Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy to ciąża...?

Tulla

Recommended Posts

U mnie chyba nic z tego i tym razem :( Wczoraj jedna I jak wół :( , jutro potwórzę test, ale czuję, że kolejny miesiąc świecowania czeka :oops: :wink: (nie mówię, że to jest nieprzyjemne, tylko jakiegoś innego wymiaru nabrało. Świecowanie to świecowanie, a przytulanie to przytulanie :wink: )

premiumpremium

siusiak powiadasz :) a jak się malutkie pupiną wypnie i gucio zobaczysz? :wink: Fajnie by było miec najpierw chłopca :) , chociaż w pierwszym momencie człowiek myśli o tym, żeby przede wszystkim zdrowe było...

Tulla - więcej luzu :):) Urlop, góry, widoczki (poczekaj do śniegu) bo się dziewczyno zamęczysz ..... i przestań kupować testy - nie szykuj sobie piekła na ziemi :(

• Odpowiedzi 103
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tulla, poczekaj do dnia, w którym powinnaś dostać okres i dopiero wtedy rób test. Czasem wcześniejszy test daje negatywny wynik, no i więcej luzu, bo się kobietko wykończysz. Myśl o przyjemności no i przede wszystkim dobrze wylicz dzień owulacji. Ja liczyłam tak - data spodziewanego okresu-14 dni. Gdy miałam 30-dniowe cykle owulacja przypadała w 16 dniu. Z takiego liczenia mam dwóch synów, u kuzynki moja metoda także się sprawdziła - czeka na drugiego synka. Cierpliwości a na pewno się uda.

Tulla, poczekaj do dnia, w którym powinnaś dostać okres i dopiero wtedy rób test. Czasem wcześniejszy test daje negatywny wynik, no i więcej luzu, bo się kobietko wykończysz.

To nie takie proste - miałam w tym tygodniu zapisac się na wyrywanie ósemek, a im szybciej zadzwonię, tym lepiej (a jak mam to zrobic, skoro @ nie ma-powinna byc dzisiaj)

Myśl o przyjemności no i przede wszystkim dobrze wylicz dzień owulacji. Ja liczyłam tak - data spodziewanego okresu-14 dni. Gdy miałam 30-dniowe cykle owulacja przypadała w 16 dniu. Z takiego liczenia mam dwóch synów, u kuzynki moja metoda także się sprawdziła - czeka na drugiego synka. Cierpliwości a na pewno się uda

z tego liczenia to u mnie nic nie wyszło, bo byłam nie doinformowana i okazalo się, że @ liczy się od krwawienia, a nie od plamienia (a w moim przypadku występuje najpierw to drugie, co brałam za @). Okazuje się, że jednym słowem dałam plamę :wink:

A tak na marginesie, to nie jest tak, że ja się zamartwiam i całkowicie mnie to pochłania... mam wystarczająco dużo stesów na uczelni- styczniowo-sesyjny klimat :) do tego doszedł mi duży projekt do zrobienia (co mnie i cieszy i stresuje zarazem), więc szczerze powiedziawszy, moje starania ciążowe traktuję raczej jako miłą odskocznię od zwykłych obowiązków :) A to, że pytam i drążę temat wynika z tego, że ja tak mam ZAWSZE, niezależnie od tego, czego się podejmę :)

U mnie chyba nic z tego i tym razem :( Wczoraj jedna I jak wół :( , jutro potwórzę test, ale czuję, że kolejny miesiąc świecowania czeka :oops: :wink: (nie mówię, że to jest nieprzyjemne, tylko jakiegoś innego wymiaru nabrało. Świecowanie to świecowanie, a przytulanie to przytulanie :wink: )

premiumpremium

siusiak powiadasz :) a jak się malutkie pupiną wypnie i gucio zobaczysz? :wink: Fajnie by było miec najpierw chłopca :) , chociaż w pierwszym momencie człowiek myśli o tym, żeby przede wszystkim zdrowe było...

Też wzięłam pod uwagę, ze małe zaszczyci mnie widokiem swojej pupy :)

Ale tak jak mówisz - najważniejsze, zeby było zdrowe :p

a jednak zrobiłam test - oznajmiam, że jestem szczęsliwą posiadaczką II :D :D :D W poniedzialek robię betę dla potwierdzenia. Możecie mi powiedziec kiedy iśc z wynikami do gina? Czy poczekac do pierwszego badania USG i wtedy, a teraz do rodzinnego?

wartownik - parę dni temu(chyba w poniedziałek) przyśniło mi się, że... ktoś do mnie strzelał! Tak realistycznie, że aż mnie podrzuciło na łóżku i obudziłam się :)

Tulla więc nie myliło mnie przeczucie :D . Gratuluję.

Będziesz chodziła do gina prywatnie czy na kasę chorych? Ja chodzę od zawsze prywatnie. A po co do rodzinnego? Przecież od rodzinnego do gina nie potrzeba skierowania.

W gabinetach prywatnych prawie wszystkich jest USG. Idziesz prywatnie do lekarza i on na wizycie robi Ci USG i daje skierowanie na badania krwi i moczu. Do gina najlepiej udać się w szóstym tygodniu. Tyghodnie liczy się od dnia pojawienia się ostatniej miesiączki. Skoro w tym tygodniu miałaś ją mieć a nie masz to najprawdopodobniej jesteś w 5 tygodniu.

Jeśli na teście wyszły Ci 2 kreski nie musisz robić już bety. Szkoda kasy. A bierzesz kwas foliowy? Jeśli nie, pędź szybko do apteki po folik.

Dziękuję :)

Tulla więc nie myliło mnie przeczucie . Gratuluję.

Będziesz chodziła do gina prywatnie czy na kasę chorych? Ja chodzę od zawsze prywatnie. A po co do rodzinnego? Przecież od rodzinnego do gina nie potrzeba skierowania.

W gabinetach prywatnych prawie wszystkich jest USG. Idziesz prywatnie do lekarza i on na wizycie robi Ci USG i daje skierowanie na badania krwi i moczu. Do gina najlepiej udać się w szóstym tygodniu. Tyghodnie liczy się od dnia pojawienia się ostatniej miesiączki. Skoro w tym tygodniu miałaś ją mieć a nie masz to najprawdopodobniej jesteś w 5 tygodniu.

Jeśli na teście wyszły Ci 2 kreski nie musisz robić już bety. Szkoda kasy. A bierzesz kwas foliowy? Jeśli nie, pędź szybko do apteki po folik.

do gina chodzę prywatnie, ale mam namiary na przychodnie, w ktorej przyjmuje (w ramach NFZ) ordynator oddzialu polozniczego w szpitalu, ktory biorę pod uwage (jesli chodzi o porod).Do rodzinnego chcialam isc po skierowanie na inne badania (m.in. kardiologiczne, bo mam problemy z serduchem i chce zapytac co mam z tym zrobic). A poza tym myslalam, że ten szosty tydzien to jakos pozniej, a ja oczywiscie 1000 pytan do... :roll: :) Ech, taka dola niecierpliwej :wink: