arekp 05.12.2006 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Kupiłem dom w stanie surowym. Otrzyamłem decyzję przeniesienia pozwolenia na budowę. Wykończyłem go i oddałem do użytku. Wcześniej wziąłem kredyt na zakup i dokończenie budowy (takie jest sformułowanie w umowie kredytowej).US twierdzi, że nie należy mi się ulga odetkowa, bo ona jest dla tych, którzy wzięli kredyt na budowę domu a nie na dokończenie budowy. Czy US ma rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 06.12.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Ulga nalezy sie przy zakupie mieszkania na rynku pierwotnym i na budowe domu,a nia na dokonczenie rozpoczetej budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekp 06.12.2006 23:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Należy się, mam na to pisemną odpowiedź z US. Opisałem dokładnie stan faktyczny i US przyznał mi rację - mam prawo skorzystać z ulgi. Jednak później panie w US dopatrzyły się, że w umowie kredytowej jest wyrażenie: "na wykończenie budynku mieszkalnego", a powinno być "na budowę domu'. I to wg tych pań mnie dyskwalifikuje. Chodzi mi o to, żeby ktoś z Was się do tego ustosunkował. Panie twierdzą, że w ustawie jest napisane, że ulga należy się na budowę domu, więc w umowie kredytowej musi być "na budowę domu". One zgadzają się, że ze stanu faktycznego wynika moje prawo do ulgi, że faktycznie budowałem, itp., ale jest złe wyrażenie na umowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 07.12.2006 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 nie wiem jak powinno być ja mam tak w umowie Kredyt przeznaczony jest na zakup nieruchomości z rozpoczętą budowądomu mieszkalnego ......... oraz na dokończenie tej budowy czy tak wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djedgar 17.12.2006 00:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Witam, Z moich doswiadczen odnośnie kredytow:Banki udzielają kredytów hipoteczny na budowę domów a pozyczek hipotecznych na wykonczenie. Jezeli faktycznie brales kredy hipoteczny to bank powinien podpisac aneks do umowy zmieniając zapis celu kredytu (oczywiście zrobili skuche i nie powinni pobierac oplat za aneks). Pozdrawiamdjedgar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts