pawcik7 06.12.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Qrcze, juz mam dosyć oba tv 42 calowe są w podobnej rozdzielczości i cenie. I nie wiem co wybrać Czytałem wiele juz na ten temat ... i dalej nie wiem wrrrrrrrr !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 06.12.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 a na cholerę ci telewizor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 08.12.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 a na czym polega roznica ? bo ja lajkonik jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 08.12.2006 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Rzuc moneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liwia 08.12.2006 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Na 100% LCD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 08.12.2006 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 oba tv 42 calowe są w podobnej rozdzielczości i cenie. W tej samej cenie.? To dlaczego wszedzie widzę że 42 cale w plaźmie kosztują prawie dwukrotnie taniej niz LCD. Dlatego własnie kupiłem plazmę 42 (i nie narzekam). Gdyby był w podobnej cenie 42 cale LCD, to kupiłbym jego (ale był 32). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 08.12.2006 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Mój kolega kupił sobie 2 tygodnie temu najnowszego SHARPA 50 cali LCD - odbiera rewela ale...ntv. Wrażenia nie do opisania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 09.12.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 Qrcze, juz mam dosyć oba tv 42 calowe są w podobnej rozdzielczości i cenie. I nie wiem co wybrać Czytałem wiele juz na ten temat ... i dalej nie wiem wrrrrrrrr !!! Nie wariuj. 1. jakie telewizory porownujesz ze soba ?podaj nazwe modeli lcd i plazmy 2. skad bedziesz mial sygnal ? /kablowka, antena sat, ntv, cyfra, polsat / ? 3. jaki duzy pokoj - z jakiej odleglosci bedziesz ogladal? 4.czy masz kino domowe /zamierzasz miec/? 5.czy przewidujesz projektor? Moze cos sie da pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 12.12.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 To co mi się nie podoba w LCD to kąt patrzenia - 90 stopni najlepszy odbiór. Im bardziej łapiemy oglądanie pod skosem tym gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 04.01.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 niedawno czytalam artykuł (tylko nie pamietam dokładnie w jakim pismie to było), na temat LCD i plazm wlaśnie, i z niego wynikało, że jednak nadal plazmy sa lepsze - chodzi o ogladanie, że lepiej sie na plazmie oglada, mozna patrzec pod kazdym katem itp. były tam jeszcze jakies inne argumenty, bardziej fachowe ale ich nie zapamietałam Pisało tam tez, że lcd sa stale ulepszane ale i tak jeszcze na dzien dzisiejszy plazmie nie dorownują. Widac to chyba zreszta po cenie. A tak przy okazji zapytam - słyszalam od znajomego, że plazma strasznie duzo prądu pobiera, prawda to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 04.01.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 A tak przy okazji zapytam - słyszalam od znajomego, że plazma strasznie duzo prądu pobiera, prawda to? Tak, prawda. 42 cale, nowe to jakieś 250-350 W. Moc zależy od kontrastu, jasności obrazu itd. Starsze modele wiećej. Oczywiście większa przekątna to też większy pobór mocy. LCD to jakaś połowa tej mocy (przy tej samej przekątnej). Z tym że w LCD moc jest praktycznie stała - niezależnie czy ekran biały czy czasrny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.01.2007 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Ani jedno ani drugie - już chodzą słuchy o dwóch nowych technologiach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 04.01.2007 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Ani jedno ani drugie - już chodzą słuchy o dwóch nowych technologiach :) To ja jeszcze poczekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 04.01.2007 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Wybralem LCD ze wzgledu na mniejsze zuzycie pradu . Patrze w ekran pod roznymi katami i obraz jest dobry . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 05.01.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 My tez mamy LCD - jestesmy b.zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 15.01.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 A czy waszym zdaniem warto jeszcze brać pod uwagę zwykłe telewizory? Mój się właśnie popsuł i zastanawiam się co dalej. Te zwykłe nadal są dużo tańsze, podobno trwalsze i mają lepszy obraz. No i ja mało tv oglądam, nie mam kina domowego itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 15.01.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 jesli faktycznie malo telewizje ogladasz to nie ma chyba sensu ladowac kasy w lcd czy plazme - zwykle telewizory sa dużo tańsze.Kup sobie najwyżej taki panoramiczny. My wlasnie mało telewizje ogladamy i tak sie zastanawiamy nad zakupem lcd lub plazmy. Z jednej strony to niepotrzebny wydatek pieniędzy, zwłaszcza, że nasz telewizor jest w dobrym stanie, stosunkowo nowy (2 lata). Ale z drugiej strony taki lcd lub plazma mniej miejsca zajmują - powiesi sie na ścianie i spokoj. Ten nasz to kolumbryna straszna, panoramiczny wlasnie, wielki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 25.04.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Nefer A jakie to nowe technologie z TV? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiozłodzi 30.04.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Kupiłem LCD Sharpa 52", jak po oglądasz sobie w ful HD, to nic nie będzie już takie samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rufio 03.05.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 tylko lcd. plazma ma tendencje do "wypalania" sie i jest bardziej energochlonna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts