Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SZUKAM DZIAŁKI W GMINIE BABICE STARE

Recommended Posts

Witam wszystkich

po pół roku ciągłego szukania działki w okolicach Babic mam załamkę. Poszukuję działki budowlanej lub rolnej do max kwoty 300 tys. zł i nie mogę znaleźć. Gdy już ma dojść do podpisania umowy przedwstępnej to albo ktoś przebija moją cenę i zawija mi działkę sprzed nosa albo właściciel postanawia poczekać na lepsze czasy gdy działka będzie droższa (jego prawo). Biagałem po wielu agencjach, po urzędzie gminy, przejeździłem setki kilometrów po gminie Babice a działki jak nie było tak nie ma. CZY JA ŻADAM ZBYT WIELE? Ja chce tylko wybudować dom. Być może ktoś z Was zna kogoś lub ma namiary na osoby, które mają kawałek ziemi do sprzedania. Interesują mnie miejscowości: Babice, Blizne, Latchorzew, Kwirynów, Klaudyn, Zielonki, Koczargi. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje.

kontakt do mnie [email protected]

pozdrawiam

oo stary, w tej gminie jest jakas chora sytuacja jesli chodzi o ziemie. Gmina nieduza, dobrze polozona, wolnych gruntow budowlanych nie za wiele - ale z drugiej strony jest naprawde sporo pol kartofli i kapusty ktore mozna spokojnie podzielic wrrr

Ja mam podobny problem do Twojego tylko budzet o polowe mniejszy :) .

Ale... nie tracmy nadziei - ostatnio pewna uzytkowniczka tego forum trafila okazje i ma juz swoje miejsce na ziemi.

Marios doskonale rozumiem i współczuję! :)

My na razie mamy na oku jedną działkę i ważą się jej losy - chyba musimy przyspieszyć tą transakcję bo niedługo ktoś nam zwinie tą działkę spod nosa.

Jeśli bedziesz zainteresowany to mam namiary o których pisałam w tym wątku:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=83990

na działkę rolną w Zielonkach i budowlaną w Topolinie (nie wiem czy jeszcze aktualne)

Napisz mi na priva swój mail.

Pozdrawiam!

Witam,

Przypadkiem weszłam na to forum, i uśmiechnęła mi się buzia....

Jestem młodą osobą i cieszę się że tyle młodych osób chce budować się w gm. Stare Babice.

Tak się składa że jestem szczęśliwą posiadaczką dwóch działek budowlanych w Koczargach Nowych, jedną zamierzam sprzedać ...

Sprawa już nieaktualna. Widzę że jednak ludzie trzymają ziemię i myślą że na tym zbiją kokosy. Analitycy dają jeszcze 5 lat wzrostów cen. Potem skończy się hossa dla właścicieli działek. I kto do tej pory nie sprzeda to na tym straci. W nieruchomościach jest tak że po latach hossy przychodzi 10 ,15 lat spadków cen. Trzymajcie dalej ziemię, zobaczymy kto na tym lepiej wyjdzie.

Proponuję zapomnieć o szukaniu działki na własną rękę, szczególnie w gminie Babice. Jedyna szansa to przez agencje. A wszystko przez to że państwo wykupuje ziemię od rolników pod budowę autostrady. Ludzie są wysiedlani i kupują ziemię w gminie Babice. Niestety (dla kupujących) tacy ludzie mają gotówkę w walizkach i płacą każdą cenę za działkę. Kupujący na kredyt mają mniejsze szanse. Oczywiście dzięki temu ceny ziemi w babicach wzrastają kilkadziesiąt procent rocznie. To co się dzieje od wiosny to obłęd. Ludzie chcą za 1000 m działkę np w Koczargach 400000 zł, porażka.

• 5 months później...
Za 200 tys. będzie ciężko znaleźć coś ciekawego. Ja też szukałem dość długo. Początkowo zakładałem, że kupię coś do 300 tys. Niestety za tą kwotę były najczęściej działki położone daleko i bez planu zagospodarowania. W końcu znalazłem wyjątkowo blisko (Blizne Łaszczyńskiego) – niestety koszmarnie drogo (ale coś za coś). Za 650 mkw dałem 338 tys. Zaznaczyć należy, że cena uzgodniona była w marcu, teraz już jest tam drożej. Na szczęście mam umowę przedwstępną (notarialną) i czekam na kredyt. Jak dobrze pójdzie to do połowy czerwca będę szczęśliwym posiadaczem działki położonej zaledwie 500 m od granicy W-wy.

• 1 month później...

UWAGA

Szukam chetnych do zakupu działki (dzialek) w Borzecinie Duzym.

Dzialka budowlana, dojazd polny, jak narazie z tego co wiem to raczej bedzie zakup w celach inwestycyjnych bo dzialka nie ma mediów.

Szukam 3,4 chetnych do kupna dzialki na społke (co do formy prawnej musze jeszcze pomyslec jak to rozwiazac). Dzialka w chwili obecnej jest w ag. nieruchomosci wiec radzilbym sie pospieszyc. Powierzchnia calkowita ok 3500m2 cena 540.000 do negocacji - wiec wychodzi okolo 150pln za metr.

Przy podziale na 4 osoby wyjdzie okolo 900m2 przy trzech - okolo 1200m2.