marynarka 05.12.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Ludzie, czy ja śnię?Zdaje się, że marynarze, niepłacący w Polsce podatków lecz budujący domy mają prawo odliczać VAT.... Czy jest tu ktoś, kto mógłby coś jeszcze o tym powiedzieć? Właśnie jestem po lekturze rozlicznych ustaw etc (stale czytuję http://www.podatki.pl) wyobraźcie sobie, że VAT należy się "osobom budującym", nie zaś budującym i płacącym w Polsce podatek dochodowy. Gdyż zwrot Vatu odbywa się z zupełnie innego żródła, mało tego, kwota zwrotu jest wolna od podatku dochodowego. Czy wiec rozumieć przez to, że jeśli otrzymamy zwrot Vat, to nie nastąpi "łączenie dochodów"z Polski i zza granicy?(czyli opodatkowanie w kolejnym roku?) No i kto tu taki mądry i rozjaśni mi w głowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 05.12.2006 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 No i tak jest i nie dotyczy to tylko marynarzy,ale wszystkich pracujacych za granica i tam placacych podatki.Ale trzeba jeszcze pamietac o czyms takim co nazywane jest jako dwustronne umowy zapobiegajace podwojnemu opodatkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts