coulignon 12.07.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 nie różna wielkość tylko zupełnie inny kształt wynikający z różnego przeznaczenia: http://ergobud.pl/Obrazki/kze_sizes.gif http://ergobud.pl/Obrazki/kwe_sizes.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A_dam 07.09.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Witam!Mam pytanie:- czy te kształtki rzeczywiście na sucho się muruje/układa na ścianie?Dlaczego nie na zaprawie? Dziś się dowiedziałem, że (w Lubartowie) zewnętrzna kosztuje 25 zł, a wewnętrzna 20 zł. To chyba drogo. Jeszcze sie nie zdecydowałem. No ale co z tym murowaniem?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
player_pl 07.09.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 U mnie układali na zaprawie cementowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zk140t 07.09.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 U mnie układali na zaprawie cementowej... Oczywiście, że na zaprawie cementowo - wapiennej. Poza tym szczerze polecam te kształtki. Super rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adametronics 08.03.2010 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 odradzam ksztaltki fajna rzecz i niby dalem sie namowic ale nie sa spasowane do siebie i kijowo to wyglada - niby nic bo i tak sie ociepla wiec widac nie bedzie ale druga kwestia i chyba najwazniejsza ze matetial ceramiczny jest w tych ksztaltkach tak glatki ze pomimo tego ze sie przyklei wystarczy kopnac i juz odskakuje a strop powienien spinac scianyOgolnie rzcecz biorac kicha i bubel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 08.03.2010 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 ale nie sa spasowane do siebie i kijowo to wyglada - niby nic bo i tak sie ociepla wiec widac nie bedzie ale druga kwestia i chyba najwazniejsza ze matetial ceramiczny jest w tych ksztaltkach tak glatki ze pomimo tego ze sie przyklei wystarczy kopnac i juz odskakuje a strop powienien spinac sciany Herezje głosisz kolego. chwale sobie to rozwiąznie i wad opisanych przez Ciebie nie ma. Wiadomo kosztuje - ale desek po szalunku nie ma. Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zk140t 08.03.2010 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 odradzam ksztaltki fajna rzecz i niby dalem sie namowic ale nie sa spasowane do siebie i kijowo to wyglada - niby nic bo i tak sie ociepla wiec widac nie bedzie ale druga kwestia i chyba najwazniejsza ze matetial ceramiczny jest w tych ksztaltkach tak glatki ze pomimo tego ze sie przyklei wystarczy kopnac i juz odskakuje a strop powienien spinac sciany Ogolnie rzcecz biorac kicha i bubel Sugerujesz, że po zalaniu stropu, w którym zastosowano kształtki, możesz całą robotę i wszystkie zalety kształtek stropowych rozwalić jednym kopem? To Ty jesteś lepszy od Chuck'a Norris'a! On taki strop rozpiernicza dopiero w trzech kopach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarecky 09.03.2010 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 A czy znacie jakieś tansze odpowiedniki kształtek stropexa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 04.04.2010 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 Konbet, warto sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adametronics 09.04.2010 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Widze ze z niepowaznymi ludzmi sie dyskutuje. Napisalem jasno:ale sprobuje jsniej...ksztaltki kleimy na zaprawie i jesli przed zalaniem podejde ikopne jedna z kztaltek to odskakuje. Skoro tak to mam pytanie do madralinskich ktorzy sugeruj kopanie calego stropu: Jak taki strop ma spinac sciany skoro tak mala sila wystarczy aby ksztaltka odkleila sie od pustaka? Powiecie zaraz ze jak sie zaleje to bedzie ok ale ksztaltki owszem nie wyjme ale sama mysl ze strop mozna by na takich ksztaltkach przesunac to nie za fajnie sie robi. I nie mysle tutaj o przesuwaniu stropu:)) tylko o tym ze strop wieniec ma spinac sciany...Ktos kto tego nie widzial niech nie wypisuje tutaj bzdur... Dodatkowo idealnie te ksztaltki nie sa spasowane, choc na palecie wygladaja na niby idealne.Zaprawa do d...?? Hmm moze ale 1:3 to chyba nie taka do d..Jak ktos z dolnoslaskiego to na pirv moge podac adres sam zobaczy oceni - jeszcze nie ociplilem a po zimie juz rysy miedzy kztaltkami a murem sa:(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helixwroclaw2005 09.04.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 adametronics niestety to Ty jesteś w wielkim błędzie i mam wrażenie, że nie widziałeś kształtki wieńcowej na oczy. Wychodzi na to, że to Ty piszesz bzdury. Zamieść lepiej zdjęcie tych "kształtek". Czasami nie obrażaj się. Zapraszam na budowę i oddam Ci któryś z samochodów jeżeli przed zalaniem stropu w ogóle ruszysz chociaż jedną kształtkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 11.04.2010 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Przecież te kształtki należy traktować jako szalunek. Mogłyby być z papieru może byłyby tańsze. Choć jak tak policzyć to deski/osb i robota wcale atrakcyjnie nie wyglądają. Mam część stropu z tymi ksztatkami i daje to równy wieniec z licem ściany, wygląda ok i łatwo ułożyć, są narożniki wewnętrzne i zewnętrzne. Oby więcej było takich rzeczy które ułatwiają pracę na budowie w tak prosty sposób. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 09.07.2015 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Sprawdź ceny u Uciechowskiego http://www.uciechowski.com.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=59&Itemid=72 kształtek akurat u niego nie kupowałem, ale wiem że ma konkurencyjne ceny Co za subtelna, wyrafinowana reklam Jakaś letnia szkołą internetowego spamowania w natarciu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dedert 18.04.2019 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2019 Buduje dom podpiwniczony i murarz również zaproponował kształtki na pierwszy strop. Tylko że obecna cena kształtek to 22zl za kształtke L o długości 60cm. Na cały strop to koszt 1700 zł u mnie (13,5x10,2m wymiary domu). Mówi że w odrobię w mniejszej ilości desek i betonu. Ale coś mi się wierzyć nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts