benyś 06.12.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Zwykła fuszerka do poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.12.2006 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 j.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 06.12.2006 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Żadna fuszerka, rozrysuj sobie rozkład sił.Uwaga, w "ogólniaku" tego nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prymasek 07.12.2006 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Żadna fuszerka, rozrysuj sobie rozkład sił. Uwaga, w "ogólniaku" tego nie było. mógłbyś rozszerzyć myśl?? bo jeśli jest do poprawki to czas zebym sie o tym dowiedział jeśli jest oki to miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.12.2006 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Żadna fuszerka, rozrysuj sobie rozkład sił. Uwaga, w "ogólniaku" tego nie było. to do mnie z tym "ogólniakiem" ... ? czuje ze mam do czynienia z ekspertem krokwiowym ... Krzysztofik, doktoryzowałeś sie może "w jetkach" ? no szkoda, ze nie "w blaszkach" ... bo te blaszki mozna równie dobrze było sobie w d ...e wsadzic, zamiast je tam przybijac ... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 07.12.2006 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Żadna fuszerka, rozrysuj sobie rozkład sił. Uwaga, w "ogólniaku" tego nie było. A jaki bedzie rozklad sil jak blaszki skoroduja od impregnatu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prymasek 07.12.2006 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Żadna fuszerka, rozrysuj sobie rozkład sił. Uwaga, w "ogólniaku" tego nie było. to do mnie z tym "ogólniakiem" ... ? czuje ze mam do czynienia z ekspertem krokwiowym ... Krzysztofik, doktoryzowałeś sie może "w jetkach" ? no szkoda, ze nie "w blaszkach" ... bo te blaszki mozna równie dobrze było sobie w d ...e wsadzic, zamiast je tam przybijac ... pzdr ten post miał na celu pozyskanie wiedzy na podstawie merytorycznej dyskusji!!! a nie obrzucanie się błotem!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prymasek 07.12.2006 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Żadna fuszerka, rozrysuj sobie rozkład sił. Uwaga, w "ogólniaku" tego nie było. A jaki bedzie rozklad sil jak blaszki skoroduja od impregnatu ? blaszki są ocynkowane uparliście się że to są bLASZKI hehee wymiar 240x100 bodajże duże i grube jak na blaszki ehheheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prymasek 07.12.2006 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Zwykła fuszerka do poprawki mógłbyś rozszerzyć myśl?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 07.12.2006 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Żadna fuszerka, rozrysuj sobie rozkład sił. Uwaga, w "ogólniaku" tego nie było. A jaki bedzie rozklad sil jak blaszki skoroduja od impregnatu ? blaszki są ocynkowane Czyli co , ze niby nie koroduja ? No niestety . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tgorbacz 07.12.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Blaszki w tym wypadku nie mają żadnego znaczenia, w niczym nie przeszkadzają ale bez nich też się można obejść, jętka powinana siedzieć w "zaciosie" zrobionym w krokwi. Jetka w tym dachu jest sciskana, dodatkowo będzie podtrzymywać sufit poddasza. PozdrawiamTG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tgorbacz 07.12.2006 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Blaszki w tym wypadku nie mają żadnego znaczenia, w niczym nie przeszkadzają ale bez nich też się można obejść, jętka powinana siedzieć w "zaciosie" zrobionym w krokwi. Jetka w tym dachu jest sciskana, dodatkowo będzie podtrzymywać sufit poddasza. PozdrawiamTG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 07.12.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Niech kto mi sensownie wytłumaczy jakie siły działajš na rozpatrywane w przedstawionym rysunku "blaszki". Moim zdaniem, jak wczeniej tu napisano wystarczy "zacios" i jeden gwód. A z blaszkš to tylko ładniej wyglšda . Nie jestem cielš. Do Brzozy: doktoryzować sie moge, ale nie mam czasu bo buduje. jak będe robił dach to zapewniam ze moje blaszki beda malowane w kwiatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 07.12.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Blaszki w tym wypadku nie mają żadnego znaczenia, w niczym nie przeszkadzają ale bez nich też się można obejść, jętka powinana siedzieć w "zaciosie" zrobionym w krokwi. Jetka w tym dachu jest sciskana, dodatkowo będzie podtrzymywać sufit poddasza. Pozdrawiam TG Jak będzie podtrzymywać podwieszany sufit to i jest zginana ale to nie sa jakieś wielki siły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 07.12.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 No właśnie:Czy jętka jest rozciągana ? (Próbujasie krokwie rozjechać przy murłacie a na szczycie są super połączone)Czy jętka jest zginana (Przy murłacie i szczycie nieruchoma i poprzez nacisk dachówki ugięte krokwie próbują ją zgiąć) ? Albo nie jak pracuje tylko jak powinna pracować ?A wtedy dijdziemy czy łączenie z boków na śrube czy od spodu na gwóźdż jest lepsze. kto sie pokusi o odpowiedź ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 07.12.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Jetka narazona (chyba) jest na wyboczenie. Nie mylić ze zboczeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 07.12.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Jętka pracuje na ściskanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 07.12.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 No właśnie: Czy jętka jest rozciągana ? (Próbujasie krokwie rozjechać przy murłacie a na szczycie są super połączone) Czy jętka jest zginana (Przy murłacie i szczycie nieruchoma i poprzez nacisk dachówki ugięte krokwie próbują ją zgiąć) ? Albo nie jak pracuje tylko jak powinna pracować ? A wtedy dijdziemy czy łączenie z boków na śrube czy od spodu na gwóźdż jest lepsze. kto sie pokusi o odpowiedź ? Generalnie to jętki głównie są ściskane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 07.12.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Jętka pracuje na ściskanie. zgadza sie, nie jest smukła. Przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.12.2006 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Blaszki w tym wypadku nie mają żadnego znaczenia, w niczym nie przeszkadzają ale bez nich też się można obejść, jętka powinana siedzieć w "zaciosie" zrobionym w krokwi. Jetka w tym dachu jest sciskana, dodatkowo będzie podtrzymywać sufit poddasza. Pozdrawiam TG mysle tak samo - w tym wypadku (nad garażem i jętki przybite u samego szczytu) ze nie ma to żadnego znaczenia bo autor wątku ...na zdjęciach widać jętki krótkie nad garażem i krótkie nad kaferkiem są tez długie w głównej części dachu a zdjęcia zrobiłem takie bo było mi łatwiej pokazał akurat takie... natomiast nad domem Jętka pracuje na ściskanie. mam to samo zdanie co Duzy Boban i Geno ze jetki pracuja na sciskanie więc w tym wypadku - blaszki to pomyłka pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts