Gość 06.05.2003 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2003 Czy ktoś słyszał o propozycji MF objęcia 22% podatkiem vat działek budowlanych? Nie spieszy mi się z budową domu, na razie jestem na etapie szukania odpowiedniej działki, ale jeśli prawdą jest, że MF przewiduje taki podatek to chyba trzeba się pospieszyć z kupnem działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.05.2003 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2003 Oj chyba tak będzie, ale za to poprawi sie wtedy w służbie zdrowia, zwiększy sie bezpieczeństwo, nauczyciele tyle samo zarobią, z teatru nie będzie cyrku i w ogóle poprawi się budżetówce jak przy każdym nowym podatku jest obiecywane!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.05.2003 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2003 Faktycznie o tym mowil mi deweloiper tylko nie wiem od kiedy ma 22% stawka na grunt obowiazywac. Ktos cos wie? JerzyR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myrmota 19.05.2003 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 Wg projektu od 1 maja 2004 ale moze sejm na to się nie zgodzi bo np. stracą na tym gminy bo VAT jest dochodem budżetu państwa a obecnie gminy przy sprzedaży działek dostają podatek od czynności cywilnoprawnych, ponadto ciężko będzie określić w takiej sytuacji ktojest podatnikiem VAT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awt 19.05.2003 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 W dzisiejszej Rzeczypospolitej jest napisane, że niestety od 1 maja 2004 i dodatkowo ten kto sprzedaje bedzie musiał być płatnikiem Vat (czyli musi w US się zarejestrować choćby jednorazowo jako Vatowiec). Mamy więc rok na zakup czego tylko się da, a później to dla budownictwa dzięki "naszemu" rządowi katastrofa. Znieśli ulgi budowlane, dołożą Vat, ciekawe co jeszcze wymyślą żeby dobić budownictwo? Może podatek od wzbogacenia, opłatę klimatyczną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.05.2003 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 a może dobijemy rząd ??? CZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts