TommyT 06.05.2003 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2003 jest temat foto cyfrowe ale tam tylko Mpxle, Mb, ceny, parametry, jakby zniknęła cała radość robienia zdjęć, wszędzie i wszystkiemu, artystycznych i tylko pamiątkowych, tych co robią zdjęcia,i tych co fotografują, mniej lub bardziej świadomie, zapraszam do dyskusjiTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 16.11.2003 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2003 Mnie też dopadła bakcyl fotografowania. Swego czasu jak kupowałam aparat wszyscy pukali się w głowę i mówili "kup sobie cyfrówkę" to przyszłość. Ja jednak uparłam się i kupiłam lustrzankę. Nie żałuję. Jednak trzeba przyznać, że robienie zdjęć ap.cyfrowym to wygoda. Nie trzeba latać wywoływać zdjęć itd. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 16.11.2003 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2003 Oczywiście dopadł bakcyl fotografowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 11.02.2004 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 wazna decyzja fotografa Zostaniesz poddany/a małemu testowi. Składa się on z jednego tylko pytania, ale pytanie to jest bardzo, bardzo ważne Nie odpowiadaj pochopnie i bez rozwagi! Zastanów się. Odpowiedz szczerze i dowiedz się czegoś o swojej moralności. Wyobraź sobie poniżej opisaną sytuację i podejmij decyzję. Pamiętaj! Odpowiedź powinna być spontaniczna, ale szczera! ...znajdujesz się w samym centrum katastrofalnej powodzi wywołanej orkanem... niesamowite masy wody.... Jesteś fotoreporterem Gazety Wyborczej w samym środku tej przerażającej katastrofy. Sytuacja jest niemal beznadziejna Próbujesz zrobić jak najbardziej oddające grozę zdjęcia... Wokół ciebie znikają domy, ludzie walczą z żywiołem... Potęga natury w całej jej okrutności... porywa wszystko na jej drodze. Nagle widzisz mężczyznę prowadzącego terenówkę... który walczy rozpaczliwie, wygląda jakoś znajomo... I rozpoznajesz go: to Premier Miller! Ale widzisz, że szalejąca powódź zaraz go porwie - ostatecznie... Masz dwie możliwości - uratować go albo zrobić zdjęcie twojego życia! Ocalić mu życie albo zrobić zdjęcie, za którego na pewno zgarniesz Pulitzera! A teraz pytanie: NA MATOWYM CZY NA BŁYSZCZĄCYM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 11.02.2004 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 http://www.poorky.cad.pl/images/eternal.jpg po tym zdjęciu już wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 18.02.2004 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Z tygodniowego pobytu na Słowacji przywiozłem cztery negatywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionka 19.02.2004 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 "A teraz pytanie: NA MATOWYM CZY NA BŁYSZCZĄCYM? " ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::;;;;;;;; Luśka,dezyzję na jakim papierze będzie fotografia,tonący podejmie na innym etapie-jeśli się uratuje. Dobre pytanie.Myślisz,że ktoś z mlodzieży,obecnej na forum, wie co to jest powiększalnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 19.02.2004 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 "A teraz pytanie: NA MATOWYM CZY NA BŁYSZCZĄCYM? " ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::;;;;;;;; Luśka,dezyzję na jakim papierze będzie fotografia,tonący podejmie na innym etapie-jeśli się uratuje. Dobre pytanie.Myślisz,że ktoś z mlodzieży,obecnej na forum, wie co to jest powiększalnik? decyzja jest fotografa a nie tonącego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 19.02.2004 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 No i wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 19.02.2004 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Luska, zależy. Osobiscie bardziej lubię zdjęcia na matowym, ale o ile się nie mylę zdjęcia przeznaczone do druku powinny byc wykonane na błyszczącym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 19.02.2004 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 No patrz, to dlatego Buzek wybrał błyszczące..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 19.02.2004 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Eee, to nie papier błyszczący tylko fotografowany obiekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 19.02.2004 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Chyba masz rację, bo gdyby jeszcze było na błyszczacym to by oślepiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzynio 06.01.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 a moze ktos pomoze w doborze aparatu foto, jakis nie zbyt drogi(1tys/1,2tys)cyfrowy taki dla laika dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 06.01.2007 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Witajcie, miło jest pogadać na tematy znane lepiej niż budowa domów a moze ktos pomoze w doborze aparatu foto, jakis nie zbyt drogi(1tys/1,2tys)cyfrowy taki dla laika dzieki czyli tzw. "małpa"? Co prawda nie jestem fanem ani uzytkownikiem cyfrówek ale poczytaj na stronach fotograficznych testy sprzętu i jego funkcje: angielski: http://www.dpreview.com/ http://www.photozone.de/ http://www.photographyreview.com/reviewscrx.aspx polski http://www.fotopolis.pl/index.php?gora=2 + lista dyskusyjna http://niusy.onet.pl/niusy.html?t=watki&group=pl.rec.foto.cyfrowa&year=2007&month=01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 06.01.2007 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Z tygodniowego pobytu na Słowacji przywiozłem cztery negatywy Fajnie, ja 7 + 1 dziecka Mój rekord to w 2 tygodnie 23 filmy Pytanie ile z tego to odrzut Robię po kilka ujęć jednego tematu by było z czego wybrać (zwłaszcza że nie widać od razu efektów jak na cyfrze ) Ja w pierwszym oglądaniu wywalam mniej więcej połowę, wybierając najlepsze ujęcia. Potem druga selekcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 07.01.2007 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Fajnie, że ten wątek został odgrzebany. Wiele lat robiłem zdjęcia lustrzanką, taką bez żadnych bajerów. Yashica 35. Rok temu "przesiadłem" się na cyfrę. Różnica duża i do dziś nie opanowałem wszystkiego. Lubię robić zdjęcia przyrodnicze. Rzadkie kwiaty, zwierzęta. Jeśli chodzi o zwierzęta, to trzeba czasami kilka tygodni polować, pstryknąć sto zdjęć i... wszystkie do wywalenia. Przed aktem też się nie cofam, choć to bardzo trudne. Łatwiejsze jest wesele, ślub, a nawet pogrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts