Nefer 08.01.2007 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 U mnie chyba nic z tego i tym razem Wczoraj jedna I jak wół , jutro potwórzę test, ale czuję, że kolejny miesiąc świecowania czeka (nie mówię, że to jest nieprzyjemne, tylko jakiegoś innego wymiaru nabrało. Świecowanie to świecowanie, a przytulanie to przytulanie ) premiumpremium siusiak powiadasz a jak się malutkie pupiną wypnie i gucio zobaczysz? Fajnie by było miec najpierw chłopca , chociaż w pierwszym momencie człowiek myśli o tym, żeby przede wszystkim zdrowe było... Tulla - więcej luzu :) Urlop, góry, widoczki (poczekaj do śniegu) bo się dziewczyno zamęczysz ..... i przestań kupować testy - nie szykuj sobie piekła na ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.01.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Tulla, poczekaj do dnia, w którym powinnaś dostać okres i dopiero wtedy rób test. Czasem wcześniejszy test daje negatywny wynik, no i więcej luzu, bo się kobietko wykończysz. Myśl o przyjemności no i przede wszystkim dobrze wylicz dzień owulacji. Ja liczyłam tak - data spodziewanego okresu-14 dni. Gdy miałam 30-dniowe cykle owulacja przypadała w 16 dniu. Z takiego liczenia mam dwóch synów, u kuzynki moja metoda także się sprawdziła - czeka na drugiego synka. Cierpliwości a na pewno się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tulla 09.01.2007 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Tulla, poczekaj do dnia, w którym powinnaś dostać okres i dopiero wtedy rób test. Czasem wcześniejszy test daje negatywny wynik, no i więcej luzu, bo się kobietko wykończysz. To nie takie proste - miałam w tym tygodniu zapisac się na wyrywanie ósemek, a im szybciej zadzwonię, tym lepiej (a jak mam to zrobic, skoro @ nie ma-powinna byc dzisiaj) Myśl o przyjemności no i przede wszystkim dobrze wylicz dzień owulacji. Ja liczyłam tak - data spodziewanego okresu-14 dni. Gdy miałam 30-dniowe cykle owulacja przypadała w 16 dniu. Z takiego liczenia mam dwóch synów, u kuzynki moja metoda także się sprawdziła - czeka na drugiego synka. Cierpliwości a na pewno się uda z tego liczenia to u mnie nic nie wyszło, bo byłam nie doinformowana i okazalo się, że @ liczy się od krwawienia, a nie od plamienia (a w moim przypadku występuje najpierw to drugie, co brałam za @). Okazuje się, że jednym słowem dałam plamę A tak na marginesie, to nie jest tak, że ja się zamartwiam i całkowicie mnie to pochłania... mam wystarczająco dużo stesów na uczelni- styczniowo-sesyjny klimat do tego doszedł mi duży projekt do zrobienia (co mnie i cieszy i stresuje zarazem), więc szczerze powiedziawszy, moje starania ciążowe traktuję raczej jako miłą odskocznię od zwykłych obowiązków A to, że pytam i drążę temat wynika z tego, że ja tak mam ZAWSZE, niezależnie od tego, czego się podejmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.01.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Tulla, skoro@ miała być a nie ma to może... Poczekaj do rana i rób kolejny test albo pędź na betę. Życzę Ci żeby tym razem się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 09.01.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 U mnie chyba nic z tego i tym razem Wczoraj jedna I jak wół , jutro potwórzę test, ale czuję, że kolejny miesiąc świecowania czeka (nie mówię, że to jest nieprzyjemne, tylko jakiegoś innego wymiaru nabrało. Świecowanie to świecowanie, a przytulanie to przytulanie ) premiumpremium siusiak powiadasz a jak się malutkie pupiną wypnie i gucio zobaczysz? Fajnie by było miec najpierw chłopca , chociaż w pierwszym momencie człowiek myśli o tym, żeby przede wszystkim zdrowe było... Też wzięłam pod uwagę, ze małe zaszczyci mnie widokiem swojej pupy Ale tak jak mówisz - najważniejsze, zeby było zdrowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.01.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Ja będę miała USG już za tydzień . Maleństwo bardzo ruchliwe, więc mam nadzieję, że wszystko OK. Tulla, robiłaś drugi test? Trzymam kciuki, by się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tulla 11.01.2007 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Nie robiłam kolejnego testu, na betę pójdę w poniedziałek (o ile nie zaszczyci mnie szanowna @ ) Anka Węgrzyn - życzę miłych widoków i zdrowego maleństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.01.2007 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Tulla, no to czekamy na wieści do poniedziałku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 12.01.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Tulla, no to czekamy na wieści do poniedziałku . Czekamy i trzymamy kciuki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 12.01.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.01.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tulla 12.01.2007 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 hahaha chciałabym zobaczyc minę tej osoby, na dośc długo odebrało jej mowę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tulla 13.01.2007 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 a jednak zrobiłam test - oznajmiam, że jestem szczęsliwą posiadaczką II W poniedzialek robię betę dla potwierdzenia. Możecie mi powiedziec kiedy iśc z wynikami do gina? Czy poczekac do pierwszego badania USG i wtedy, a teraz do rodzinnego? wartownik - parę dni temu(chyba w poniedziałek) przyśniło mi się, że... ktoś do mnie strzelał! Tak realistycznie, że aż mnie podrzuciło na łóżku i obudziłam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 13.01.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 13.01.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 no, brawo, brawo! Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.01.2007 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Tulla więc nie myliło mnie przeczucie . Gratuluję. Będziesz chodziła do gina prywatnie czy na kasę chorych? Ja chodzę od zawsze prywatnie. A po co do rodzinnego? Przecież od rodzinnego do gina nie potrzeba skierowania. W gabinetach prywatnych prawie wszystkich jest USG. Idziesz prywatnie do lekarza i on na wizycie robi Ci USG i daje skierowanie na badania krwi i moczu. Do gina najlepiej udać się w szóstym tygodniu. Tyghodnie liczy się od dnia pojawienia się ostatniej miesiączki. Skoro w tym tygodniu miałaś ją mieć a nie masz to najprawdopodobniej jesteś w 5 tygodniu. Jeśli na teście wyszły Ci 2 kreski nie musisz robić już bety. Szkoda kasy. A bierzesz kwas foliowy? Jeśli nie, pędź szybko do apteki po folik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 13.01.2007 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Super gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.01.2007 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 NO to świetna wiadomośc !!! Gratuluję z całego serca :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tulla 13.01.2007 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Dziękuję Tulla więc nie myliło mnie przeczucie . Gratuluję. Będziesz chodziła do gina prywatnie czy na kasę chorych? Ja chodzę od zawsze prywatnie. A po co do rodzinnego? Przecież od rodzinnego do gina nie potrzeba skierowania. W gabinetach prywatnych prawie wszystkich jest USG. Idziesz prywatnie do lekarza i on na wizycie robi Ci USG i daje skierowanie na badania krwi i moczu. Do gina najlepiej udać się w szóstym tygodniu. Tyghodnie liczy się od dnia pojawienia się ostatniej miesiączki. Skoro w tym tygodniu miałaś ją mieć a nie masz to najprawdopodobniej jesteś w 5 tygodniu. Jeśli na teście wyszły Ci 2 kreski nie musisz robić już bety. Szkoda kasy. A bierzesz kwas foliowy? Jeśli nie, pędź szybko do apteki po folik. do gina chodzę prywatnie, ale mam namiary na przychodnie, w ktorej przyjmuje (w ramach NFZ) ordynator oddzialu polozniczego w szpitalu, ktory biorę pod uwage (jesli chodzi o porod).Do rodzinnego chcialam isc po skierowanie na inne badania (m.in. kardiologiczne, bo mam problemy z serduchem i chce zapytac co mam z tym zrobic). A poza tym myslalam, że ten szosty tydzien to jakos pozniej, a ja oczywiscie 1000 pytan do... Ech, taka dola niecierpliwej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 13.01.2007 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 A poza tym myslalam, że ten szosty tydzien to jakos pozniej, a ja oczywiscie 1000 pytan do... Ech, taka dola niecierpliwej Tulla - wielkie gratulacje A w sprawie 1000 pytan do.. wal smialo, widzisz, ze tu wiele chetnych i zyczliwych do odpowiadania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts