Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kształtki Wieńcowe

Recommended Posts

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam.

Kupując u nich kompletny strop teriva 4,0/1 zapłacisz dzisiaj za kształtkę zewnętrzną 15,60 PLN netto, a za kształtkę wewnętrzną 12,60 PLN netto.

Natomiast kupując same kształtki (bez stropu), do podanych wyżej cen musisz doliczyć 40%.

P.S.

Ponieważ produkowane przez nich stropy są najwyższej jakości, polecam zakupić cały ich system TERIVA 4,0/1.

Dla przykładu:

- pustaki stropowe - 3,60 PLN netto;

- belka stropowa 6,40 m - 140,00 PLN netto;

- siatka P1 - 30,00 PLN netto;

- siatka P2 - 20,00 PLN netto;

itd...

Może i przeginają z tymi cenami.

Jakość jest jednak światowa.

Jak chcesz się przekonać, to kup jedną i ją rozbij młotem.

Solidnie zazbrojone kratownicą z pręta fi 6mm i wypalone w piecu tak jak cegła.

Nawet "dzwonią" jak dobra cegła.

Miałem kiedyś do czynienia z kształtkami betonowymi. Cena niższa o ok. 40%, a jakość niższa o 95%. Rozpadały się w rękach.

Zgadzam się z Tobą.

Stropex jest drogi, ale mnie nie było stać na tańsze rozwiązania.

Przy budowie pierwszego domu kupowałem najtańsze rzeczy do budowy.

Po wybudowaniu sprzedałem go z wielką radością, ponieważ zawierał zbyt wiele błędów i niedoróbek.

Odtąd nie stać mnie na tanie rozwiązania (materiały, instalacje, wykonawstwo).

Dzięki temu buduję solidnie i do każdego z nowo budowanych domów z czystym sumieniem mógłbym "wprowadzić" moją własną rodzinę.

• 2 months później...
Dobra wiadomość: aktualna cena za kształtki wieńcowe zew. to 10zł netto a wew. 7zł. Przy zakupie całego stropu dostałam jeszcze 13% rabatu (o dziwo z ich inicjatywy). Cena pustaka stropowego (12 komorowy, keramzytobet.) to po rabacie 3,28. Transport w cenie, więc razem super korzystnie!

• 2 months później...
Dobra wiadomość: aktualna cena za kształtki wieńcowe zew. to 10zł netto a wew. 7zł. Przy zakupie całego stropu dostałam jeszcze 13% rabatu (o dziwo z ich inicjatywy). Cena pustaka stropowego (12 komorowy, keramzytobet.) to po rabacie 3,28. Transport w cenie, więc razem super korzystnie!
A kształtki mają różne wielkości czy standardowe? Ja mam ofertę na zewnętrzne 22zł a wew. 18!!!!