.2006 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 lodówka śmierdziała padliną- co kilka dni ją myłam, myłam i wymiotowałam, w koncu mąż zlitował się i kupił nową - która też strasznie śmierdziała i chciałam ją reklamować skoro masz być mamą, to i tak tej cierpliwości MUSISZ się nauczyć . co racja, to racja Ja próbowałam przez wiele miesięcy i za kazdym razem maiałam "ciążowe objawy". A kiedy nam się naprawdę udało, to już totalnie nic nie czułam Zaczęłam coś czuc dopiero niedawno prawie po miesiącu. A teraz już 8 tydzien to pozostaje zyczyc zdrowej, bezproblemowej ciąży i lekkiego porodu Gratulacje! A tak na marginesie - stwierdziłam właśnie, że jak nic nie wyjdzie, to biorę się ostro do roboty, męża o zdanie nie pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dhr 06.12.2006 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 U mnie brak @ był pierwszym z objawów. A jako że staraliśmy się o dzidziusia to od terminu owu do dnia spodziewanej miesiączki szukałam u siebie objawów i nic Jeśli chodzi o PreTest to faktycznie producent twierdzi, że wykrywa 6-cio dniową ciążę ale ja zrobiłam 3 pre testy (bo już nie mogłam wytrzymać) - wszystkie negatywne. Kiedy @ się nie pojawiła zrobiłam jakiś test z dzidziusiem na opakowaniu i wyszła mocna różowiutka krecha Więc chyba jednak lepiej poczekać z testem do terminu @. Życzę pomyślnego wyniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 06.12.2006 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 U mnie ból piersi był strasznie nasilony, bardziej niż przy typowej końcówce cyklu (pojaiwł sie rzeczywiscie szybko, w kilka dni po zapłodnieniu). No i było mi jakoś mokro Ciągle latałam do łazienki, bo myślałam, ze to okres jak robisz test wcześniej, to tylko po nocy, bo mocz bardziej stężony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 07.12.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Gdybym znal twoje sny ... nie strzelal ktos czasem do ciebie w snach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tulla 07.12.2006 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Jeśli chodzi o PreTest to faktycznie producent twierdzi, że wykrywa 6-cio dniową ciążę ale ja zrobiłam 3 pre testy (bo już nie mogłam wytrzymać) - wszystkie negatywne ja zrobilam jeden - tez negatywny. Czekam do przyszlego tygodnia, nie ma sensu wydawac pieniedzy i szarpac sobie nerwow, jak radzila Anam Gdybym znal twoje sny ... nie strzelal ktos czasem do ciebie w snach ? myslisz, że wiem? mam taki kocioł, jak zasnę, że niewiele pamiętam kalejdoskop z prędkością światła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 07.12.2006 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Hej, jako ciezarowka na wykonczeniu (do porodu pozostalo mi 3 dni) radze ci jeszcze poczekac. Nigdy nie rozumialam, czemu dziewczyny na roznych forach tez tak radza, ale jak sama zobaczylam 2 kreski przed @ to zrozumialam-przez prawie tydzien czulam sie, jakbym miala w sobie banke mydlana (wszyscy przeciez powtarzali, ze to jeszcze nic pewnego), balam sie kichnac, zeby tylko malenstwa "nie sploszyc" A co do testow to ze swojego doswiadczenia wiem, ze najlepiej sprawdza sie Quck view - czy jakos tak - taki z bobasem w rozowym reczniczku . Na pretest wiele moich kolezanek narzekalo. Atak w ogole to najwiecej pewnosci daje zrobienie badan krwi na obecnosc HCG - w laboratoriach wiedza o co chodzi . Jesli chodzi o objawy to teoretycznie masz klasyczne objawy, tyle, ze tego typu objawy wystepuja zazwyczaj dopiero po 2 tyg. od zaplodnienia. Co do moich objawow to ja poza kobieca intuicja prawie nic nie zaobserwowalam . No i powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 07.12.2006 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 A ja myślę, że musisz poczekać trochę z tym wszystkim. Wydaje mi się, że się trochę nakręcasz, bo nie wiem, czy w pierwszym tygodniu po zapłodnieniu są jakiekolwiek sygnały o ciąży Ja sama o juzku dowiedziałam sie będąc w 6 tygodniu, a "dziwne samopoczucie" czyli senność, problemy żoładkowe poczułam moze 2 tygodnie wcześniej. Nic mnie nie uciskało i nie bolało Testy też nie do końca dają 100% odpowiedzi - moja przyjaciółka dwa razy sobie zrobiła, a dopiero za trzecim razem wynik wyszedł pozytywny, co potwierdziła u lekarza, ze jest w 6-7 tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.12.2006 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Dziewczyny...błagam, pomocy! Jakie są najwcześniejsze objawy ciąży? Takie, które mogą się pojawic już ok. tygodnia po zapłodnieniu. Mój organizm zachowuje się nienaturalnie, a ja nie chcę się nakręcac, bo mogłabym się później rozczarowac... Może powiem dokładnie o co chodzi: 1. ból piersi (a dokładniej sutków) 2. po dwóch dniach doszło uciskanie w podbrzuszu i podwyższona temperatura (ok. 37,3) 3. płaczliwośc i rozdrażnienie można zrzucic na stres (albo po prostu za bardzo się wczułam ) Aha, co najwazniejsze - udało nam się przez przypadek wstrzelic w dzień owulacji (kiedyś w kwestii dzidziusia uznaliśmy, że będzie to "wpadka kontrolowana" - bez obliczania i planowania, co ma byc, to będzie) Niestety, robienie testu będzie miało sens dopiero za jakis tydzień, a ja już nie wiem, co ze sobą zrobic. Z nikim nie chcę rozmawiac, bo primo: nie chcę zapeszyc, secundo: zaraz będzie jakis przeciek i w razie pomyłki będę musiała się tłumaczyc nie jednej, ale kilku osobom. A do lekarza przecież teraz nie pójdę!!! Mamusie - obecne i spodziewające się!!! Pomocy! Jak można przetrzymac ten czas oczekiwania? idz do laboratorium niech pobiora ci krew...w celu waidomym.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 10.12.2006 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Tulla! coś wiesz więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 10.12.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 no wlasnie napisz , co u ciebie slychac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tulla 10.12.2006 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Dzięki za zainteresowanie jeszcze nic nie wiem... Posłuchałam się rad, opanowałam emocje (chociaż ciężko było) i czekam już z większą cierpliwością na wtorek, kiedy wszystko się wyjaśni (mam nadzieję) Aaaa - i poszperałam trochę po forach internetowych dla przyszłych mam i dowiedziałam się, że bardzo często tego typu objawy, o których Wam pisałam pojawiają się kilka dni po zapłodnieniu (ale to może byc bardzo zwodnicze i nic nie oznaczac, tym bardziej, że przeszłam w ostatnich dniach żołądkówkę i mogło mi się coś poprzestawiac ) Obiecuję, że we wtorek zajrzę i napiszę co i jak (albo napiszemy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetta_p 10.12.2006 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Zycze Ci ciazy z calego serca . Ja niestety mialam takie objawy w kazdym cyklu, gdy staralismy sie o dziecko (udalo sie dopiero w 12 cyklu staran), a gdy zaszlam w ciaze to nawet nie przupuszczalam, bo dopiero pierwszy raz nie czulam sie 'ciazowo' . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts